Μπισκότα βουτύρου με μαρμελάδα ή ό,τι άλλο σου αρέσει! Για εμένα αυτά τα βουτύρου, που μπορείς να τα γεμίσεις με ό,τι σου κάνει όρεξη, έχουν μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου και για αυτό σου θυμίζω τη συνταγή!
Μπισκότα βουτύρου με μαρμελάδα
Υλικά
200 γρ. βούτυρο σε θερμ. δωματίου
90 γρ. άχνη ζάχαρη (κι επιπλέον για το πασπάλισμα)
300 γρ. αλεύρι γοχ
1/2 κ.γ μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
Γέμιση της επιλογής σου (μαρμελάδα σε διάφορες γεύσεις, μερέντα, κτλ)
Εκτέλεση
1.Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για τα μπισκότα και μα τα χέρια μας αρχίζουμε τα ενώνουμε τα υλικά. Στην αρχή το μείγμα θα μοιάζει με βρεγμένη άμμο, ζυμώνοντας όμως θα γίνει ένα σφιχτό ζυμάρι! Τυλίγουμε με μεμβράνη και βάζουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο.
2.Ανοίγουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια, σε φύλλο 3 χιλ. και κόβουμε με κουπ πατ σε οποίο σχήμα θέλουμε. Στα μισά προσέχουμε να ανοίξουμε με ένα μικρότερο κουπ πατ μια τρύπα στο κέντρο του μπισκότου για να φαίνεται η μαρμελάδα μας όταν τα ενώσουμε.
3.Μεταφέρουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε για 18 λεπτά περίπου, στους 160 βαθμούς, αντιστάσεις.
4.Μεταφέρουμε σε σχάρα για να κρυώσουν καλά και στη συνέχεια βάζουμε στο ολόκληρο μπισκότο ένα κ.γ γέμιση και καλύπτουμε με το άλλο αφού το έχουμε πασπαλίσει με άχνη πρώτα!
Συνταγή από τον Σάκη Τολίκα. Περισσότερες συνταγές του θα βρεις στο The_coook.
🌟 Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!
Pin this for later
Αν σας άρεσε το άρθρο αυτό μοιραστείτε το κι ακολουθήστε μας:
–Instagram
–Tik Tok
–Facebook
–Newsletter
Δείτε επίσης