Σε Escape Rooms για παιχνίδι με τα παιδιά

Τα Escape Rooms ή δωμάτια απόδρασης είναι η νέα μόδα για όσους αγαπούν τα ομαδικά παιχνίδια. Για την ακρίβεια, τα Escape Rooms είναι αρκετά διαδεδομένα στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια και προσφέρουν μια εναλλακτική διασκέδαση. Πρόκειται για ζωντανά παιχνίδια γρίφων που παίζονται από δύο τουλάχιστον άτομα, ηλικίας από 7 ετών κι άνω. Οι παίχτες βρίσκονται “κλειδωμένοι” σε ένα ή περισσότερα δωμάτια κι έχουν σαν στόχο να λύσουν μια σειρά από γρίφους ή αποστολές, μέσα σε συγκεκριμένο χρόνο.

Πρόσφατα μαζί με τη μεγάλη μου κόρη, δύο φίλες της και τις μαμάδες τους, δοκιμάσαμε να παίξουμε σε Escape Rooms και μας άρεσε πολύ! Στον χώρο που πήγαμε, διαλέξαμε ένα παιχνίδι που θεωρήσαμε σχετικά εύκολο (κι εννοείται όχι τρομακτικό) για τα παιδιά.

Υπόθεση παιχνιδιού (Escape Rooms)

Η υπόθεση του παιχνιδιού είχε ως εξής: Ήμασταν μέλη μια συμμορίας κλεφτών που είχε βρει τρόπο να εισχωρεί στο μυαλό των θυμάτων της. Σκοπός της συμμορίας ήταν να αποκτήσει πρόσβαση στους κωδικούς και τους τραπεζικούς λογαριασμούς ενός πάμπλουτου επιχειρηματία. Μπήκαμε σε ένα δωμάτιο και η πόρτα πίσω μας έκλεισε. Βέβαια οι υπεύθυνοι μας ενημέρωσαν ότι πατώντας έναν συγκεκριμένο, διακόπτη η πόρτα άνοιγε όποτε θέλαμε. Είχαμε 60 λεπτά για να λύσουμε τους γρίφους μας. Επίσης, ενημερωθήκαμε ότι ανά πάσα στιγμή χρειαστούμε βοήθεια για να λύσουμε έναν γρίφο, θα μας την έδιναν μέσω μια οθόνη που υπήρχε στον χώρο.

Σε Escape Room για παιχνίδι με τα παιδιά

Παιχνίδι (Escape Rooms)

Μιας και ήταν η πρώτη φορά που παίζαμε τέτοιο παιχνίδι, στην αρχή εγώ ένιωθα λίγο “χαμένη”! Δεν ήξερα τι να αναζητήσω και τι να ψάξω! Στο δωμάτιο υπήρχαν ελάχιστα έπιπλα και διακοσμητικά στους τοίχους. Επίσης υπήρχε μια πόρτα κλειδωμένη με ένα λουκέτο. Τα πιτσιρίκια άρχισαν να κοιτούν δεξιά κι αριστερά, να ψάχνουν και να ανακαλύπτουν διάφορα “στοιχεία”.

Αρχίσαμε να ακονίζουμε το μυαλό μας για να μπορέσουμε να συνδυάσουμε τα στοιχεία και να βρούμε τον κωδικό που άνοιγε το λουκέτο. Όταν καταφέραμε να ανοίξουμε το λουκέτο βρεθήκαμε σε ένα άλλο δωμάτιο. Εκεί υπήρχαν καινούργια στοιχεία, αλλά και 3 κουμπιά στον τοίχο που πατώντας τα έπαιζες πιάνο. Υπήρχε κι άλλη μία κλειδωμένη πόρτα. Μια μελωδία ακούστηκε κι εμείς καταλάβαμε ότι έπρεπε να την αναπαράγουμε ώστε να ανοίξει η πόρτα. Αφού καταφέραμε κι ανοίξαμε και την επόμενη πόρτα βρεθήκαμε σε νέο δωμάτιο.

Σας τα γράφω αρκετά περιληπτικά και χωρίς λεπτομέρειες για να μην αποκαλύψω το παιχνίδι. Ακολούθησε κι άλλο δωμάτιο κι άλλος γρίφος. Φτάνοντας στο τελευταίο και πιο εντυπωσιακό δωμάτιο, η αγωνία μας είχε κορυφωθεί. Ο χρόνος που μας είχε απομείνει ήταν ελάχιστος!

Στην πραγματικότητα οι υπεύθυνοι μας έδωσαν 5 επιπλέον λεπτά καθώς ήμασταν πολύ κοντά στον τελικό στόχο μας. Προφανώς ήταν επιεικείς και δεν ήθελαν να στενοχωρηθούν τα κορίτσια μας!

Τελικά καταφέραμε να λύσουμε και τον τελευταίο γρίφο που μας έδινε το password για να μπούμε στον λογαριασμό του επιχειρηματία! Έτσι, “υποκλέψαμε” 10.000.000 $ και ναι ήμασταν πλούσιοι! Οι μικρές τσίριζαν από χαρά που τα καταφέραμε!

Σε Escape Room για παιχνίδι με τα παιδιά

Εντυπώσεις (Escape Rooms)

Από το συγκεκριμένο Escape Rooms μείναμε ευχαριστημένοι και περάσαμε πολύ όμορφα. Ήταν παιχνίδι παρατηρητικότητας και φαντασίας, όπου έπρεπε να βάλουμε το μυαλό μας να δουλέψει και να συνεργαστούμε. Πρωτότυπα ευρήματα, περίπλοκοι συνδυασμοί, κρυπτογραφημένα μηνύματα αποτελούσαν τα στοιχεία μας για να λύσουμε τους γρίφους.

Σίγουρα τα παιδιά από μόνα τους δεν θα μπορούσαν να λύσουν τους συγκεκριμένους γρίφους. Άλλωστε σε ομάδες παιδιών έως 13 ετών που δεν συνοδεύονται από γονείς, υπάρχει πάντα κάποιος υπεύθυνος του Escape Room που παίζει μαζί με τα παιδιά.

Το συγκεκριμένο παιχνίδι δεν ήταν καθόλου τρομακτικό για τα κορίτσια μας. Οι υπεύθυνοι του χώρου (game masters) παρακολουθούσαν το παιχνίδι μας κι όσες φορές χρειαστήκαμε βοήθεια μας την πρόσφεραν.

Γενικώς ήταν ένα ευχάριστο διαδραστικό παιχνίδι λογικής, φαντασίας, παρατηρητικότητας και ομαδικού πνεύματος. Προσωπικά θα σας πρότεινα να το δοκιμάσετε με παιδιά από 7-8 ετών κι άνω αφού πρώτα ψάξετε καλά τον χώρο και το είδος του παιχνιδιού που θα παίξετε.

Συνήθως τα περισσότερα Escape Rooms αναγράφουν στις ιστοσελίδες τους το περιεχόμενο κάθε παιχνιδιού. Επίσης γράφουν το βαθμό δυσκολίας και για πόσους παίχτες είναι κατάλληλο. Θα σας πρότεινα και να μιλήσετε μαζί τους πριν κάνετε κράτηση για να είστε βέβαιοι ότι είναι κατάλληλο για τα δικά σας παιδιά.

Μπορείτε να πάτε με τους φίλους σας ή μόνο η οικογένειά σας. Επίσης, πολλά παιδικά πάρτυ γίνονται πλέον σε Escape Rooms.

Εμείς πήγαμε στο Esc-rooms, μας άρεσε και σίγουρα θα πάμε να ξαναπαίξουμε!

Για να είμαστε σε επαφή, γραφτείτε στο newletter (κλικ εδώ), ακολουθήστε με στο Instagram (κλικ εδώ) και στο Facebook (κλικ εδώ).

Σας φιλώ!

My Little World

Καλώς ήρθατε στο blog μου! Είμαι η Σωτηρία, μαμά της Ελένης και της Έλλης και σύζυγος του Δημήτρη. Μαζί σας μοιράζομαι στιγμές, σκέψεις, δημιουργίες! Σας ευχαριστώ που επισκεφτήκατε το blog μου. Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

2 Comments
    1. Συμφωνώ απόλυτα, τα παιδιά μεγαλώνουν και καλό είναι να δοκιμάζουν και κάτι διαφορετικό. Άλλωστε μετά τα 8 έτη δεν επιτρέπεται να πηγαίνουν σε παιδότοπους.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link