Φτιάχνουμε χελωνάκια – κουμπαρά από μπουκάλι

Φτιάχνουμε χελωνάκια – κουμπαρά από πλαστικό μπουκάλι! Μετά τα καβουράκια απο κοχύλια που φτιάξαμε και τα λατρέψαμε, σειρά πήρανε τα χελωνάκια – κουμπαράς από πλαστικά μπουκάλια, που αγαπήσαμε ακόμα περισσότερο! Σε αυτή την χειροτεχνία συνδυάσαμε παιχνίδι και δημιουργική απασχόληση. Έτσι μας δόθηκε η ευκαιρία να κάνουμε μια πρώτη κουβέντα για το τι σημαίνει μαζεύω χρήματα και αποταμίευση. Επίσης, βάλαμε έναν μικρό στόχο, δηλαδή να μαγέψουμε στους νέους μας κουμπαράδες ένα συγκεκριμένο, μικρό ποσό. 

Φτιάχνουμε χελωνάκια – κουμπαρά από πλαστικό μπουκάλι

Υλικά για 2 χελωνάκια

  • 2 μικρά πλαστικά μπουκάλια
  • 1 αφρώδες φύλλο χαρτί σε πράσινο χρώμα
  • 4 ματάκια
  • 1 μαύρο μαρκαδόρο
  • κόλλα

Αρχικά, έκοψα τα δυο μπουκάλια περίπου στη μέση, κράτησα το κάτω μέρος, το έπλυνα και το στέγνωσα. Μετά, έβαλα το κομμάτι από το πλαστικό μπουκάλι πάνω στο αφρώδες χαρτί και ζωγράφισα (στο περίπου) το σχήμα της χελώνας, το οποίο έκοψε η Ελένη.

χελωνακια απο πλαστικα μπουκαλια

Πάνω στη χελωνίτσα έκανα μια μαύρη γραμμή και την έκοψα για να μπαίνουν τα κέρματα. Τα κορίτσια κόλλησαν πρώτα τα ματάκια και μετά το κομμάτι από το μπουκάλι πάνω στη χελωνίτσα. Κι αφού στέγνωσαν, η Ελένη ζωγράφισε και ένα χαμόγελο στη χελώνα μας και έτοιμος ο κουμπαράς!

χελωνακι απο πλαστικο μπουκαλι

Μα δεν είναι γλυκούτσικα;

helonakia_apo_plastika_mpoukalia_mylittleworldgr

================================================================Για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, γραφτείτε στο newletter (κλικ εδώ), ακολουθήστε με στο Instagram (κλικ εδώ) και στο Facebook (κλικ εδώ).

================================================================

Σας φιλώ….

Δείτε επίσης

Messy play: 14 ιδέες δημιουργικής απασχόλησης

Messy_play_mylittleworldgr

Φτιάχνουμε πολύχρωμα παλαμοψαράκια

polixroma_palamo_psarakia_mylittleworldgr

Βρώσιμα χρώματα ζωγραφικής – πως φτιάχνονται

vrosima_xromata_zografikis_messy_play_mylittleworldgr

My Little World

Καλώς ήρθατε στο blog μου! Είμαι η Σωτηρία, μαμά της Ελένης και της Έλλης και σύζυγος του Δημήτρη. Μαζί σας μοιράζομαι στιγμές, σκέψεις, δημιουργίες! Σας ευχαριστώ που επισκεφτήκατε το blog μου. Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

14 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link