Αλμυρά Χριστουγεννιάτικα δεντράκια. Αν θέλεις ένα νόστιμο, αλμυρό έδεσμα για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι, που θα αρέσει και θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σου (μικρούς και μεγάλους) και ταυτόχρονα να είναι εύκολο, τότε είσαι στο σωστό μέρος!
Αυτά τα Χριστουγεννιάτικα δεντράκια είναι τόσο εύκολα να τα φτιάξεις και ταυτόχρονα τόσο νόστιμα και ελαφριά που σίγουρα θα αρέσουν σε όλους! Πάμε να σου πω τη συνταγή.
Αλμυρά Χριστουγεννιάτικα Δεντράκια
Υλικά
- 1 φύλλο σφολιάτας
- Τριμμένο τυρί (έβαλα ρεγκάτο)
- Λίγο χτυπημένο αυγό για άλειμμα (έβαλα γάλα λόγω αλλεργίας στο αυγό)
- 4 κουπ πατ σε σχήμα αστεριού (σε διαφορετικά μεγέθη)
- Μακριές οδοντογλυφίδες με σχέδιο Χριστουγεννιάτικο δέντρο στην άκρη (τις βρήκα στο Super Market)
Εκτέλεση
Απλώνω το φύλλο σφολιάτας και με τα κουπ πατ αστέρι κόβω σε σχήματα. Για κάθε Χριστουγεννιάτικο δεντράκι θα χρειαστώ 4 κομμάτια σφολιάτας (σε διαφορετικά σχήματα). Οπότε προσέχω να κόψω αστεράκια σε όλα τα μεγέθη. Βάζω λαδόκολλα σε ένα ταψί και τοποθετώ τα αστέρια σφολιάτας. Με ένα πινέλο αλείφω κάθε αστέρι με αυγό (ή με γάλα σε περίπτωση που υπάρχει αλλεργία στο αυγό). Πασπαλίζω με μια γενναία ποσότητα τυρί τριμμένο και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 c για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
Αφού παγώσουν περνάω ένα ένα τα αστεράκια στην οδοντογλυφίδα ξεκινώντας από το μικρότερο προς το μεγαλύτερο. Βάζω σε μια πιατέλα και σερβίρω.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!
Στο παρακάτω βίντεο φαίνονται τα βήματα αναλυτικά:
👉Αν σας άρεσε το παραπάνω video και θέλετε να βλέπετε και άλλα νέα, πατήστε το κουμπί subscribe.
Pin this for later
Αν σας άρεσε το άρθρο αυτό μοιραστείτε το κι ακολουθήστε μας:
–Instagram
–Tik Tok
–Facebook
–Newsletter
Σας φιλώ…
Δείτε επίσης
Βασιλόπιτα αφράτη, αρωματική και πεντανόστιμη
.
Κέικ με κάστανο και λευκή σοκολάτα – My Little World
Σοκολατένια Χριστουγεννιάτικα δεντράκια
.