Φτιάχνουμε Ολυμπιακά μετάλλια με αλατοζύμη

olympiaka_metallia_apo_alatozumi_mylittleworldgr

Φτιάχνουμε Ολυμπιακά μετάλλια με αλατοζύμη. Εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων και με πολύ δημοκρατικές διαδικασίες (τα κορίτσια μου ανακοίνωσαν ότι θέλουν μετάλλιο!) αποφασίσαμε να φτιάξουμε τα δικά μας μετάλλια. Και μιας και είμαστε ακόμη διακοπές πήραμε ότι υλικά είχαμε.  Η αλατοζυμη ειναι εξαιρετικό υλικό για να φτιάξετε με τα παιδια σας στολίδια και αναμνηστικά που αντέχουν στο χρόνο.

olympiaka_metallia_apo_alatozumi_mylittleworldgrΦτιάχνουμε Ολυμπιακά μετάλλια με αλατοζύμη

Υλικά

  • αλεύρι
  • αλάτι
  • χλιαρό νερό
  • λίγο λάδι
  • χρώματα και πινέλα
  • ένα καλαμάκι
  • κορδέλες (οι οποίες είναι διακοσμητικές σε ένα καπελίνο της Έλλης)

WP_20160816_17_56_06_Pro a

Σε ένα μπολ ανακατέψαμε ίση ποσότητα αλεύρι και αλάτι και προσθέσαμε λίγο χλιαρό νερό, τόσο ώστε να γίνει μια εύπλαστη ζύμη. Για να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια μας προσθέσαμε λίγο λάδι.

PicMonkey Collage 1

Κι αφού φτιάξαμε μια εύπλαστη ζύμη και παίξαμε λίγο (μοιάζει με ζυμάρι για ψωμί αλλά και με χειροποίητη πλαστελίνη), πλάσαμε δύο μπαλάκια. Τα πιέσαμε να γίνουν επίπεδα και πάνω σχημάτισα από ένα αστέρι (εάν έχετε κουπ πατ θα είναι πιο ωραίο το αποτέλεσμα, εμείς δεν είχαμε μαζί μας και αυτοσχεδιάσαμε). Με το καλαμάκι κάναμε απο μια τρυπούλα για να περάσουμε αργότερα την κορδέλα μας.

WP_20160816_18_12_46_Pro a

Φυσικά φτιάξαμε και άλλα σχήματα, όπως μετάλλιο με καρδιά  αλλά και μετάλλιο αστερία αφού είναι και καλοκαιράκι! Τα βάλαμε στο φούρνο, πάνω σε λαδόκολλα, σε χαμηλή θερμοκρασία  (130 βαθμούς) και ψήσαμε περίπου 45΄. Προσοχή, ουσιαστικά δεν θέλουμε να τα ψήσουμε ώστε να ροδοκοκκινήσουν, αλλά να σταθεροποιηθούν και να σκληρύνουν. Εγώ τα ξέχασα ελαφρώς και πήραν λίγο χρώμα αλλά δεν πειράζει γιατί τα βάψαμε.

PicMonkey Collage 2

Όταν κρύωσαν καλά λοιπόν τα βάψαμε σε διάφορα χρώματα.

PicMonkey Collage 3

Και ναι λοιπόν είμαστε κι εμείς Ολυμπιονίκες!!!!!

WP_20160817_09_02_40_Pro (3)

Είναι εξαιρετική ιδέα να τα φτιάξετε με τα πιτσιρίκια σε πάρτυ και φεύγοντας να τα πάρουν μαζί τους!

================================================================

Για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, γραφτείτε στο newletter (κλικ εδώ), ακολουθήστε με στο Instagram (κλικ εδώ) και στο Facebook (κλικ εδώ).

================================================================

olympiaka_metallia_apo_alatozumi_mylittleworldgrΣας φιλώ…

Δείτε επίσης

Φτιάχνουμε καβουράκια από κοχύλια

kavourakia_apo_koxilia_mylittleworldgr

Σπιτική πλαστελίνη – η πιο εύκολη συνταγή

plastelini_spitiki_mylittleworldgr

Μαθαίνω να μετράω με μπάλες παγωτού

mathaino_na_metro_mylittleworldgr
My Little World

Καλώς ήρθατε στο blog μου! Είμαι η Σωτηρία, μαμά της Ελένης και της Έλλης και σύζυγος του Δημήτρη. Μαζί σας μοιράζομαι στιγμές, σκέψεις, δημιουργίες! Σας ευχαριστώ που επισκεφτήκατε το blog μου. Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

10 Comments
    1. Ευχαριστούμε πολύ Μαρία μου! Μιλάμε για πολυ περηφάνεια για τα μετάλλια τους! Αφού κοιμήθηκαν με αυτά στο μαξιλάρι τους χθες! Φιλιααααα

    1. Ελένη μου διοργανώσαμε κι αγώνες μαζί με φίλους μας και στο τέλος κάναμε κι επίσημη απονομή μεταλλίων!!! Σε ευχαριστώ πολύ! ?

  1. Αν και ψηθηκαν περισσοτερο μου αρεσαν και ετσι. Ειδικα ο αστεριας επρεπε να μεινει αβαφος. Παντως πολλα μπραβο που ακομα και στις διακοπες ειστε τόσο δημιουργικες.

    1. Μαρια σε ευχαριστούμε πολύ! Συμφωνώ για τον αστερία αλλα αν πιάσουν οι μικρές πινέλο θέλουν να βάψουν τα πάντα! Πολλά φιλακιαααα

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link