Το παιδί που κρύβουμε μέσα μας: Βιβλίο – πρόταση

to_paidi_pou_krivoume_mesa_mas_mylittleworldgr

Το βιβλίο “Το παιδί που κρύβουμε μέσα μας” είναι ότι καλύτερο έχω διαβάσει μέχρι τώρα από βιβλία αυτοβελτίωσης. Η συγγραφέας του βιβλίου, Στέφανι Σταλ, συνθέτει με μαεστρία βασικές ψυχολογικές θεωρίες και δημιουργεί ένα εργαλείο κατανόησης του ανθρώπινου ψυχισμού, με οδηγό τον ίδιο μας τον εαυτό.

Το παιδί που κρύβουμε μέσα μας

Όλοι κρύβουμε μέσα μας δύο παιδιά, το φωτεινό και το σκοτεινό παιδί που κατακλύζονται από παλιά συναισθήματα και πεποιθήσεις. Ανάλογα με τα βιώματά μας, τις αξίες μας, τις αντιλήψεις και τα συναισθήματά μας, υπερισχύει το ένα από τα δύο παιδιά. Όταν υπερισχύει το σκοτεινό παιδί, συνήθως φοβόμαστε να αποδεχτούμε την ύπαρξή του. Γιατί αυτό συνεπάγεται ότι αποδεχόμαστε τους φόβους μας και τα αρνητικά μας συναισθήματα.

Το βιβλίο αυτό μας βοηθάει να να ανακαλύψουμε τα δύο αυτά παιδιά που υπάρχουν μέσα μας. Δηλαδή να αντιληφθούμε όλες εκείνες τις καταστάσεις και τα προβλήματα που μας ταλαιπωρούν κατ΄επανάληψη στην ενήλικη ζωή μας. Όλα εκείνα που λειτουργούν ως τροχοπέδη στην εξέλιξή μας, στις σχέσεις μας, στα συναισθήματά μας. Μας δείχνει τον τρόπο να κατανοήσουμε και να παρηγορήσουμε το σκοτεινό παιδί που υπάρχει μέσα μας. Ταυτόχρονα μας παροτρύνει να ενθαρρύνουμε το φωτεινό μας παιδί.

βιβλίο αυτοβελτίωσης

Τέλος, μας δίνει τη δυνατότητα να διευρύνουμε ή και να αλλάξουμε το οπτικό μας πεδίο. Να κατανοήσουμε τον ίδιο μας τον εαυτό, να συγχωρήσουμε, να αγαπήσουμε και να αγαπηθούμε!

Το παιδί που κρύβουμε μέσα μας

Συγγραφέας: Stefanie Stahl

Εκδότης: Εκδόσεις Διόπτρα

Μετάφραση: Δέσποινα Κανελλοπούλου

Σελίδες: 320

Είναι ένα βιβλίο που ξέρω ότι θα με συντροφεύσει αρκετές φορές. Μέχρι να μπορέσω να αφουγκραστώ, να κατανοήσω, να αποδεχτώ και να βοηθήσω το παιδί που κρύβεται μέσα μου!

Για να είμαστε σε επαφή, γραφτείτε στο newletter (κλικ εδώ), ακολουθήστε με στο Instagram (κλικ εδώ) και στο Facebook (κλικ εδώ).

Σας φιλώ…

Δείτε επίσης

-Είσαι γ*μάτος είσαι γαμ*τη: Βιβλίο – πρόταση

-Να ευτυχίσω για να πετύχω ή να πετύχω για να ευτυχήσω; Βιβλίο – πρόταση

-Δώσε θάρρος στο παιδί: Βιβλίο – πρόταση

My Little World

Καλώς ήρθατε στο blog μου! Είμαι η Σωτηρία, μαμά της Ελένης και της Έλλης και σύζυγος του Δημήτρη. Μαζί σας μοιράζομαι στιγμές, σκέψεις, δημιουργίες! Σας ευχαριστώ που επισκεφτήκατε το blog μου. Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link