Ο Μπαμάς μου: Βιβλίο – πρόταση

O_mpamas_mou_mylittleworldgr

“Ο Μπαμάς μου” της συγγραφέως Παναγιώτα Πλήση, από τις εκδόσεις Ψυχογιός, ανήκει στη σειρά κατανόησης και ανάγνωσης “Η Φρουτοπαρέα”. Αυτή τη σειρά με τα μικρά αλλά τόσο υπέροχα βιβλιαράκια την έχουμε αγαπήσει ιδιαίτερα στο σπιτικό μας. Το συγκεκριμένο βιβλίο όμως είναι από αυτά που εγώ προσωπικά έχω ξεχωρίσει. Καθώς καταπιάνεται με ένα πολύ ευαίσθητο θέμα, τη μονογονεϊκή οικογένεια, δηλαδή την οικογένεια που μένει με τον πατέρα.

Ομολογώ πως σε πολλά σημεία συγκινήθηκα. Η προσπάθεια της συγγραφέως μέσα από ένα παραμύθι να αγγίξει ένα τόσο ενδιαφέρον ζήτημα είναι εξαιρετική. Το βιβλίο θίγει όλα εκείνα τα μικρά καθημερινά προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει ο γονέας καθώς και το πώς αντιδρούν τα παιδιά σε αυτά.

Μέσα από απλό και κατανοητό λόγο προς τα παιδιά περιγράφεται μία οικογένεια λίγο διαφορετική από αυτές που έχουμε συνηθίσει. Παρόλα αυτά είναι μία οικογένεια που δεν της λείπει τίποτε και η αγάπη περισσεύει στους κόλπους της. Η ομορφιά του βιβλίου ενισχύεται από την ζωηρή εικονογράφηση της Σάντρας Ελευθερίου. Απευθύνεται σε ηλικίες 7-8 (η σειρά βατόμουρο) αλλά μη διστάσετε να την διαβάσετε και σε μικρότερα παιδιά.

Υπόθεση του βιβλίου

“Ο Μπαμάς μου” είναι ένα βιβλίο αφιερωμένο στους μπαμπάδες που είναι μπαμπάς και μαμά μαζί. Καθώς είναι Σάββατο τα παιδιά του σπιτιού σηκώνονται νωρίς. Θέλουν να τακτοποιήσουν το σπίτι πριν σηκωθεί ο μπαμάς τους. Τον αποκαλούν έτσι από τότε που χάσανε τη μαμά τους και έμεινε μόνος να έχει αυτό το διπλό ρόλο.

Όμως αυτό το Σάββατο ο μπαμάς σηκώθηκε και αυτός νωρίς για να μαγειρέψει. Ο μικρός Δημήτρης που είναι και ο αφηγητής της ιστορίας μας θαυμάζει πολύ τον μπαμπά του. Αν και τις περισσότερες φορές είναι πολύ κουρασμένος, από τις καθημερινές υποχρεώσεις, θέλει να φροντίζει μόνος του το σπιτικό τους. Έτσι σπάνια ζητάει τη βοήθεια της γιαγιάς. Και τα καταφέρνει περίφημα.

O_mpamas_mou_mylittleworldgr

Μάλιστα πολλές φορές παίρνει και τα εύσημα της για τις μαγειρικές του ικανότητες.  Αυτό το Σάββατο λοιπόν έχει αποφασίσει να φτιάξει “πένες αλά μπαμά”. Ο Δημήτρης όμως τον έχει τρελάνει στις ερωτήσεις-απορίες ενώ μαγειρεύουν.

Ο μικρός μας φίλος αναρωτιέται πώς θα ήταν αν ζούσε ακόμη η μαμά του και ήταν όλοι μαζί; Πώς θα ήταν να μην έχουν όλοι τόσο βαριά καθημερινότητα και να υπάρχει ένα έξτρα άτομο να τους βοηθά; Όσο όμως και να θλίβουν τον μπαμά τα ερωτήματα του μικρού μας φίλου τα απαντάει με την πάντοτε εύθυμη διάθεση του. Μέσα από τη συζήτηση τους ο μπαμπάς του Δημήτρη μεταμορφώνεται στα μάτια του σε υπέρ-ήρωα. Τελικά μαζεύονται όλοι στο τραπέζι σαν ευτυχισμένη οικογένεια να φάνε τις πένες. Τι και αν δεν τους αρέσουν; Είναι φτιαγμένες από έναν ήρωα!

O_mpamas_mou_mylittleworldgr

Ο μπαμάς μου

Συγγραφέας: Παναγιώτα Πλήση

Εκδότης: Εκδόσεις Ψυχογιός

Ηλικία: 7+

Σελίδες: 56

Γράφει η Εύη Φιλιππίδου. Περισσότερες κριτικές της για βιβλία θα βρείτε στο Bloomymommy_.

Για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, γραφτείτε στο newletter (κλικ εδώ), ακολουθήστε με στο Instagram (κλικ εδώ) και στο Facebook (κλικ εδώ).

Δείτε επίσης

Η καλύτερη μαμά από όλες: Βιβλίο – πρόταση

i_kaluteri_mama_apo_oles_mylittleworldgr

.

Η αλεπού μοδίστρα – Βιβλίο για καλό σκοπό

H_alepou_modistra_mylittleworldgr

.

Ολίβια Μυστικό Τετράδιο: Βιβλίο – πρόταση

Olivia_mistiko_tetradio_mylittleworldgr
My Little World

Καλώς ήρθατε στο blog μου! Είμαι η Σωτηρία, μαμά της Ελένης και της Έλλης και σύζυγος του Δημήτρη. Μαζί σας μοιράζομαι στιγμές, σκέψεις, δημιουργίες! Σας ευχαριστώ που επισκεφτήκατε το blog μου. Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link