Πατατόσουπα ελαφρώς πικάντικη, ιδανική για χουχούλιασμα στον καναπέ και σειρές! Είναι ελαφρώς πικάντικη από το σαλάμι αέρος και είμαι σίγουρος ότι θα σε ενθουσιάσει! Πάμε να σου πω τη συνταγή αναλυτικά!
Πατατόσουπα ελαφρώς πικάντικη
Υλικά (για 3-4 μερίδες)
800 γρ. πατάτες σε κύβους
1 κρεμμύδι σε φέτες
10 φέτες σαλάμι αέρος κομμένες σε φέτες
1 κ.σ αλεύρι
3 φλ. νερό
1 φλ. γάλα
Αλάτι και πιπέρι
1/2 κ.γ κύμινο
Λίγο ελαιόλαδο
Φρυγανισμένο ψωμί ή κρουτόν
Εκτέλεση
1.Σε κατσαρόλα με ελάχιστο ελαιόλαδο σοτάρουμε πολύ καλά το σαλάμι αέρος να βγάλει τα αρώματα και τη γεύση του, μέχρι να αρχίσει να γίνεται τραγανό.
2.Το αφαιρούμε και βάζουμε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι με τις πατάτες και σοτάρουμε για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε για 1 λεπτό, και στη συνέχεια το νερό, γάλα, κύμινο, αλάτι και πιπέρι.
3.Χαμηλώνουμε σε μέτρια θερμοκρασία, κλείνουμε με καπάκι και μαγειρεύουμε για 30 λεπτά περίπου μέχρι οι πατάτες να λιώνουν με το πιρούνι. Ανακατεύουμε ανά διαστήματα για να μην μας κολλήσει!
4.Βάζουμε τα 3/4 της σούπας σε μπλέντερ και αλέθουμε πολύ καλά. Την ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα με τις μη πολτοποιημένες πατάτες και ανακατεύουμε. Εάν τη θέλουμε εντελώς βελουτέ, αλέθουμε όλη την ποσότητα αλλά σου προτείνω να αφήσεις λίγα κομμάτια πατάτας, δίνουν πολύ ωραία υφή!
5.Σερβίρουμε ζεστή, με το τραγανό σαλάμι αέρος, φρυγανισμένο ψωμί ή κρουτόν και φρεσκοτριμμένο πιπέρι!
Καλή επιτυχία και και απόλαυση!!
Συνταγή από τον Σάκη Τολίκα. Περισσότερες συνταγές του θα βρεις στο The_coook.
Για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, γραφτείτε στο newletter (κλικ εδώ), ακολουθήστε με στο Instagram (κλικ εδώ) και στο Facebook (κλικ εδώ).
Δείτε επίσης
Σούπα βελουτέ με παντζάρια, πράσινο μήλο και τραγανές μπουκιές φέτας