to top

Φτιάχνουμε πολύχρωμες κιμωλίες σε σχήμα φρούτων

Όσο μεγαλώνουν τα κορίτσια μου προσπαθώ να κάνουμε όλο και πιο δημιουργικά πράγματα μαζί καθώς βαριούνται τα ίδια και τα ίδια. Όταν τα σχολεία ήταν ανοιχτά, ο χρόνος μας για δημιουργικό παιχνίδι  ήταν περιορισμένος λόγω διαβάσματος και δραστηριοτήτων. Τώρα όμως που είναι καλοκαιράκι και χαλαρώνουμε, έχουμε την ευκαιρία να πειραματιστούμε, να κάνουμε καινούργια, διαφορετικά και διασκεδαστικά πράγματα, όπως αυτές οι πολύχρωμες φρουτένιες κιμωλίες που φτιάξαμε!

Τα υλικά που χρειαστήκαμε είναι μόλις 4:

-Γύψος (θα βρείτε σε είδη χειροτεχνίας και κοστίζει περίπου €2,00 το κιλό, πχ στο Πλαίσιο)

-Χρώμα ζαχαροπλαστικής (εναλλακτικά χρώμα τέμπερας)

-Νερό

-Φόρμα σιλικόνης σε σχήμα φρούτων (θα τη βρείτε στο γνωστό παιχνιδοκατάστημα)

Πήραμε λίγο γύψο και τον βάλαμε σε ένα μπολάκι, προσθέσαμε λίγο νερό και ανακατέψαμε καλά. Η αναλογία έχει ως εξής: 1 δόση γύψου και μισή δόση νερού (περίπου), γενικώς περιμένουμε να βγει ένα μείγμα παχύρευστο κι όχι πολύ νερουλό. Σε περίπτωση που το μείγμα μας είναι νερουλό προσθέτουμε λίγο ακόμα γύψο. Μετά προσθέτουμε το χρώμα ζαχαροπλαστικής που μας αρέσει κι ανακατεύουμε. Η όλη διαδικασία πρέπει να γίνει σχετικά γρήγορα γιατί όταν ο γύψος έρθει σε επαφή με το νερό αρχίζει να στερεοποιείται. Ρίχνουμε το μείγμα κιμωλίας στις θήκες της φόρμας σιλικόνης κι αφήνουμε να στεγνώσει καλά (περίπου 1 μέρα).

Εμείς φτιάξαμε κιμωλίες σε σχήμα ανανά, μήλο, αχλάδι και πορτοκάλι, σε χρώμα κίτρινο, πράσινο, ροζ και πορτοκαλί! Την επόμενη φορά θα χρησιμοποιήσουμε μεγαλύτερα καλούπια για να φτιάξουμε κιμωλίες που μπορούμε να τις χρησιμοποιήσουμε σε υπαίθριους χώρους.

Η Ελένη και η Έλλη εντυπωσιάστηκαν που αποκτήσαμε τις δικές μας κιμωλίες γιατί δεν μπορούσαν να φανταστούν ότι είναι τόσο εύκολο να τις φτιάξεις! Όταν οι κιμωλίες τους ήταν έτοιμες, έγραψαν, ζωγράφισαν κι έκαναν ένα σωρό σχέδια στον μαυροπίνακά τους, από μουντζούρες, μέχρι το γνωστό παιχνίδι κρεμάλα, αλλά και ζωγραφική!

Σας φιλώ!

Για να είμαστε σε επαφή, μη ξεχάσετε να κάνετε like στη σελίδα του My Little World  ή συμπληρώστε το e-mail σας στην αρχική σελίδα του blog ή ακολουθείστε με στο instagram

Δείτε επίσης

-Παίζουμε με το αλάτι και τα χρώματα του ουράνιου τόξου

-Ζωγραφίζουμε με αφρό ξυρίσματος

-Φτιάχνουμε νεραιδόσουπα (sensory play)

-Ζωγραφίζουμε με πλαστελίνη

Sotiria

Καλώς ήρθατε στο blog μου! Είμαι η Σωτηρία, μαμά της Ελένης (7 ετών) και της Έλλης (4,5 ετών) και σύζυγος του Δημήτρη. Μαζί σας μοιράζομαι στιγμές, σκέψεις, δημιουργίες! Σας ευχαριστώ που επισκεφτήκατε το blog μου και για το σχόλιό σας!

 • Νικολέτα Κριαρά Λάμπρου

  Έλα υπέροχη ιδέα!! Κι εγώ που δεν είμαι σαν τα κοριτσάκια σου εντυπωσιάστηκα γιατί δεν είχα ασχοληθεί ποτέ να ξέρω ότι πρόκειται για κάτι τόσο απλό!! 🙂

  Σκέφτομαι να δημιουργήσω ένα δωμάτιο για τον μικρό, να βάλω μαυροπίνακες στους τοίχους κτλ κτλ
  Αν το καταφέρω τελικά και το κάνω, μόλις αρχίσει να καταλαβαίνει λίγα παραπάνω (είμαστε 2 ακόμη και δεν λέμε πολλά) θα το δοκιμάσουμε!!

  Για την ώρα μπήκε στη λίστα <3

  July 5, 2018 at 4:42 pm Reply

Leave a Comment

})(jQuery)