Mπισκότα βουτύρου με σπιτική μαρμελάδα μήλου

mpiskota_vouturou_mylittleworldgr

Mπισκότα βουτύρου με αρωματική σπιτική μαρμελάδα μήλου. Το σπίτι μοσχομυρίζει βούτυρο, κανέλα και μήλο σαν να ετοιμάζεις μηλόπιτα! Πανεύκολα και πεντανόστιμα! Πάμε να σου πω αναλυτικά τη συνταγή!

Mπισκότα βουτύρου με σπιτική μαρμελάδα μήλου

Υλικά (17-18 γεμιστά μπισκότα ή διπλάσια σκέτα)

Για τη μαρμελάδα μήλου:

2 μεγάλα κόκκινα μήλα τριμμένα
80 γρ. ζάχαρη
1/2 κ.φ κανέλα
Μια κούπα νερό

Για τα μπισκότα:

200 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
90 γρ. άχνη ζάχαρη
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας ή 2 βανίλιες σε σκόνη

mpiskota_vouturou_mylittleworldgr

Εκτέλεση

1.Για τη μαρμελάδα βάζουμε όλα τα υλικά σε κατσαρολάκι και βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 30 λεπτά περίπου μέχρι να δέσει και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

2.Στο μεταξύ σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το μαλακό βούτυρο και την άχνη και με ένα σύρμα ανακατεύουμε να ενωθούν και να αφρατέψει το βούτυρο. Προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο, τη βανίλια και με τα χέρια αρχίζουμε να ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά, όχι παραπάνω γιατί θα μας δυσκολεύει στο άνοιγμα.

3.Ανοίγουμε σε φύλλο 5 χιλιοστών, και με κουπ πατ κόβουμε μπισκότα σε ο, τι σχήμα θελουμε. Εγώ επέλεξα τα αστέρια, όποτε έκοψα τα μισά μπισκότα ολόκληρα αστέρια και στα άλλα μισά έκοψα με ένα μικρότερο κουπ πατ και το εσωτερικό για να φανεί η γέμιση στη συνέχεια.

5.Προσεκτικά μεταφέρουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα στους 160 βαθμούς για 15 λεπτά. Μόλις δούμε ότι οι άκρες των μπισκότων αρχίσουν να παίρνουν χρώμα τα βγάζουμε γιατί θελουμε να μείνουν όσο πιο λευκά γίνεται.

mpiskota_vouturou_mylittleworldgr

6.Βγάζουμε σε σχάρα για να κρυώσουν και στη συνέχεια συναρμολογούμε. Παίρνουμε το ολόκληρο μπισκότο, στην «κακή» του πλευρά βάζουμε ένα κ.γ. μαρμελάδα μήλου και κλείνουμε με το μπισκότο που έχει κενό στο κέντρο. Πατάμε ελαφρά να ενωθούν και πασπαλίζουμε με λίγη άχνη ζάχαρη.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Συνταγή από τον Σάκη Τολίκα. Περισσότερες συνταγές του θα βρεις στο The_coook.

Για να είμαστε σε επαφή, γραφτείτε στο newletter (κλικ εδώ), ακολουθήστε με στο Instagram (κλικ εδώ) και στο Facebook (κλικ εδώ).

Δείτε επίσης

Μπισκότα Gingerbread μελιού, η πιο νόστιμη συνταγή

mpiskota_gingerbread_meliou_mylittleworldgr

.

Μηλοτηγανίτες χωρίς αβγά και ζάχαρη

milotiganites_xoris_avga_kai_zahari_mylittleworldgr

.

Σοκολατένια δεντράκια από χωνάκι παγωτό

Σοκολατένια-δεντράκια-από-χωνάκι_παγωτό
My Little World

Καλώς ήρθατε στο blog μου! Είμαι η Σωτηρία, μαμά της Ελένης και της Έλλης και σύζυγος του Δημήτρη. Μαζί σας μοιράζομαι στιγμές, σκέψεις, δημιουργίες! Σας ευχαριστώ που επισκεφτήκατε το blog μου. Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

the-pandas.gr

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link