Διακοπές στο βουνό το καλοκαίρι – Γιατί να τις επιλέξω;

diakopes_sto_vouno_tokalokairi_mylittleworldgr

Οι διακοπές στο βουνό το καλοκαίρι είναι πραγματικά αναζωογονητικές! Αν και μου αρέσει πολύ η θάλασσα αγαπώ εξίσου και το βουνό. Κι όταν μπορώ να τα συνδυάσω είναι το ιδανικό. Συγκεκριμένα μετά από λίγες ημέρες οικογενειακών διακοπών στη θάλασσα, είναι το καλύτερό μου να κάνουμε και λίγες ημέρες οικογενειακές διακοπές στο βουνό. Αλλά και μόνο στο βουνό να πάμε, προσωπικά δεν με ενοχλεί καθόλου! Κι αυτό γιατί σου έχω αρκετούς λόγους που οι διακοπές στο βουνό το καλοκαίρι είναι υπέροχες!

Γιατί να κάνω διακοπές στο βουνό το καλοκαίρι;

Καταρχήν, μπορείς να επιλέξεις ένα ξενοδοχείο με πισίνα. Έτσι θα είστε όλοι (και κυρίως τα παιδιά) πολύ χαρούμενοι που θα μπορείτε να απολαύσετε το μπάνιο σας και βουτιές στην πισίνα! Και σίγουρα δεν θα λείψει σε κανέναν το κολύμπι!

diakopes_sto_vouno_tokalokairi_mylittleworldgr

Στο βουνό λοιπόν το καλοκαίρι μπορείς:

  • Να κάνεις πιο οικονομικές διακοπές, αφού για τα καταλύματα στο βουνό είναι low season. Έτσι μπορείς να πας σε ένα αρκετά καλό ξενοδοχείο και να πληρώσεις μια σχετικά χαμηλή τιμή ανά διανυκτέρευση.
  • Να αποφύγεις την πολυκοσμία και την κακή εξυπηρέτηση. Στο βουνό το καλοκαίρι ισχύει το “λίγοι και καλοί”! Αυτό σημαίνει καλύτερη εξυπηρέτηση στο ξενοδοχείο, σε ταβέρνες, καφέ κι εστιατόρια. Νομίζω ότι δεν θα σου λείψει καθόλου ο συνωστισμός των παραθαλάσσιων μερών!

Διακοπές στο βουνό το καλοκαίρι

diakopes_sto_vouno_tokalokairi_mylittleworldgr
  • Να αναπνεύσεις καθαρό αέρα, να ξεκουραστείς και να χαλαρώσεις! Όταν είμαστε στο βουνό εισπνέουμε μεγαλύτερη ποσότητα οξυγόνου. Η σεροτίνη, μια ορμόνη που έχει συνδεθεί με την καλή διάθεση, επηρεάζεται από την ποσότητα οξυγόνου που εισπνέουμε. Γι΄αυτό όταν βρισκόμαστε στη φύση νιώθουμε ευεξία κι ευημερία. Επίσης, οι εκδρομές στη φύση έχουν συνδεθεί με τη μείωση του στρες και την καλή ψυχική υγεία. Γενικώς, η επαφή με τη φύση ηρεμεί μικρούς και μεγάλους και μας γαληνεύει.
diakopes_sto_vouno_tokalokairi_mylittleworldgr
  • Να απολαύσεις το μπάνιο σου στην πισίνα με θέα τα καταπράσινα έλατα, το δάσος, τα όρη, κτλ. Δοκίμασε το, είναι φοβερή αίσθηση. Κι αν δεν σου αρέσει πολύ η πισίνα, σίγουρα θα βρεις ποτάμια, λίμνες και καταρράκτες που μπορείς να δοκιμάσεις τις αντοχές σου στο κρύο νερό!

Τα οφέλη του βουνού το καλοκαίρι

  • Να κάνεις πεζοπορίες και να απολαύσεις την καταπράσινη φύση χωρίς την κακουχία (λόγω κρύου) του χειμώνα. Στα συν ότι δεν χρειάζεται να κουβαλάς τόσα πολλά πράγματα όπως τον χειμώνα (μπουφάν, σκουφιά, γάντια, κτλ).
diakopes_sto_vouno_tokalokairi_mylittleworldgr
  • Να δοκιμάσεις νέες δραστηριότητες όπως η αναρρίχηση, η βόλτα με τα άλογα στο δάσος, κανό σε ποτάμι, κτλ.
  • Να κοιμηθείς σαν μωρό με τη δροσούλα, αντί να σκας από τη ζέστη ή να εξαρτάσε από το aircondition. Προσωπικά είναι το καλύτερό μου να σκεπάζομαι το καλοκαίρι με πικέ κουβερτούλα αντί να ιδρώνω από τη ζέστη! Επίσης, απεχθάνομαι το aircondition γιατί μου ξηραίνει τον λαιμό. Εξάλλου, ο καλός ύπνος μας κάνει να έχουμε καλή διάθεση και δυνάμεις για την επόμενη ημέρα!

Για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, γραφτείτε στο newletter (κλικ εδώ), ακολουθήστε με στο Instagram (κλικ εδώ) και στο Facebook (κλικ εδώ).

  • Να ταξιδέψεις εύκολα οικονομικά και γρήγορα με το αυτοκίνητό σου χωρίς να χρειάζεται να αλλάξεις μέσο (πχ πλοίο, κτλ). Αρκετοί ορεινοί προορισμοί έχουν πολύ καλή πρόσβαση με αυτοκίνητο. Εξάλλου πηγαίνοντας με το αυτοκίνητό σου μπορείς να προγραμματίσεις εσύ το ταξίδι σου χωρίς το άγχος να προλάβεις το πλοίο/αεροπλάνο/τρένο. Επίσης, μπορείς να κάνεις στάση όταν χρειάζεται για να ξαποστάσεις και με την ησυχία σου να συνεχίσεις το ταξίδι σου. Αν έχεις μικρά παιδιά είναι πολύ πρακτικό.
  • Τέλος, ένας ακόμα καλός λόγος είναι η αποφυγή του συνωστισμού και την προστασία σου από τον covid – 19. Κατά κανόνα, οι παραλίες το καλοκαίρι έχουν περισσότερο κόσμο από ότι το βουνό.

Όλα τα παραπάνω συντελούν στο να γίνουν οι διακοπές μας στο βουνό πιο όμορφες, ξεκούραστες και απολαυστικές!

Αν θέλεις να πάρεις ιδέες για ταξίδια, εκδρομές και διακοπές με τα παιδιά, ρίξε μια ματιά εδώ.

Σας φιλώ…

Δείτε επίσης

Στο Πολυλίμνιο Μεσσηνίας για εκδρομή με τα παιδιά

Sto_polilimnio_messinias_me_ta_paidia_mylittleworldgr

Στη Βυτίνα με τα παιδιά – μέρη & διαμονή

Vitina_diakopes_me_ta_paidia_mylittleworldgr

Στον Ξενώνα Αγρόκτημα για ποιοτικές & ήρεμες οικογενειακές διακοπές

xenonas_agroktima_mylittleworldgr

My Little World

Καλώς ήρθατε στο blog μου! Είμαι η Σωτηρία, μαμά της Ελένης και της Έλλης και σύζυγος του Δημήτρη. Μαζί σας μοιράζομαι στιγμές, σκέψεις, δημιουργίες! Σας ευχαριστώ που επισκεφτήκατε το blog μου. Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link