Γιατί να πάρω σχολικά βοηθήματα;

voithimata_gia_to_sholeio_mylittleworldgr

Αυτή η σχολική χρονιά μας βρίσκει με ένα παιδί στην Δ΄ Δημοτικού κι ένα στην Α΄ Γυμνασίου. Μεγαλώνουν τα κορίτσια μας, αυξάνονται οι απαιτήσεις στο σχολείο (ειδικά για το γυμνασιάκι μας) κι εμείς, ως γονείς, είμαστε στο πλάι τους για να τις στηρίξουμε και να τις βοηθήσουμε όπου χρειαστεί. Γενικώς, όλα τα χρόνια που οι κόρες μας είναι στο σχολείο, αγοράζουμε κάποιο βοήθημα στα μαθήματα που τους αρέσουν περισσότερο ή που τις δυσκολεύουν περισσότερο.

Γιατί να πάρω σχολικά βοηθήματα;

Αν θέλεις τη γνώμη μου, τα σχολικά βοηθήματα δεν είναι για να λύσουμε στα γρήγορα τις ασκήσεις του βιβλίου. Είναι για να κάνουμε επιπλέον εξάσκηση, κατανόηση και επανάληψη κι αν χρειαστεί για την κάλυψη γνωστικών κενών. Επίσης, οι γονείς δυστυχώς δεν τα γνωρίζουμε όλα, ούτε είναι αυτή η δουλειά μας για να λέμε την αλήθεια, οπότε τα σχολικά βοηθήματα είναι πολύ χρήσιμα αν θέλουμε να βοηθήσουμε τα παιδιά μας στα μαθήματά τους.

voithimata_gia_to_sholeio_mylittleworldgr

Σε καμία περίπτωση τα σχολικά βοηθήματα δεν αναιρούν ούτε αντικαθιστούν τα βιβλία του οργανισμού. Αντιθέτως, θεωρώ ότι μπορούν να λειτουργήσουν συμπληρωματικά ώστε το παιδί να εμπλουτίσει τη γνώση του στα μαθήματα που το ενδιαφέρουν περισσότερο ή να κατανοήσει καλύτερα αντικείμενα που το δυσκολεύουν.

Τι σχολικά βοηθήματα επιλέξαμε για τα παιδιά μας

Για τις κόρες μας (Δ’ Δημοτικού και Α’ Γυμνασίου) έχουμε επιλέξει τα παρακάτω βοηθήματα των εκδόσεων Μεταίχμιο και τα συστήνω ανεπιφύλακτα!

voithimata_gia_to_sholeio_mylittleworldgr

Μαθηματικά Δ’ Δημοτικού

Το συγκεκριμένο βιβλίο ανταποκρίνεται στη σύγχρονη προσέγγιση της διδασκαλίας των Μαθηµατικών, είναι οργανωµένο σε ενότητες και ακολουθεί τα µαθήµατα του σχολικού βιβλίου καλύπτοντας πλήρως την ύλη του.

Κάθε κεφάλαιο περιλαµβάνει:
• Αναλυτική παρουσίαση της θεωρίας µε πίνακες, βήµατα εργασίας και εύστοχα παραδείγµατα
• Πλήρεις απαντήσεις σε όλες τις ασκήσεις και τα προβλήµατα του βιβλίου του μαθητή και του Τετραδίου Εργασιών
• Ασκήσεις και προβλήµατα για λύση που βοηθούν στην εµπέδωση της νέας γνώσης
Στο τέλος κάθε ενότητας δίνεται τεστ µε επαναληπτικές ασκήσεις στην ύλη όλης της ενότητας. Το βιβλίο ολοκληρώνεται µε γλωσσάρι µαθηµατικών εννοιών, ενώ ακολουθούν οι απαντήσεις σε όλες τις συµπληρωµατικές ασκήσεις και τα προβλήµατα καθώς και στις επαναληπτικές ασκήσεις.

Συγγραφέας: Δημήτρης Παπαθανασίου , Γιάννης Παπαθανασίου

Σελίδες: 584

voithimata_gia_to_sholeio_mylittleworldgr

Γράφω καλά στο τεστ Γλώσσας Δ΄ Δημοτικού

Η σειρά Γράφω καλά στο τεστ, ουσιαστικά κάνει μια καλή επανάληψη στους μαθητές για την επαναληπτική εξέταση ή την εξέταση στο καθημερινό μάθημα της Γλώσσας.
Κι αυτό το βιβλίο ακολουθεί τα μαθήματα του σχολικού εγχειριδίου και βοηθάει τους μαθητές να εμπεδώσουν την ύλη που διδάχτηκαν ελέγχοντας τις γνώσεις τους και καλύπτοντας τα κενά τους.

Συγκεκριμένα, το βιβλίο Γράφω καλά στο τεστ της Γλώσσας για τους μαθητές της Δ΄ Δημοτικού είναι οργανωμένο σε ενότητες και καθεμιά περιλαμβάνει:
• Ανακεφαλαίωση της θεωρίας με αναλυτική παρουσίαση, πίνακες κλίσης και εύστοχα παραδείγματα
• Παρουσίαση των ορθογραφικών κανόνων και του λεξιλογίου της ενότητας
• Ασκήσεις σε κάθε μάθημα (συμπλήρωσης κενού, αντιστοίχισης κ.ά.)
Στο τέλος του βιβλίου δίνονται πλήρεις και αναλυτικές απαντήσεις σε όλες τις ασκήσεις.

Συγγραφέας: Μαρία Γονιδάκη

Σελίδες: 152

voithimata_gia_to_sholeio_mylittleworldgr

Μαθηματικά Α΄ Γυμνασίου

Φέτος που η μεγάλη μας κόρη είναι στην Α΄ Γυμνασίου ένα βοήθημα είναι απαραίτητο. Το συγκεκριμένο βιβλίο ανταποκρίνεται στη σύγχρονη προσέγγιση της διδασκαλίας των Μαθηµατικών και στις νέες διδακτικές οδηγίες, Ακολουθεί τα κεφάλαια του σχολικού βιβλίου και καλύπτει πλήρως την ύλη του.

Κάθε µάθηµα περιλαµβάνει:
• Αναλυτική παρουσίαση της θεωρίας µε απλή και κατανοητή γλώσσα. Επεξηγούνται όλα τα θεωρητικά στοιχεία, ενώ η αφοµοίωση της γνώσης επιτυγχάνεται χάρη στη χρήση πινάκων, διαγραµµάτων, σχηµάτων και την αξιοποίηση πολλών εύστοχων παραδειγµάτων.
• Ερωτήσεις θεωρίας, ασκήσεις και προβλήµατα για λύση που βοηθούν στην εµπέδωση της νέας γνώσης
• Κριτήριο αξιολόγησης

Στο τέλος του βιβλίου δίνονται οι απαντήσεις σε όλες τις συµπληρωµατικές ασκήσεις και τα προβλήµατα για λύση καθώς και στα κριτήρια αξιολόγησης. Ακολουθούν πλήρεις και αναλυτικές απαντήσεις σε όλες τις ασκήσεις και τα προβλήµατα του σχολικού βιβλίου.

voithimata_gia_to_sholeio_mylittleworldgr

Η Φυσική με πειράματα Α΄ Γυμνασίου

Κι αυτό το βοήθημα ακολουθεί τις θεματικές ενότητες (φύλλα εργασίας) του σχολικού βιβλίου αλλά και όσες διδάσκονται µε βάση το Πρόγραµµα Σπουδών, καλύπτοντας πλήρως την ύλη του.

Κάθε ενότητα περιλαμβάνει:
• Το µάθηµα µε απλά λόγια (παρουσίαση των βασικών σηµείων της θεωρίας µε απλή και κατανοητή γλώσσα) και µε ερωτήσεις – απαντήσεις (αναλυτική παρουσίαση της θεωρίας µε τη µορφή ερωτήσεων – απαντήσεων). Για την καλύτερη κατανόηση της ύλης γίνεται χρήση παραδειγµάτων, πινάκων, διαγραµµάτων και εικόνων.
• Λυμένες ασκήσεις και προβλήματα
• Πλήρεις απαντήσεις σε όλες τις ασκήσεις των Φύλλων Εργασίας του σχολικού βιβλίου
• Πρόσθετες ερωτήσεις, ασκήσεις και προβλήματα για εμπέδωση της γνώσης (ερωτήσεις ανάπτυξης, κλειστού τύπου, ασκήσεις και προβλήματα για λύση και ερωτήσεις κρίσεως)
• Κριτήρια αξιολόγησης

Στο τέλος του βιβλίου δίνονται αναλυτικές απαντήσεις σε όλες τις πρόσθετες ερωτήσεις, τις ασκήσεις και τα προβλήµατα καθώς και στα κριτήρια αξιολόγησης.

Συγγραφέας: Γιώργος Ν. Βλαχάκης , Μάνος Βενετσάνος

Σελίδες: 384

voithimata_gia_to_sholeio_mylittleworldgr

Μην φανταστείτε ότι καθόμαστε κάθε μέρα και κάνουμε ασκήσεις από τα παραπάνω βιβλία. Άλλωστε, που χρόνος για κάτι τέτοιο! Τα Σαββατοκύριακα όμως κάνουμε ένα “συμμάζεμα” των μαθημάτων της εβδομάδας, βλέπουμε τι δυσκολίες έχουν τα παιδιά μας και με οδηγό τα παραπάνω βιβλία τα βοηθάμε να λύσουν όποιες απορίες υπάρχουν, κάνουμε επιπλέον ασκήσεις όπου νιώθουν ότι χρειάζονται εξάσκηση ή εμβαθύνουμε στα μαθήματα που τους αρέσουν πολύ!

Αν σας άρεσε το άρθρο αυτό μοιραστείτε το κι ακολουθήστε μας:
Instagram
Tik Tok
Facebook
Newsletter

Σας φιλώ….

Δείτε επίσης

Γίνε πιο θετικός γονέας σε 365 ημέρες

gine_pio_thetikos_goneas_se_365_imeres_mylittleworldgr

“Θα είμαι πάντα κοντά σου” – το πιο τρυφερό παραμύθι!

Tha_eimai_panta_konta_sou_vivlio_mylittleworldgr

Η αστρόσκονη που μας δημιούργησε” & “Η γλώσσα του σύμπαντος” – Δύο φανταστικές βιβλιοπροτάσεις για μικρούς και μεγάλους

i_glossa_tou_sumpantos_i_astroskoni_pou_mas_dimiourgise_mylittleworldgr
My Little World

Καλώς ήρθατε στο blog μου! Είμαι η Σωτηρία, μαμά της Ελένης και της Έλλης και σύζυγος του Δημήτρη. Μαζί σας μοιράζομαι στιγμές, σκέψεις, δημιουργίες! Σας ευχαριστώ που επισκεφτήκατε το blog μου. Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link