Στίβεν Χόκινγκ, μικρά αγόρια με ΜΕΓΑΛΕΣ ΙΔΕΕΣ.

stephen_hawking_biblio_mylittleworldgr

“Στίβεν Χόκινγκ, μικρά αγόρια με ΜΕΓΑΛΕΣ ΙΔΕΕΣ” είναι ένα βιβλίο που προστέθηκε πρόσφατα στη βιβλιοθήκη μας και αγαπήθηκε αμέσως.

Μέσα από τις σελίδες του με την υπέροχη εικονογράφηση η μικρή μου έμαθε πολλά για τη ζωή του διάσημου Βρετανού κοσμολόγου. Μια υπέροχη ιδέα που έγινε βιβλίο και δεν πρέπει να λείπει από κανένα σπίτι!

Είναι τόσο όμορφο μέσα από τις σελίδες ενός παιδικού αναγνώσματος να ξεπηδούν τόσο σημαντικές πληροφορίες. Στην ίδια σειρά κυκλοφορούν και άλλες ιστορίες από μεγάλες, γυναικείες και ανδρικές, προσωπικότητες που ξεχώρισαν με το έργο τους.

Άνθρωποι οι οποίοι πρέπει να γίνουν παράδειγμα προς μίμηση για τα κατορθώματά τους. Άνθρωποι που διακρίθηκαν στο χώρο της επιστήμης, της μουσικής, της λογοτεχνίας, του χορού, της τέχνης, της φιλοσοφίας και η ζωή τους αποτελεί πηγή έμπνευσης για όλους μας.

stephen_hawking_biblio_mylittleworldgr

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Το βιβλίο «Στίβεν Χόκινγκ, μικρά αγόρια με ΜΕΓΑΛΕΣ ΙΔΕΕΣ» είναι η αφήγηση, με απλό λόγο, της ζωής του μεγάλου κοσμολόγου. Ο Χόκινγκ από μικρός είχε μεγάλη περιέργεια να γνωρίσει τους πλανήτες. Στο σχολείο δεν ήταν από τους καλύτερους μαθητές. Παρόλα αυτά από πολύ νωρίς έδειξε τις δεξιότητες του μιας και έφτιαξε μόνος του έναν υπολογιστή.

Σπούδασε σε δύο κορυφαία πανεπιστήμια και στόχος του ήταν να λύσει τα μυστήρια του σύμπαντος. Σύντομα όμως χτυπήθηκε από μια σπάνια ασθένεια. Το σώμα του παρέλυε σιγά σιγά αλλά το μυαλό του δεν το σταματούσε τίποτα. Έτσι σύντομα διατύπωσε μια νέα θεωρία που ονομάστηκε “του Χόκινγκ ακτινοβολία”.

Ακόμη και όταν έχασε τη φωνή του βρήκε τρόπο να εξωτερικεύσει όλα αυτά που είχε μέσα στο κεφάλι του μέσω ενός ρομπότ. Δημιούργησε και τη δική του οικογένεια με μια υπέροχη γυναίκα. Αποτελεί ένα γνήσιο παράδειγμα για όλους μας ότι με θάρρος και πείσμα τίποτε δεν είναι ακατόρθωτο.

stephen_hawking_biblio_mylittleworldgr

Στίβεν Χόκινγκ, μικρά αγόρια με ΜΕΓΑΛΕΣ ΙΔΕΕΣ

Συγγραφέας: Sanchez Vegara Isabel Maria

Εικονογράφος: Hunt Matt

Εκδότης: Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Σελίδες: 40

Ηλικία: 4+

Γράφει η Εύη Φιλιππίδου. Περισσότερες κριτικές της για βιβλία θα βρείτε στο Bloomymommy_.

Για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, γραφτείτε στο newletter (κλικ εδώ), ακολουθήστε με στο Instagram (κλικ εδώ) και στο Facebook (κλικ εδώ).

Δείτε επίσης

Αεροδιαστημική – Γενετική: Ανακαλύπτω το STEM

aerodiastimiki_genetiki_biblia_stem_mylittleworldgr

.

20 σπουδαία κορίτσια και αγόρια που άλλαξαν τον κόσμο

20_spoudaia_koritsia_kai_agoria_pou_allaxan_ton_kosmo_mylittleworldgr

.

Ίγκι Πεκ ο Αρχιτέκτονας: Βιβλίο – πρόταση

igki_pek_o_architektonas_mylittleworldgr

My Little World

Καλώς ήρθατε στο blog μου! Είμαι η Σωτηρία, μαμά της Ελένης και της Έλλης και σύζυγος του Δημήτρη. Μαζί σας μοιράζομαι στιγμές, σκέψεις, δημιουργίες! Σας ευχαριστώ που επισκεφτήκατε το blog μου. Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link