Κέικ μπανάνας με καρύδα και σοκολάτα

keik_bananas_me_sokolata_mylittleworldgr
Το κέικ μπανάνας με καρύδα και σοκολάτα το φτιάχνουμε συχνά στο σπίτι μας κι έχει γίνει το αγαπημένο μας! Γενικά θεωρώ το σπιτικό κέικ ένα πολύ καλό κολατσιό για τα παιδιά και τους μεγάλους. Όταν δε είναι φτιαγμένο με όσο το δυνατό πιο υγιεινά και θρεπτικά υλικά, χωρίς όμως να υστερεί σε γεύση τότε γίνεται ιδανικό σνακ για το σχολείο και τις δραστηριότητες.
 
Το συγκεκριμένο κέικ μας αρέσει γιατί είναι νόστιμο, εύκολο, γρήγορο και υγιεινό! Πάμε να δούμε τα υλικά που θα χρειαστούμε:
 

Κέικ μπανάνας με καρύδα και σοκολάτα

Υλικά

-2 ώριμες μπανάνες
-2 αυγά
-250 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
-3/4 φλιτζανιού ηλιέλαιο
-3/4 φλιτζανιού μέλι
-1/2 φλιτζανιού καρύδα τριμμένη (αν δεν σας αρέσει η καρύδα μπορείτε να βάλετε σκέτο κακάο)
-1/2 φλιτζανιού κουβερτούρα σε νιφάδες
.
 

keik_bananas_me_sokolata_mylittleworldgr

Εκτέλεση

1)Βάζουμε τις μπανάνες σε ένα μπολ και τις λιώνουμε με το πιρούνι.

2)Σιγά σιγά προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, πρώτα τα υγρά και μετά τα στερεά. Δηλαδή ρίχνουμε μέσα στο μπολ με τις λιωμένες μπανάνες τα αυγά, το λάδι και το μέλι και τα ανακατεύουμε με το πιρούνι. Μετά προσθέτουμε το αλεύρι (αν γίνεται κοσκινισμένο), την καρύδα και την κουβερτούρα και ανακατεύουμε πολύ καλά με το πιρούνι.

3)Ρίχνουμε το μείγμα σε δύο μικρές φόρμες αντί για μία μεγάλη για να μη λασπώσει (λόγω της μπανάνας) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 c για περίπου 35-40 λεπτά (ή ανάλογα με το φούρνο).

4)Συχνά ρίχνω το μείγμα σε μία μέτρια φόρμα και όσο περισσεύει σε μικρά φορμάκια και ψήνω. Στα φορμάκια χρειάζεται λιγότερη ώρα ψήσιμο. Όταν το κέικ είναι έτοιμο το βγάζουμε από το φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει και το ξεφορμάρουμε.

Η Ελένη και η Έλλη αγαπούν πολύ το συγκεκριμένο κέικ και μου το ζητάνε συνέχεια!

————————————————————————————————————-

Για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, γραφτείτε στο newletter (κλικ εδώ), ακολουθήστε με στο Instagram (κλικ εδώ) και στο Facebook (κλικ εδώ).

————————————————————————————————————-

cake_banana_mylittleworldgr

Συμβουλή:

1.Αν δεν σας αρέσει η καρύδα, αντικαταστήστε τη με κακάο
2.Για να δούμε εάν έχει ψηθεί το κέικ το τρυπάμε με ένα στεγνό μαχαίρι, εάν βγαίνει καθαρό τότε το κέικ είναι έτοιμο.
3. Για να μην κολλάει το μέλι στο φλιτζάνι, πρώτα βάζουμε το λάδι και μετά στο ίδιο φλιτζάνι ρίχνουμε το μέλι. Έτσι δεν θα μείνει ούτε ίχνος από το μέλι στο φλιτζάνι.

Σας φιλώ…

Δείτε επίσης

8 Comments
    1. Κι εμείς το ίδιο Μαρια μου, ασε που τώρα το καλοκαίρι οι μπανάνες δεν κρατάνε πολυ γι’ αυτό όταν πάρα ωριμάσουν τις κάνω κέικ! Φιλιααααα

    1. Ελένη μου το φτιάχνω και χωρίς καρύδα μιας και δεν αρέσει σε όλους, απλα προσθέτω περισσότερο κακάο (που αρέσει σε όλους!!!!). Φιλιααααα

  1. Πολύ ώραιο φαίνεται. Αγαπώ καρύδα, σοκολάτα και μπανάνα οπότε νομίζω θα μου αρέσει πολύ! Μπαίνει στη λίστα μου. Πολλά φιλιά και καλές διακοπές!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link