Άνετη πτήση με το αεροπλάνο: 6 συμβουλές

άνετη πτήση

Η άνετη πτήση με το αεροπλάνο είναι για μένα τόσο σημαντική σχεδόν όσο και ο προορισμός μου. Κάθε φορά που ταξιδεύω με το αεροπλάνο είναι μια πρόκληση! Πάντα προσπαθώ να σκεφτώ όλα όσα θα χρειαστώ για να έχω μια άνετη πτήση. Ειδικά αν η πτήση είναι πολύωρη ή δύσκολη ώρα (πχ ξημερώματα) έχω επιπλέον λόγους για να προσπαθήσω να νιώθω άνετα μέσα στο αεροπλάνο.

άνετη πτήση

1. Άνετη πτήση = Αγόρασε θέση στον διάδρομο

Στους περισσότερους επιβάτες αρέσει να κάθονται δίπλα στο παράθυρο. Κυρίως για να απολαμβάνουν τη θέα από ψηλά ή για να ακουμπήσουν το κεφάλι τους αν θέλουν να κοιμηθούν. Και σε εμένα αρέσει η θέα από ψηλά, όμως η θέση στον διάδρομο είναι πολύ πιο άνετη. Κι αυτό γιατί μπορείς να τεντώσεις τα πόδια σου όταν δεν περνάει κάποιος. Επίσης, μπορείς ανά πάσα στιγμή να σηκωθείς για να ξεμουδιάσεις ή να για να πας στην τουαλέτα χωρίς να ενοχλήσεις τον διπλανό σου!

Και θα σκεφτείς “μα αν σηκώνεται συνέχεια ο διπλανός μου δεν θα με ενοχλεί”; Όσες φορές έχω ταξιδέψει, σπάνια σηκώνεται ο διπλανός μου. Μάλλον επειδή οι περισσότεροι επιβάτες σκέφτονται όπως εσύ κι εγώ. Δηλαδή δεν θέλουμε να ενοχλούμε τους άλλους!

ταξίδι με το αεροπλάνο

2. Φόρεσε άνετα ρούχα και παπούτσια

Τα άνετα ρούχα είναι απαραίτητα για μια άνετη πτήση και ειδικά αν είναι πολύωρη. Τα πολύ στενά, τα πολύ ζεστά ή τα πολύ δροσερά ρούχα απόφυγε τα γιατί θα σε κάνουν να αισθανθείς άβολα. Εγώ συνήθως επιλέγω ρούχα που θα φορούσα για να χαλαρώσω στον καναπέ του σπιτιού μου, ένα απόγευμα παρέα με φίλους μου. Ένα άνετο παντελόνι, μία χαλαρή μπλούζα και μία εσάρπα/φουλάρι για έξτρα ζεστασιά, αν έχει κρύο στο αεροπλάνο, είναι ιδανικά.

Όσο για τα παπούτσια, προτιμώ να είναι ελαφριά και να μπαίνουν/βγαίνουν εύκολα στα πόδια. Αποφεύγω τα παπούτσια που χρειάζεται να σκύψω για να δέσω τα κορδόνια ή έχουν περίπλοκα κουμπώματα.

ταξίδι με το αεροπλάνο

3. Περπάτα κάθε μία ώρα

Είναι σημαντικό να σηκώνεσαι και να περπατάς κάθε μία ώρα περίπου. Έτσι θα έχεις καλύτερη κυκλοφορία του αίματος. Επίσης θα αποφύγεις το πρήξιμο στους αστραγάλους και το πιάσιμο του κορμιού σου.

Αν έχεις κυκλοφορικό πρόβλημα, τότε καλό είναι να φοράς κάλτσες διαβαθμισμένης συμπίεσης. Οι κάλτσες διαβαθμισμένης συμπίεσης είναι απαραίτητες σε πολύωρα ταξίδια με το αεροπλάνο. Κι αυτό γιατί αν είσαι αναγκασμένη να μείνεις για πολύ ώρα καθισμένη η κυκλοφορία του αίματος δυσχεραίνει.

ταξίδι με το αεροπλάνο

4. Πίνε αρκετό νερό

Ειδικά τις προηγούμενες ημέρες πριν το ταξίδι, φρόντισε να ενυδατώσεις καλά τον οργανισμό σου. Κι αυτό γιατί αν είσαι καλά ενυδατωμένος έχεις καλύτερες πιθανότητες να αποφύγεις τον πονοκέφαλο λόγο της πτήσης αλλά και τον πονόλαιμο λόγω αλλαγής θερμοκρασίας κι ατμόσφαιρας.

Προσοχή, αν όμως έχεις την τάση να ζαλίζεσαι ή να ανακατεύεσαι, καλύτερα να αποφύγεις το νερό κατά τη διάρκεια της πτήσης. Ίσως ένα χάπι δραμαμίνης να σε βοηθήσει να νιώθεις καλύτερα μέσα στο αεροπλάνο και να μην ανακατευτείς.

5. Άνετη πτήση και διατροφή

Πριν μπεις στο αεροπλάνο ή κατά τη διάρκεια της πτήσης απέφυγε τα πολύ αλατισμένα ή πικάντικα φαγητά καθώς και το αλκοόλ. Σίγουρα δεν θα θέλεις να αντιμετωπίσεις κάποια στομαχική ή εντερική διαταραχή ενώ βρίσκεσαι στον αέρα!

6. Άνετη πτήση και αντιβακτηριδιακά μαντηλάκια μιας χρήσεως

Τα χερούλια της θέσης σου, το αναδιπλώμενο τραπεζάκι μπροστά σου, κτλ έχουν χρησιμοποιηθεί από πολλούς επιβάτες πριν από εσένα. Προσωπικά έχω πάντα μαζί μου υγρά αντιβακτηριδιακά μαντηλάκια μιας χρήσεως. Τα χρησιμοποιώ για να απολυμάνω, έστω και ήπια, τα πράγματα που θα αγγίξω όσο είμαι στο αεροπλάνο. Ειδικά πριν γευματίσω ή όταν πάω στην τουαλέτα (πόμολα, χερούλι βρύσης, κτλ).

Ακολουθώ τις παραπάνω συμβουλές είτε ταξιδεύω μόνη μου είτε με την οικογένειά μου. Σου θυμίζω ότι έχω δύο μικρά παιδιά και πάντα προσπαθώ να έχουμε όλοι, οικογενειακώς, άνετη πτήση με το αεροπλάνο. Αν ταξιδεύεις κι εσύ με μικρά παιδιά, πρέπει οπωσδήποτε να διαβάσεις το σχετικό άρθρο μου “Ταξίδι με παιδί στο αεροπλάνο” εδώ.

Ταξιδι με παιδί στο αεροπλάνο
Η μικρή μου κόρη δείχνει στη γατούλα της τα σύννεφα!

Σου εύχομαι μια άνετη και όμορφη πτήση!

Σε φιλώ…

Για να είμαστε σε επαφή, γραφτείτε στο newletter (κλικ εδώ), ακολουθήστε με στο Instagram (κλικ εδώ) και στο Facebook (κλικ εδώ).

Δείτε επίσης

-Ταξίδι στη Βενετία με τα παιδιά

-Ταξίδι στη Μπολόνια με τα παιδιά

-Ταξίδι στη Φρανκφούρτη με τα παιδιά

-Ένα απόγευμα στη Μπριζ (Brugge-Belgium)

photos via pexels.com

My Little World

Καλώς ήρθατε στο blog μου! Είμαι η Σωτηρία, μαμά της Ελένης και της Έλλης και σύζυγος του Δημήτρη. Μαζί σας μοιράζομαι στιγμές, σκέψεις, δημιουργίες! Σας ευχαριστώ που επισκεφτήκατε το blog μου. Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link