Messy play: 14 ιδέες δημιουργικής απασχόλησης

Messy_play_mylittleworldgr

Messy play (ή sensory play) είναι οι δύο μαγικές λεξούλες που όταν ακούν οι κόρες μου χαίρονται πολύ! Γιατί ξέρουν ότι θα κάνουμε κάποιο παιχνίδι διασκεδαστικό, θα χαρούμε, θα παίξουμε, θα λερωθούμε!

Θα μπορούσαμε να το πούμε και αισθητηριακό παιχνίδι καθώς στις περισσότερες προτάσεις συμμετέχουν πολλές αισθήσεις. Αυτό σημαίνει ότι τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν πολλαπλές δεξιότητες, να προσπαθήσουν, να δοκιμάσουν και να πειραματιστούν!

Παρακάτω σας έχω κάμποσες προτάσεις παιχνιδιού για τα βαρετά και ζεστά μεσημέρια του καλοκαιριού. Όταν λοιπόν δεν μπορούμε να είμαστε έξω και να βολτάρουμε, το messy play είναι η καλύτερη λύση δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών!

Messy play: 14 καλοκαιρινές ιδέες δημιουργικής απασχόλησης

1.Φτιάχνουμε καβουράκια από κοχύλια

καβουράκια από κοχύλια

Αγαπημένη χειροτεχνία για να αξιοποιήσουμε τους καλοκαιρινούς μας “θησαυρούς”! Μιλάω για τα όλα αυτά τα κοχύλια που οι κόρες μου μαζεύουν από την παραλία και μετά θέλουν “κάτι” να τα κάνουμε! Είναι μια πολύ όμορφη κι εύκολη ιδέα που μπορείτε να δείτε πως θα τα φτιάξετε εδώ.

2.Προγραφικές ασκήσεις με το αλάτι και τα χρώματα του ουράνιου τόξου – messy play

προγραφικές ασκήσεις με αλάτι, messy play

Πρωτοπαίξαμε το παιχνίδι αυτό όταν η μεγάλη μου κόρη ετοιμαζόταν για την Ά δημοτικού. Τώρα που η μικρή μου κόρη ετοιμάζεται κι εκείνη για το μεγάλο σχολείο, το ξαναπαίζουμε! Είναι πολύ διασκεδαστικό παιχνίδι, σας το προτείνω ανεπιφύλαχτα! Δείτε πως παίζεται εδώ.

3.Σπιτική πλαστελίνη: η πιο εύκολη συνταγή

σπιτική πλαστελίνη, messy play

Παντός καιρού παιχνίδι η πλαστελίνη. Την φτιάχνουμε και το χειμώνα και το καλοκαίρι και όλο το χρόνο αλλάζοντας τα χρώματα. Φτιάχνεται με υλικά που έχουμε στο σπίτι μας και είναι πραγματικά η πιο εύκολη συνταγή! Για να δείτε πως φτιάχνεται κάνετε κλικ εδώ.

4.Ζωγραφίζουμε με πλαστελίνη – messy play

ζωγραφίζουμε με πλαστελίνη, messy play

Κι αφού φτιάξουμε τη δική μας πλαστελίνη, μπορούμε να πλάσουμε και να φτιάξουμε χίλια σχήματα. Μπορούμε όμως και να ζωγραφίζουμε, ναι καλά διάβασες, να ζωγραφίσουμε! Εντάξει δεν είναι και πολύ messy play, είναι όμως κάτι διαφορετικό και διασκεδαστικό. Ότι πρέπει για να μην βαριούνται τα παιδιά! Κλικ εδώ για να δεις πως παίζεται.

5.Φτιάχνουμε χελωνάκια – κουμπαρά από πλαστικό μπουκάλι

Υπέροχη χειροτεχνία που ακόμα τη φυλάνε οι κόρες μου σαν κάτι πολύτιμο! Πραγματικά είχαν εντυπωσιαστεί και οι δύο από αυτά τα χελωνάκια κι εξακολουθούν να ρίχνουν κέρματα, αφού είναι και κουμπαράδες! Δεν είναι και πολύ messy play, αλλά πίστεψέ με, τα πιτσιρίκια θα το ευχαριστηθούν. Για να δεις πως φτιάχνονται, κλικ εδώ.

6.Φτιάχνουμε πολύχρωμα παλαμο-ψαράκια

messy παλαμο - ψαράκια

Τα αγαπώ αυτά τα παλαμο-ψαράκια γιατί έχουν πολύ όμορφα χρώματα και σχέδια! Επίσης τα κορίτσια μου έχουν φτιάξει απίθανες ψαρο-ιστορίες για πολύ γέλιο! Δεν σας κρύβω ότι τέτοιες χειροτεχνίες τις φυλάω για να θυμάμαι σε μερικά χρόνια το μέγεθος της παλάμης των κοριτσιών μου! Δείτε εδώ πως φτιάχνονται.

7.Βρώσιμα χρώματα ζωγραφικής – messy play

βρώσιμα χρώματα ζωγραφικής messy play

Τα χρώματα αυτά τα φτιάχνω από όταν τα κορίτσια μου ήταν πολύ μικρά. Μεγαλώνοντας συνεχίζουμε να τα φτιάχνουμε, παρέα πια, και να πειραματιζόμαστε με τις αποχρώσεις και την υφή τους. Επειδή φτιάχνονται με βρώσιμα υλικά, είναι κατάλληλα για όλες τις ηλικίες. Ακόμα και για τα πιο μικρά παιδάκια. Φτιάξτε τα και θα με θυμηθείτε, κλικ εδώ.

8.Φτιάχνουμε τον ελέφαντα Έλμερ από πλαστικό μπουκάλι

Ελμερ - messy play

Ο Έλμερ είναι ο παρδαλός ελέφαντας του ομώνυμου βιβλίου που μιλάει για τη διαφορετικότητα. Εμείς, μετά την ανάγνωση του βιβλίου, δοκιμάσαμε και φτιάξαμε τον Έλμερ χρησιμοποιώντας ένα πλαστικό μπουκάλι με χερούλι. Γιατί τίποτα δεν πετάμε και μας αρέσει να δίνουμε χρώμα στο χώρο μας! Είναι πραγματικά υπέροχη χειροτεχνία και το αποτέλεσμα αρέσει πολύ στα παιδιά. Για να φτιάξετε κι εσείς τον Έλμερ κάνετε κλικ εδώ.

9.Ζωγραφίζουμε με αφρό ξυρίσματος – messy play

messy play ζωγραφίζουμε με αφρό ξυρίσματος

Αυτό κι αν είναι messy play και με σιγουριά θα σας πω ότι θα το λατρέψουν τα πιτσιρίκια σας! Εμείς παίζουμε συχνά με αφρό ξυρίσματος και χρώματα ζαχαροπλαστικής. Σχεδόν πάντα καταλήγουμε πασαλειμμένες με τον αφρό ξυρίσματος και με ένα χαμόγελο μέχρι τα αυτιά! Αν και αρκετά messy για τη μαμά, είναι από τα αγαπημένα παιχνίδια των παιδιών μου! Εδώ θα δείτε πως παίζεται.

10. Φτιάχνουμε νεραϊδόσουπα  (sensory – messy play)

messy play νεραιδόσουπα

Φανταστικό sensory play και ταυτόχρονα messy play που αγαπούν όλα τα παιδιά. Εμείς στη συγκεκριμένη περίπτωση φτιάξαμε νεραιδόσουπα, όμως οι επιλογές είναι πολλές. Μπορείτε να φτιάξετε λασπόσουπα, χορτόσουπα, σούπα από χρώματα, από κακάο, θαλασσινή σούπα με κοχύλια, φθινοπωρινή σούπα με κανέλα και φύλλα, κτλ. Ρίξτε μια ματιά εδώ για να πάρετε ιδέες.

11. Τροπικά ψάρια από κοχύλια: πώς θα τα φτιάξετε

τροπικά ψάρια από κοχύλια

Τα τροπικά ψάρια από κοχύλια είναι μια ακόμα υπέροχη ιδέα για να αξιοποιήσουμε καλοκαιρινούς θησαυρούς. Στις κόρες μου άρεσε πολύ και έχουν βάλει τα τροπικά κοχύλια τους σε μια γωνιά στα δωμάτιά τους. Δοκιμάστε τα και σίγουρα θα αρέσει και στα δικά σας πιτσιρίκια. Κλικ εδώ για να τα φτιάξετε.

12.Φτιάχνουμε πλαστελίνη από σαπούνι και καλαμποκάλευρο – messy play

Αγαπημένο messy play και η πλαστελίνη από σαπούνι και καλαμποκάλευρο. Αρέσει πολύ στις κόρες μου αυτή η πλαστελίνη που όσο περισσότερο σαπούνι έχει, θυμίζει γλίτσα! Στα συν ότι μυρίζει υπέροχα! Δείτε εδώ πως θα τη φτιάξετε.

13.Φτιάχνουμε 3D χταπόδια + δωρεάν εκτυπώσιμο

messy play φτιάχνουμε τρισδιάστατα χταπόδια

Εύκολη χειροτεχνία και άκρως καλοκαιρινή που θα αρέσει πολύ στα παιδιά σας. Για να είναι ακόμα πιο εύκολη σας ετοίμασα και δωρεάν εκτυπώσιμο που θα βρείτε εδώ.

14.Φτιάχνουμε ανεμόμυλους από ρολό χαρτί κουζίνας (+ δωρεάν εκτυπώσιμο)

Ακόμα μία πολύ καλοκαιρινή χειροτεχνία που θυμίζει τα νησιά μας και μας κάνει να αναπολούμε τις όμορφες καλοκαιρινές στιγμές μας. Σας ετοίμασα κι εδώ ένα δωρεάν εκτυπώσιμο για να είναι ακόμα πιο εύκολη. Κλικ εδώ για να δείτε πως φτιάχνονται οι υπέροχοι αιγαιοπελαγίτικοι ανεμόμυλοι.

Αν σας άρεσε το άρθρο αυτό μοιραστείτε το κι ακολουθήστε μας:
Instagram
Tik Tok
Facebook
Newsletter

Αν θέλετε περισσότερες ιδέες δημιουργικής απασχόλησης ρίξτε μια ματιά εδώ.

Pin this for later

messy play 14 ideas

Σας φιλώ…

Δείτε επίσης

Φτιάχνουμε Ούμπλεκ (Oobleck) για ατελείωτο παιχνίδι

oobleck_mylittleworldgr

Φτιάχνουμε τεράστιες σαπουνόφουσκες με απλά υλικά

ftiaxnoume_terasties_sapounofouskes_mylittleworldgr_bubbles

Φτιάχνουμε μαγνητικό παιχνίδι ψαράκια & Δωρεάν εκτυπώσιμο

magnitiko_paixnidi_psarakia_mylittleworldgr

-Το ηλιακό μας σύστημα 3D – πως θα το φτιάξουμε

ηλιακό-σύστημα

.

-Μαθαίνω να δένω τα κορδόνια μου παίζοντας + δωρεάν εκτυπώσιμο

πως_να_δέσω_τα_κορδόνια_μου

.

-Φτιάχνουμε ρακέτες από χάρτινα πιάτα

Φτιάχνουμε_ρακέτες_από_χαρτινα_πιάτα_playing_rackets

.

-Λουλούδια με θήκες για cup cakes

λουλούδια από θήκες για cup cakes
My Little World

Καλώς ήρθατε στο blog μου! Είμαι η Σωτηρία, μαμά της Ελένης και της Έλλης και σύζυγος του Δημήτρη. Μαζί σας μοιράζομαι στιγμές, σκέψεις, δημιουργίες! Σας ευχαριστώ που επισκεφτήκατε το blog μου. Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link