Φτιάχνουμε Αλεξανδρινό απο τσόχα

Κάθε χρόνο την περίοδο των εορτών αγοράζω μερικές γλάστρες με Αλεξανδρινά, ξέρετε αυτά τα όμορφα φυτά που στολίζουν παραδοσιακά τα περισσότερα σπίτια την περίοδο των Χριστουγέννων.  Επειδή όμως το ταλέντο μου στο να διατηρώ τα φυτά ζωντανά είναι “μεγάλο και γνωστό” πολύ γρήγορα μου μαραίνονται και μένω με τη χαρά! Για αυτό τι θα λέγατε λοιπόν να φτιάξουμε Αλεξανδρινό από τσόχα για να στολίσουμε το σπίτι μας με το παραδοσιακό αυτό φυτό? Πρόκειται για μια τόσο εύκολη και γρήγορη χειροτεχνία που τη λάτρεψα για το τόσο όμορφο και γιορτινό αποτέλεσμα της!

%cf%87%ce%b5%ce%b9%cf%81%ce%bf%cf%84%ce%b5%cf%87%ce%bd%cf%89-%ce%bc%ce%b5-%cf%84%cf%83%ce%bf%cf%87%ce%b1

Το μόνο που θα χρειαστούμε για να φτιάξουμε ένα Αλεξανδρινό είναι κόκκινη τσόχα, επτά ξύλινες χάντρες, κόκκινη κλωστή και βελόνα. Αρχικά σχεδίασα ένα φύλλο πάνω σε χαρτί για να το χρησιμοποιήσω ως πατρόν. Με βάση το πατρόν μου έκοψα επτά φυλλαράκια. Έβαλα κλωστή στη βελόνα μου και ξεκίνησα να την περνάω από τις δυο άκρες του φύλλου και μετά να προσθέτω μια χάντρα όπως φαίνεται στην εικόνα. Αφού πέρασα εναλλάξ όλες τις χάντρες και τα φύλλα σφίγγοντας την κλωστή μου, ένωσα τα δυο μέρη κάνοντας κόμπο την κλωστή μου και έτοιμο το πανέμορφο χριστουγεννιάτικο λουλούδι μου!

%cf%84%cf%83%ce%bf%cf%87%ce%b1

Πραγματικά ενθουσιαστικά με το πόσο εύκολο ήταν και πόσο υπέροχα έγιναν τα Αλεξανδρινά μου (ναι έφτιαξα αρκετά, χιχιχι)!

%ce%b1%ce%bb%ce%b5%ce%be%ce%b1%ce%bd%ce%b4%cf%81%ce%b9%ce%bd%ce%b1-%ce%b1%cf%80%ce%bf-%cf%84%cf%83%ce%bf%cf%87%ce%b1

Λοιπόν, πως σας φαίνονται; Σας προτρέπω να δοκιμάσετε να τα φτιάξετε ακόμα κι αν είστε άσχετη με τη ραπτική! Αρκεί να μπορείτε να κρατήσετε στο χέρι σας μια βελόνα με κλωστή και όλα τα υπόλοιπα είναι παιχνιδάκι!


Για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, γραφτείτε στο newletter (κλικ εδώ), ακολουθήστε με στο Instagram (κλικ εδώ) και στο Facebook (κλικ εδώ).


Σας φιλώ…

My Little World

Καλώς ήρθατε στο blog μου! Είμαι η Σωτηρία, μαμά της Ελένης και της Έλλης και σύζυγος του Δημήτρη. Μαζί σας μοιράζομαι στιγμές, σκέψεις, δημιουργίες! Σας ευχαριστώ που επισκεφτήκατε το blog μου. Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

19 Comments
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Χριστίνα μου, δεν είχα σκεφτεί οτι θα μπορούσε να ειναι άλλο χρώμα αλλα όσο το σκέφτομαι τόσο μου αρέσει η ιδέα! Πολλά φιλιααααα

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link