Παπαρούνες από χρωματιστό πηλό: πώς θα τις φτιάξεις

Παπαρούνες από χρωματιστό πηλό - mylittleworldgr

Οι Παπαρούνες που φτιάξαμε από χρωματιστό πηλό έχουν γίνει οι αγαπημένες μου! Γενικώς, οι παπαρούνες είναι από τα αγαπημένα μου λουλούδια. Κάθε άνοιξη περιμένω πως και πως να τις δω να ξεπροβάλλουν με το ζωηρό κόκκινο χρώμα τους. Έτσι όπως στέκουν καμαρωτές ανάμεσα σε καταπράσινα χωράφια, πάντα κοντοστέκομαι και τις χαζεύω!

παπαρούνες από χρωματιστό πηλό

Ε λοιπόν φέτος αποφάσισα να φτιάξω παπαρούνες από χρωματιστό πηλό για να τις χαζεύω όλο τον χρόνο! Πάμε να δούμε πως τις έφτιαξα και πως θα τις κάνετε κι εσείς!

Υλικά

-Χρωματιστός πηλός (κόκκινος, μαύρος, λευκός)

-Εργαλεία για πηλό (πλάστη, εργαλείο κοπής)

-Σύρμα χειροτεχνίας (όχι ιδιαίτερα εύκαμπτο)

-Ατλακόλ και πινέλο

-Ένα μυτερό μολύβι

διακοσμητικό λουλούδι

Αρχικά πήρα ένα κομμάτι κόκκινο πηλό και το “άνοιξα” με τον πλάστη. Σχημάτισα ένα φύλλο με το μάτι και το έκοψα με το εργαλείο κοπής για πηλό. Αυτό το φύλλο το χρησιμοποίησα ως πατρόν για να φτιάξω 3 ακόμη ίδια φύλλα.

Πήρα τα φύλλα και τα τοποθέτησα το ένα πάνω στο άλλο σε σχήμα σταυρού ενώνοντας τις άκρες τους. Μετά πίεσα τα φύλλα μεταξύ τους για να κολλήσουν και να πάρουν το σχήμα της παπαρούνας. Στο κέντρο της παπαρούνας έβαλα ένα στρογγυλό κομμάτι από τον μαύρο πηλό. Με τη μύτη του μολυβιού έκανα σημάδια πάνω στον μαύρο πηλό για να μοιάζει περισσότερο με παπαρούνα.

διακοσμητικό λουλούδι

Ύστερα άφησα την παπαρούνα να στεγνώσει αλλά όχι εντελώς. Πήρα το σύρμα χειροτεχνίας κι έκοψα ένα κομμάτι. Επειδή το δικό μου σύρμα ήταν κάπως λεπτό για αυτή την κατασκευή, το χρησιμοποίησα διπλό. Έβαλα λίγη ατλακόλ κι έμπηξα το σύρμα στη βάση της παπαρούνας για να μοιάζει με μίσχο! Το άφησα να στεγνώσει καλά.

διακοσμητικό λουλούδι

Παπαρούνες από χρωματιστό πηλό

Δείτε προσεκτικά στην παρακάτω φωτογραφία, το τελείωμα του σύρματος το έκανα κάπως στρογγυλό και το λύγισα κάθετα. Αυτό το έκανα για να δημιουργήσω μια σταθερή βάση που θα κρατάει την παπαρούνα μου στη θέση της!

διακοσμητικό λουλούδι

Αφού λοιπόν στέγνωσε καλά ο μίσχος της παπαρούνας, δηλαδή το σύρμα, πήρα ένα κομμάτι λευκού πηλού. Το έκοψα στο μέγεθος που θεώρησα ότι είναι είναι καλό και του έκανα ένα άνοιγμα στη μέση. Μέσα στο άνοιγμα έβαλα τη στρογγυλή βάση του σύρματος και με τα χέρια μου “σμίλευσα” το κομμάτι πηλού για να γίνει ομοιόμορφο.

λουλούδι από πηλό

Γύρισα την παπαρούνα ανάποδα και την ακούμπησα έτσι ώστε να στηρίζεται η βάση της και την άφησα να στεγνώσει καλά. Επόμενο βήμα ήταν να βάλω λίγη ατλακόλ στο σημείο που ενώνεται η βάση της παπαρούνας με το σύρμα. Επίσης, με το πινέλο πέρασα με ατλακόλ ολόκληρο το λουλούδι της παπαρούνας για μεγαλύτερη σταθερότητα και γυαλάδα. Άλλωστε η ατλακόλ μόλις στεγνώσει γίνεται διάφανη. Τέλος έδεσα ένα λαδί κορδελάκι στη μέση του μίσχου έτσι ώστε να θυμίζει φυλλαράκι.

Παπαρούνες από χρωματιστό πηλό

Παρέα με τα κορίτσια μου φτιάξαμε κι άλλες δύο μικρότερες παπαρούνες από χρωματιστό πηλό. Τώρα στολίζουν όμορφα μια γωνιά του σπιτιού μας και φέρνουν την άνοιξη στο σπίτι μας κάθε μέρα!

παπαρούνες από χρωματιστό πηλό

Για να είμαστε σε επαφή, γραφτείτε στο newletter (κλικ εδώ), ακολουθήστε με στο Instagram (κλικ εδώ) και στο Facebook (κλικ εδώ).

Σε φιλώ…

Δείτε επίσης

-Φύλλο-πιατάκι από πηλό για τα κοσμήματα μου

-Πώς να διακοσμήσεις τα λευκά πάνινα παπούτσια σου

-Δέντρο με καρδιές σε καμβά: Πώς να το φτιάξεις

-Ζωγραφίζουμε χωνάκι παγωτό στις μπλούζες μας

My Little World

Καλώς ήρθατε στο blog μου! Είμαι η Σωτηρία, μαμά της Ελένης και της Έλλης και σύζυγος του Δημήτρη. Μαζί σας μοιράζομαι στιγμές, σκέψεις, δημιουργίες! Σας ευχαριστώ που επισκεφτήκατε το blog μου. Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link