Βιβλίο-πρόταση: Πότε λέμε “φτάνει”;

“Δε θέλω άλλο, φτάνει”! Το έχετε ακούσει από πιτσιρίκι να το λέει για κάτι που του αρέσει πολύ πολύ πολύ, θα έλεγα σε σημείο υπερβολής; Δύσκολο! Εδώ οι μεγάλοι και δυσκολευόμαστε να βάλουμε φρένο στα θέλω μας και να πούμε φτάνει, πόσο μάλλον ένα μικρό παιδί! Κι όμως κάθε τι ωραίο, όταν γίνεται σε υπερβολικό βαθμό παύει να είναι ευχάριστο και γίνεται δυσάρεστο. Το δύσκολο για τα παιδιά (και για τους μεγάλους πολλές φορές) είναι να καταλάβουν ποιο είναι αυτό το σημείο καμπής όπου η απόλαυση παύει να είναι απόλαυση. Για παράδειγμα, τα γλυκά είναι μεγάλη απόλαυση όμως όταν καταναλώσουμε παραπάνω από αυτά που αντέχουμε τότε θα υποστούμε τις συνέπειες, δηλαδή πόνο στην κοιλιά, υπερ-διέγερση από τη ζάχαρη, περιττά κιλά, δόντια που χαλάνε, κτλ. Τα ηλεκτρονικά παιχνίδια και η τηλεόραση είναι επίσης ένα καλό παράδειγμα, γιατί σχεδόν όλα τα παιδιά πάντα θέλουν να δουν ή να παίξουν λίιιιγο ακόμα!

Αυτό είναι το θέμα του βιβλίου Πότε λέμε “φτάνει”; της συγγραφέως Ντάγκμαρ Γκάισλερ (Dagmar Geisler) των εκδόσεων Ψυχογιός που διαβάσαμε πρόσφατα και μας προβλημάτισε (έστω και λιγάκι) σχετικά με όλα αυτά που λέμε “θέλω κι άλλο, κι άλλο, κι άλλο”!

“Κάποια πράγματα δεν τα χορταίνουμε ποτέ. Όπως, για παράδειγμα, τα χρωματιστά ζελεδάκια ή την αγαπημένη μας εκπομπή στην τηλεόραση. Το παθαίνετε κι εσείς αυτό; Μόνο που καμιά φορά φτάνουμε στην υπερβολή…”

Το βιβλίο αυτό προσπαθεί να δείξει στα παιδιά μέσα από διαφορετικά παραδείγματα ότι όλα έχουν ένα όριο, ακόμα κι αν κάτι μας αρέσει πάααααρα πολύ, το αγαπάμε και δεν θέλουμε να το αποχωριστούμε, θα πρέπει να καταλαβαίνουμε τον εαυτό μας και να ξέρουμε μέχρι που μας δίνει χαρά και που αρχίζει να γίνεται κατάχρηση και υπερβολή! Είναι αρκετά δύσκολο αυτό να το καταλάβουν τα παιδιά, όμως με τη βοήθεια των γονιών και με πολλά παραστατικά παραδείγματα, βιβλία, κτλ, τα παιδιά μαθαίνουν σιγά σιγά τις πραγματικές τους ανάγκες και εκπλήσσουν τους γονείς τους με το πόσο συνεπή μπορούν να γίνουν! Προϋπόθεση είναι βέβαια και οι γονείς να ακολουθούν/τηρούν όλα όσα υποστηρίζουν, κι όχι άλλα να λένε κι άλλα να κάνουν, κατά το “δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις”!

Συγγραφέας: Dagmar Geisler

Εκδότης: Ψυχογιός

Σειρά βιβλίου: Φραουλίτσα

Σελίδες: 48

Ηλικία: 5+

Για να παραγγείλετε το βιβλίο αυτό κάνετε κλικ εδώ.

Καλό διάβασμα!

Για να είμαστε σε επαφή, μη ξεχάσετε να κάνετε like στη σελίδα του My Little World  ή συμπληρώστε το e-mail σας στην αρχική σελίδα του blog.

 

 

My Little World

Καλώς ήρθατε στο blog μου! Είμαι η Σωτηρία, μαμά της Ελένης και της Έλλης και σύζυγος του Δημήτρη. Μαζί σας μοιράζομαι στιγμές, σκέψεις, δημιουργίες! Σας ευχαριστώ που επισκεφτήκατε το blog μου. Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

6 Comments
    1. Χαχα, δύσκολο πράγμα να κόψει κάποιος τα γλυκά (σου το λέω εγώ που μπορώ να τρέφομαι μόνο με γλυκά)! Με καλή θέληση όμως όλα μπορούν να γίνουν! Καλό μήνα!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link