Αεροδιαστημική & Γενετική: ανακαλύπτω το STEM

aerodiastimiki_genetiki_biblia_stem_mylittleworldgr

Αεροδιαστημική & Γενετική δύο βιβλία των εκδόσεων Διόπτρα που ανήκουν στη σειρά “ανακαλύπτω το STEM”. Πρωταγωνίστρια της σειράς είναι η μικρή Βαλεντίνα όπου εναλλάσσει, αναλόγως το βιβλίο, επάγγελμα. Στα συγκεκριμένα είναι αστροναύτισσα και δόκτωρ αντίστοιχα.

Κάθε φορά μέσα από απλές εξηγήσεις ο συγγραφέας Carlos Pazos προσπαθεί να εισάγει τα παιδιά στον κόσμο της επιστήμης και της τεχνολογίας. Τους εξηγεί με κατανοητές για την ηλικία τους λέξεις τί είναι η βαρύτητα, τί είναι τα γονίδια, τί είδους αντικείμενα μεταφέρονται στο διάστημα και τί είναι οι αζωτούχες βάσεις.

Σίγουρα καθοριστικό ρόλο παίζει και η εικονογράφηση. Τα σχέδια είναι πολύ απλά ώστε να είναι κατανοητά από τα παιδικά μυαλουδάκια. Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5 ετών και πάνω.

Λίγα λόγια για τα βιβλία


Στην Αεροδιαστημική η Βαλεντίνα η αστροναύτισσα μας ταξιδεύει στο διάστημα. Πριν ξεκινήσει όμως το ταξίδι της αναλύει λίγο στους μικρούς της φίλους τί ακριβώς είναι η βαρύτητα και τα στρώματα της ατμόσφαιρας.

aerodiastimiki_genetiki_biblia_stem_mylittleworldgr

Από εκεί και πέρα ξεκινάει να περιγράφει τον πύραυλο της τον Ρόκετ και τα μέρη του, μιας και αυτός είναι το μέσον για να φτάσει στο διάστημα.

aerodiastimiki_genetiki_biblia_stem_mylittleworldgr

Αφού τα περιγράψει όλα, βάζει τη στολή της και ξεκινάει το ταξίδι για τον Άρη. Το ταξίδι της σταματά όταν φτάνει πια ασφαλής στον κόκκινο πλανήτη.


Στο βιβλίο Γενετική η Δόκτωρ Βαλεντίνα προσπαθεί να ανακαλύψει γιατί το σκυλάκι της ο Μέντελ είναι πορτοκαλής ενώ τα τρία αδέλφια του καφετιά.

aerodiastimiki_genetiki_biblia_stem_mylittleworldgr

Παρατηρώντας λοιπόν τον τετράποδο φίλο της μας μιλάει για τα κύτταρα, το DNA και τα γονίδια. Εξηγεί τί είναι οι αζωτούχες βάσεις, τα αμινοξέα και τα χρωμοσώματα.

aerodiastimiki_genetiki_biblia_stem_mylittleworldgr

Στις τελευταίες σελίδες μέσα από το παράδειγμα των παππούδων και των γονιών του Μέντελ καταλήγει στο γιατί γεννήθηκε το κουταβάκι πορτοκαλί. Έτσι λύνεται το μυστήριο του μικρού Μέντελ.

Αεροδιαστημική & Γενετική: Ανακαλύπτω το STEM

Συγγραφέας: Carlos Pazos

Εκδότης: Εκδόσεις Διόπτρα

Μετάφραση: Μαρία Γουρνιεζάκη

Σειρά: Ανακαλύπτω το STEM

Σελίδες: 32

Ηλικία: 5+

aerodiastimiki_genetiki_biblia_stem_mylittleworldgr

Γράφει η Εύη Φιλιππίδου. Περισσότερες κριτικές της για βιβλία θα βρείτε στο Bloomymommy_.

Για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, γραφτείτε στο newletter (κλικ εδώ), ακολουθήστε με στο Instagram (κλικ εδώ) και στο Facebook (κλικ εδώ).

Δείτε επίσης

5 βιβλία για την προστασία του περιβάλλοντος

5_biblia_gia_tin_prostasia_tou_perivallontos_mylittleworldgr

Ο Ασίμ και ο δράκος του βασιλιά

O_asim_kai_o_drakos_tou_vasilia_mylitteworldgr

.

Ο κύριος Ιππόκαμπος: βιβλίο – πρόταση

O_kurios_ippokampos_mylittleworldgr

My Little World

Καλώς ήρθατε στο blog μου! Είμαι η Σωτηρία, μαμά της Ελένης και της Έλλης και σύζυγος του Δημήτρη. Μαζί σας μοιράζομαι στιγμές, σκέψεις, δημιουργίες! Σας ευχαριστώ που επισκεφτήκατε το blog μου. Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link