Η πασχαλινή περιπέτεια του Λαζαράκου στις Κυκλάδες

Η πασχαλινή περιπέτεια του Λαζαράκου

“Η πασχαλινή περιπέτεια του Λαζαράκου στις Κυκλάδες” είναι ένα βιβλίο που μιλάει για τη διαφορετικότητα. Με αφορμή το έθιμο που τηρούν στα νησιά και φτιάχνουν Λαζαράκια, μια υπέροχη ιστορία ξετυλίγεται. Έτσι, παρέα με τον Λαζαράκο ταξιδεύουμε στις κυκλαδίτικες ομορφιές, τα ήθη και τα έθιμα!

Η πασχαλινή περιπέτεια του Λαζαράκου

Η ιστορία του βιβλίου

Είναι Σάββατο του Λαζάρου και στη Μύκονο η κυρά Δέσποινα ετοιμάζει, σύμφωνα με το έθιμο του νησιού, τα Λαζαράκια. Κατά λάθος ένα Λαζαράκι της πέφτει σε μια κατσαρόλα που βράζει ντοματοχυμό και γίνεται κόκκινο.

Αμέσως, τ΄άλλα αρχίζουν να το κοροϊδεύουν. Εκείνο, στενοχωρημένο, το σκάει από την υπόλοιπη ομάδα και βρίσκει για φίλη ένα ξύλο κανέλας. Κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας παρέα με την κανέλα γυρνάει τις Κυκλάδες προσπαθώντας να βρει κάτι για ν΄αποδείξει στα αδέρφια του πως στην ουσία δε διαφέρουν μεταξύ τους.

Η πασχαλινή περιπέτεια του Λαζαράκου

Στο ταξίδι του μαθαίνει τα έθιμα που έχει κάθε νησί και σιγά σιγά συνειδητοποιεί τη σπουδαιότητα της Ανάστασης. Άραγε θα βρει αυτό που ψάχνει για ν΄αποδείξει σε όλους ότι δεν υπάρχει τίποτα κακό στο να είσαι διαφορετικός;

Το βιβλίο “Η πασχαλινή περιπέτεια του Λαζαράκου στις Κυκλάδες” μας άρεσε πολύ και το απολαύσαμε. Μέσα από την χαρούμενη εικονογράφησή του ταξιδέψαμε κι εμείς παρέα με τον Λαζαράκο στις Κυκλάδες και μιλήσαμε για τις παραδόσεις και τις ομορφιές των νησιών μας!

πασχαλινό βιβλίο

Στο τέλος του βιβλίου υπάρχουν οδηγίες για να παίξετε θεατρικό παιχνίδι με το Λαζαράκο και τα παιδιά σας και τους φίλους τους. Επίσης, υπάρχει συνταγή της Τήνου για να φτιάξετε Λαζαράκια. Εμείς τα φτιάξαμε και θα σας τα δείξουμε σε επόμενο άρθρο!

Η πασχαλινή περιπέτεια του Λαζαράκου στις Κυκλάδες

Το ταξίδι του Λαζαράκου

Εκδότης: Εκδόσεις Σαϊτη

Συγγραφέας: Ιωάννα Σκαρλάτου

Εικονογράφηση: Πέγκυ Φούρκα

Σελίδες: 32

Ηλικία: 6+

Μπορείτε να βρείτε το βιβλίο εδώ.

Καλό διάβασμα!

Για να είμαστε σε επαφή, γραφτείτε στο newletter (κλικ εδώ), ακολουθήστε με στο Instagram (κλικ εδώ) και στο Facebook (κλικ εδώ).

Σας φιλώ…

Δείτε επίσης

-Βιβλίο-πρόταση: Η Ανάσταση του Χριστού

-Fingerprint activities: Βιβλίο Δραστηριοτήτων

-Βιβλίο-πρόταση: Πότε λέμε “φτάνει”;

-Ο κύριος Κούνελος και το εργοστάσιο σοκολάτας



My Little World

Καλώς ήρθατε στο blog μου! Είμαι η Σωτηρία, μαμά της Ελένης και της Έλλης και σύζυγος του Δημήτρη. Μαζί σας μοιράζομαι στιγμές, σκέψεις, δημιουργίες! Σας ευχαριστώ που επισκεφτήκατε το blog μου. Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link