Αποκριάτικο καπέλο Καμηλοπάρδαλη + Εκτυπώσιμο

αποκριάτικο καπέλο καμηλοπάρδαλη

Η περίοδος πριν τις απόκριες νομίζω ότι είναι μια εξαιρετική αφορμή για να κάνουμε αρκετές χειροτεχνίες με τα παιδιά μας, να παίξουμε και να διασκεδάσουμε μαζί τους. Αυτή τη φορά εμείς φτιάξαμε αποκριάτικο καπέλο Καμηλοπάρδαλη. Τα κορίτσια μου (δηλαδή τα Καμηλοπαρδαλάκια μου, χαχα) το χάρηκαν πολύ! Είναι πολύ εύκολη χειροτεχνία και μάλιστα αν τα παιδιά σας βοηθήσουν στο κόψιμο θα κάνουν καλή εξάσκηση στη χρήση του ψαλιδιού.

αποκριάτικο καπέλο καμηλοπάρδαλη

Για να φτιάξετε κι εσείς αποκριάτικο καπέλο καμηλοπάρδαλη, σας ετοίμασα ένα δωρεάν εκτυπώσιμο.  Μπορείτε να το εκτυπώσετε κάνοντας παρακάτω:

[emaillocker]Κάντε κλικ για να κατεβάσετε το εκτυπώσιμο.[/emaillocker]

.

Τα υλικά που χρειαστήκαμε για να φτιάξουμε αποκριάτικο καπέλο καμηλοπάρδαλη είναι τα παρακάτω:

Κίτρινο χαρτόνι οντουλέ Α3 (ή απλό κίτρινο χαρτόνι), για τη βάση του καπέλου

Καφέ χαρτόνι Α3, για τις καφέ κηλίδες που έχει το σώμα της καμηλοπάρδαλης, για τα αυτιά και τις κεραίες

Μαύρο χαρτόνι, για τις στρογγυλές άκρες στις κεραίες

Συρραπτικό

Μολύβι, ψαλίδι

Κόλλα χειροτεχνίας (ή πιστόλι σιλικόνης)

αποκριάτικο καπέλο καμηλοπάρδαλη

Από το κίτρινο χαρτόνι οντουλέ κόψαμε ένα κομμάτι διαστάσεων 55×18 εκ. περίπου. Πιάνοντας με το συρραπτικό το προσάρμοσα στο κεφάλι της Ελένης και της Έλλης. Χρησιμοποιώντας το παραπάνω εκτυπωσιμο, τα κορίτσια έκοψαν όλα τα κομμάτια που χρειαζόμασταν. Ξεκινήσαμε με τα κέρατα της καμηλοπάρδαλης. Κολλήσαμε τα μαύρα στρογγυλά στις άκρες, τα μικρά καφέ κομματάκια και  συρράψαμε τις κεραίες στη βάση του καπέλου. Έπειτα ετοιμάσαμε τα αυτιά. Πρώτα κολλήσαμε το καφέ κομμάτι πάνω στο κίτρινο. Έπειτα τσακίσαμε το κάτω μέρος κάθε αυτιού όπως στη φωτογραφία (παραπάνω) και το συρράψαμε δεξιά κι αριστερά στο καπέλο. Τέλος, κολλήσαμε όλα τα υπόλοιπα καφέ κομμάτια γύρω γύρω από το καπέλο και είναι έτοιμο.

αποκριάτικο καπέλο καμηλοπάρδαλη

Η Ελένη και η Έλλη φόρεσαν από ένα κίτρινο μπλουζάκι και ζακετάκι που είχαμε κι άρχισαν να κάνουν τα καμηλοπαρδαλάκια. Πήραν κι από ένα παιχνίδι – ζωάκι καμηλοπάρδαλη που έχουν κι άρχισαν να πλάθουν ιστορίες με πάρκα, καμηλοπαρδάλεις, αγώνες κι άλλα πολλά!

Για να είμαστε σε επαφή, γραφτείτε στο newletter (κλικ εδώ), ακολουθήστε με στο Instagram (κλικ εδώ) και στο Facebook (κλικ εδώ).

Καλές Απόκριες!

αποκριάτικο καπέλο καμηλοπάρδαλη

Δείτε επίσης

My Little World

Καλώς ήρθατε στο blog μου! Είμαι η Σωτηρία, μαμά της Ελένης (8 ετών) και της Έλλης (5,5 ετών) και σύζυγος του Δημήτρη. Μαζί σας μοιράζομαι στιγμές, σκέψεις, δημιουργίες! Σας ευχαριστώ που επισκεφτήκατε το blog μου. Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

4 Σχόλια

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link