Φτιάχνουμε ρακέτες από χάρτινα πιάτα

Τις προηγούμενες ημέρες ο καιρός ήταν κάπως άστατος κι έτσι περιορίσαμε τις εξόδους μας και μείναμε αρκετά μέσα στο σπίτι. Φτιάξαμε ένα σωρό χειροτεχνίες (που θα σας δείξω σε επόμενες αναρτήσεις) ώσπου η ενέργεια των κοριτσιών χτύπησε κόκκινο και γι΄αυτό έπρεπε να κάνουμε κάτι πιο κινητικό! Συνδυάσαμε λοιπόν χειροτεχνία, παιχνίδι και κίνηση φτιάχνοντας ρακέτες από χάρτινα πιάτα που άρεσαν απίστευτα στην Ελένη και την Έλλη και έπαιζαν πολύ πολύ πολύ ώρα μεταξύ τους!

Πάμε να δούμε πως θα φτιάξουμε ρακέτες από χάρτινα πιάτα! Τα υλικά για να τις φτιάξουμε τα είχαμε ήδη στο σπίτι και μας πήρε λιγότερο από 3 λεπτά να τις ετοιμάσουμε!

Χρειαστήκαμε:

-2 χάρτινα πιάτα

-2 γλωσσοπίεστρα

-συρραπτικό

-1 μπαλόνι

Τα πιάτα που χρησιμοποιήσαμε για να φτιάξουμε τις ρακέτες μας ήταν ήδη πολυχρωμα, αν όμως δεν ήταν θα τα χρωματίζαμε εμείς όπως μας αρέσει. Σε κάθε πιάτο σύρραψα από ένα γλωσσοπίεστρο και οι ρακέτες μας ήταν έτοιμες! Φούσκωσα ένα μπαλόνι σε μεσαίο μέγεθος κι αυτό ήταν!

Ήταν η πιο γρήγορη, εύκολη κι αποτελεσματική χειροτεχνία που έχουμε κάνει ποτέ! Το σημαντικό όμως ήταν ότι τα κορίτσια έπαιξαν παααααααρα πολύ ώρα με τις χάρτινες ρακέτες και το μπαλόνι που πραγματικά εντυπωσιάστηκα (μαζί τους έπαιξα κι εγώ και ξεκουνήθηκα λιγάκι)! Επίσης σημαντικό είναι ότι με το μπαλόνι-μπαλάκι δεν κινδύνευαν να χτυπήσουν ή να κάνουν κάποια ζημιά μέσα στο σπίτι. Φυσικά τώρα που έφτιαξε ο καιρός συνεχίζουν να παίζουν με τις ρακέτες τους και το μπαλόνι στον κήπο μας όπου έχουν περισσότερο χώρο!

Δοκιμάστε αυτό το παιχνιδάκι και θα με θυμηθείτε!

Για να είμαστε σε επαφή, γραφτείτε στο newletter (κλικ εδώ), ακολουθήστε με στο Instagram (κλικ εδώ) και στο Facebook (κλικ εδώ).

Σας φιλώ!

Δείτε επίσης

-Παίζουμε με το αλάτι και τα χρώματα του ουράνιου τόξου

-Ζωγραφίζουμε με αφρό ξυρίσματος

-Φτιάχνουμε νεραιδόσουπα (sensory play)

-Ζωγραφίζουμε με πλαστελίνη

My Little World

Καλώς ήρθατε στο blog μου! Είμαι η Σωτηρία, μαμά της Ελένης (8 ετών) και της Έλλης (5,5 ετών) και σύζυγος του Δημήτρη. Μαζί σας μοιράζομαι στιγμές, σκέψεις, δημιουργίες! Σας ευχαριστώ που επισκεφτήκατε το blog μου. Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link