Μεγάλη Εβδομάδα και όλοι λίγο πολύ ψάχνουμε εναλλακτικές συνταγές ειδικά για τις βραδινές λιγούρες. Υπέροχο και βελούδινο Χούμους σου προτείνω σήμερα, συνοδευμένο με σπιτικές αφράτες πιτούλες.
Χούμους με αφράτες πιτούλες
Υλικά για το χούμους:
- 250 γρ. ρεβίθια μουλιασμένα
- Χυμό 2 λεμονιών
- 2 κ.σ ταχίνι
- 70 γρ. ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι
- ½ σκελίδα σκόρδο
- 1 κ.γ πάπρικα γλυκιά
Υλικά για 8 πιτούλες:
- 400 γρ. αλεύρι
- 200 γρ. νερό
- 7 γρ. ξηρή μαγιά
- 20 γρ. ελαιόλαδο
- ½ κ.γ αλάτι
- ½ κ.γ ζάχαρη

Εκτέλεση:
- Βράζουμε καλά τα μουλιασμένα ρεβίθια για 30-40 λεπτά και στραγγίζουμε. Φροντίζουμε να έχουμε κρατήσει λίγο από το νερό στο οποίο έβρασαν.
- Μεταφέρουμε σε μπλέντερ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και αλέθουμε πολύ καλά.
- Στο τέλος προσθέτουμε και λίγο από το νερό που κρατήσαμε για πιο λεία και βελούδινη υφή στο χούμους.
- Για τις πιτούλες, διαλύουμε τη μαγιά στο νερό μαζί με τη ζάχαρη και αφήνουμε για 5 λεπτά να αφρίσει.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το ελαιόλαδο και κάνουμε μια λακκούβα στη μέση.
- Ρίχνουμε το μείγμα της μαγιάς και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε και το αλάτι και ζυμώνουμε για λίγα λεπτά μέχρι να έχουμε μια λεία ζύμη.
- Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για μία ώρα να φουσκώσει και να διπλασιαστεί.
- Κόβουμε τη ζύμη σε 8 ίσα μέρη και κάνουμε μικρά μπαλάκια. Ανοίγουμε κάθε μπαλάκι σε αλευρωμένη επιφάνεια σε πίτα 15 εκ. περίπου.
- Σε αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά, βάζουμε λίγο ελαιόλαδο, και τηγανίζουμε κάθε πίτα για 1 λεπτό από κάθε μεριά.
- Καλύπτουμε τις πίτες με υγρή πετσέτα για να μην ξεραθούν.

.
Καλή επιτυχία, καλή απόλαυση και καλό Πάσχα!
.
Συνταγή από τον Σάκη Τολίκα. Περισσότερες συνταγές του θα βρεις στο The_coook.
Για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, γραφτείτε στο newletter (κλικ εδώ), ακολουθήστε με στο Instagram (κλικ εδώ) και στο Facebook (κλικ εδώ). ).
.
Δείτε επίσης
Γεμιστά ζυμαρικά κοχύλια με κιμά μανιταριών

.
Ελιόψωμο σαν τσουρέκι (νηστίσιμο)

.
Νηστίσιμα κεφτεδάκια από όσπρια
