Κέικ μπανάνας με καρύδα και σοκολάτα
Υλικά
-250 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
-3/4 φλιτζανιού ηλιέλαιο
-3/4 φλιτζανιού μέλι
-1/2 φλιτζανιού καρύδα τριμμένη (αν δεν σας αρέσει η καρύδα μπορείτε να βάλετε σκέτο κακάο)
-1/2 φλιτζανιού κουβερτούρα σε νιφάδες
Εκτέλεση
1)Βάζουμε τις μπανάνες σε ένα μπολ και τις λιώνουμε με το πιρούνι.
2)Σιγά σιγά προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, πρώτα τα υγρά και μετά τα στερεά. Δηλαδή ρίχνουμε μέσα στο μπολ με τις λιωμένες μπανάνες τα αυγά, το λάδι και το μέλι και τα ανακατεύουμε με το πιρούνι. Μετά προσθέτουμε το αλεύρι (αν γίνεται κοσκινισμένο), την καρύδα και την κουβερτούρα και ανακατεύουμε πολύ καλά με το πιρούνι.
3)Ρίχνουμε το μείγμα σε δύο μικρές φόρμες αντί για μία μεγάλη για να μη λασπώσει (λόγω της μπανάνας) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 c για περίπου 35-40 λεπτά (ή ανάλογα με το φούρνο).
4)Συχνά ρίχνω το μείγμα σε μία μέτρια φόρμα και όσο περισσεύει σε μικρά φορμάκια και ψήνω. Στα φορμάκια χρειάζεται λιγότερη ώρα ψήσιμο. Όταν το κέικ είναι έτοιμο το βγάζουμε από το φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει και το ξεφορμάρουμε.
Η Ελένη και η Έλλη αγαπούν πολύ το συγκεκριμένο κέικ και μου το ζητάνε συνέχεια!
Για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, γραφτείτε στο newletter (κλικ εδώ), ακολουθήστε με στο Instagram (κλικ εδώ) και στο Facebook (κλικ εδώ).
————————————————————————————————————-
Συμβουλή:
Σας φιλώ…





