Βιβλίο-πρόταση: Δώρο γενεθλίων

Το “Δώρο γενεθλίων” του συγγραφέα Μάκη Τσίτα είναι το πιο πρόσφατο βιβλίο που διαβάσαμε από τις εκδόσεις Ψυχογιός. Πρόκειται για ένα βιβλίο που μιλάει για τη σχέση μεταξύ των αδερφών, για τη φιλία, την εμπιστοσύνη και το δέσιμο που αναπτύσσεται μεταξύ τους.

Η Τασία και ο αδερφός της έξι μήνες πριν από τα γενέθλια του μπαμπά τους αποφασίζουν να μαζέψουν χρήματα και να του αγοράσουν ένα δώρο έκπληξη. Έτσι καθημερινά ρίχνουν μέσα στο γουρουνάκι-κουμπαρά το χαρτζιλίκι τους για να μπορέσουν να μαζέψουν ένα σημαντικό ποσό. Τρεις μέρες πριν τα γενέθλια του μπαμπά τους ανοίγουν το γουρουνάκι-κουμπαρά κι έκπληκτοι ανακαλύπτουν ότι έχουν μαζέψει πολύ περισσότερα χρήματα από όσα υπολόγιζαν, οπότε σίγουρα θα αγοράσουν το πιο τέλειο δώρο! Ο μικρούλης δίνει στην αδερφή του όλα τα χρήματα που έχουν μαζέψει γιατί σαν μεγαλύτερη που είναι μπορεί να πάει μόνη της να αγοράσει κάτι, άλλωστε την εμπιστεύεται γιατί και ωραίο γούστο έχει και πάντα διαλέγει τα πιο όμορφα δώρα!

Η Τασία όμως γυρίζει σε λίγο σπίτι κλαίγοντας γιατί, όπως λέει στον αδερφό της, έχασε το πορτοφόλι της με όλα τα χρήματα που είχαν μαζέψει για το δώρο του μπαμπά και τώρα το μόνο που μπορούν να του αγοράσουν είναι μία ανθοδέσμη! Ο μικρούλης είναι απογοητευμένος που μετά από τόσο κόπο και τόση προσπάθεια δεν μπορούν να αγοράσουν κάτι ωραίο δώρο στον μπαμπά τους και να του κάνουν έκπληξη. Κάποια στιγμή εκεί που παίζει αναζητά το πράσινο αυτοκινητάκι του που είναι άφαντο. Αρχίζει να ψάχνει παντού για να το βρει, μέχρι και στην ντουλάπα της αδερφής του, όπου εκεί ανακαλύπτει ένα ολοκαίνουργιο τάμπλετ μέσα στο κουτί του! Ο μικρούλης θυμώνει πάρα πολύ γιατί καταλαβαίνει ότι η αδερφή του είπε ψέμματα, κράτησε τα χρήματα για το δώρο του μπαμπά και αγόρασε ένα τάμπλετ για τον εαυτό της! Άραγε μετά από αυτό, θα καταφέρουν τα δύο αδέρφια να μείνουν ενωμένα κι αγαπημένα?

Το βιβλίο αυτό μας άρεσε γιατί μιλάει για τον εγωισμό και τον ατομικισμό που έχουν πολλές φορές τα παιδιά και τα οδηγεί να σκέφτονται μόνο τον εαυτό τους. Μιλάει για τον δεσμό που υπάρχει ανάμεσα στα αδέρφια και είναι ομολογουμένως πολύ ισχυρός. Ακόμα, μιλάει για την απογοήτευση που αισθάνεται ένα παιδί όταν χάνει την εμπιστοσύνη του σε ένα αγαπημένο του πρόσωπο, αλλά και για τη δύναμη της συγνώμης που όταν λέγεται μέσα από την καρδιά μας μπορεί να βοηθήσει να ξαναγίνουν τα πράγματα όπως πριν.

Συγγραφέας: Μάκης Τσίτας

Εκδότης: Ψυχογιός

Σειρά βιβλίου: Φραουλίτσα

Σελίδες: 56

Ηλικία: 5+

Εικονογράφηση: Νίκος Γιαννόπουλος

Για να δείτε περισσότερες πληροφορίες για το βιβλίο κάνετε κλικ εδώ και για να το παραγγείλετε κάνετε κλικ εδώ.

Καλό διάβασμα!

Για να είμαστε σε επαφή, μη ξεχάσετε να κάνετε like στη σελίδα του My Little World  ή συμπληρώστε το e-mail σας στην αρχική σελίδα του blog ή ακολουθείστε με στο instagram

My Little World

Καλώς ήρθατε στο blog μου! Είμαι η Σωτηρία, μαμά της Ελένης και της Έλλης και σύζυγος του Δημήτρη. Μαζί σας μοιράζομαι στιγμές, σκέψεις, δημιουργίες! Σας ευχαριστώ που επισκεφτήκατε το blog μου. Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link