Για το Σαββατοκύριακο (κι όχι μόνο) σου έχω το κατάλληλο κέικ για το καφεδάκι σου! Μπανανοκέικ, υγιεινό, με καρύδια που γίνεται σε ένα μπολ! Έλα να σου πω τη συνταγή!
Μπανανοκέικ με καρύδια και φυστικοβούτυρο
Υλικά
50 γρ. ηλιέλαιο
2 αυγά
150 γρ. μέλι
3 κ.σ φυστικοβούτυρο
3 ώριμες μπανάνες λιωμένες με πιρούνι
1 κ.γ κανέλα
1 κ.γ μπέικιν πάουντερ
Ελάχιστο αλάτι
200 γρ. αλεύρι
100 γρ. καρύδια σπασμένα
Εκτέλεση
1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με σύρμα το ηλιέλαιο, τα αυγά και το μέλι. Προσθέτουμε το φυστικοβούτυρο και τις λιωμένες μπανάνες και ανακατεύουμε ξανά.
2. Βάζουμε στο μείγμα κανέλα, αλεύρι, μπέικιν πάουντερ και αλάτι, και στο τέλος προσθέτουμε τα καρύδια. Με μια σπάτουλα ανακατεύουμε ίσα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και μεταφέρουμε το μείγμα σε μακρόστενη φόρμα που έχουμε στρώσει λαδόκολλα ή έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει.
3. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς, αντιστάσεις για 50-55 λεπτά, ελέγχοντας το ψήσιμο με οδοντογλυφίδα. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο, μέχρι να κάνουμε καφέ, και ξεφορμάρουμε!
Συνταγή από τον Σάκη Τολίκα. Περισσότερες συνταγές του θα βρεις στο The_coook.
Για να είμαστε σε επαφή, γραφτείτε στο newletter (κλικ εδώ), ακολουθήστε με στο Instagram (κλικ εδώ) και στο Facebook (κλικ εδώ).
Δείτε επίσης
Κέικ αμυγδάλου αρωματισμένο με ανθότυρο