Σήμερα σου έχω υπέροχη σούπα μανιταριών, ελαφριά χωρίς κρέμα γάλακτος! Αρωματική, κρεμώδης με τραγανό μπέικον, η καλύτερη επιλογή για τα χειμωνιάτικα βράδια!
Σούπα μανιταριών με τραγανό μπέικον

Υλικά
500 γρ. μανιτάρια λευκά σε φέτες
300 γρ. μανιτάρια portobello σε φέτες
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
4-5 κλωναράκια θυμάρι ψιλοκομμένο
80 γρ. αλεύρι
1 συσκευασία γάλα εβαπορέ μεγάλη
3-4 φλ. νερό
Αλάτι και πιπέρι
2 κ.σ τυρί κρέμα ή γιαούρτι
Ελαιόλαδο
1 κ.σ βούτυρο
Μπέικον σε φέτες για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
1.Σε πλατιά κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο σε μέτρια θερμοκρασία να κάψει. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τις σκελίδες σκόρδου και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι. Αφαιρούμε τις σκελίδες και προσθέτουμε τα μανιτάρια και το θυμάρι. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3-4 λεπτά ανακατεύοντας, ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε πολύ καλά για 2-3 λεπτά. Θα μοιάζει ότι κάτι δεν πάει ίσως καλά γιατί τα υλικά θα κολλάνε μεταξύ τους, μην ανησυχήσεις όμως.
2.Προσθέτουμε το γάλα εβαπορέ, νερό να σκεπάσει τα μανιντάρια, αλάτι και πιπέρι, χαμηλώνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία και μαγειρεύουμε για 30 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, για να μην κολλήσει.

3.Μόλις έχουμε μια ωραία, αρκετά πηχτή σούπα, κλείνουμε, προσθέτουμε το τυρί κρέμα ή γιαούρτι και αφήνουμε για λίγη ώρα να κρυώσει και να πήξει λίγο ακόμη.
4.Σε δυνατή θερμοκρασία σοτάρουμε το μπέικον μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα και να γίνει τραγανό. Σερβίρουμε τη σούπα, από πάνω όσο μπέικον θελουμε, λίγο πιπέρι και θυμάρι.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!
Συνταγή από τον Σάκη Τολίκα. Περισσότερες συνταγές του θα βρεις στο The_coook.
Για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, γραφτείτε στο newletter (κλικ εδώ), ακολουθήστε με στο Instagram (κλικ εδώ) και στο Facebook (κλικ εδώ).
Δείτε επίσης
Σούπα βελουτέ με παντζάρια, πράσινο μήλο και τραγανές μπουκιές φέτας


Σούπα κίτρινης κολοκύθας με τσιπς από μπέικον
