Στο σπίτι μας είμαστε πολύ μακαρονάδες και μας αρέσουν τα ζυμαρικά σε όλες τους τις εκδοχές και με όλες τις σάλτσες! Μια από τις αγαπημένες μας συνταγές είναι τα μακαρόνια φούρνου με σάλτσα βασιλικού, κρέμα γάλακτος και ρεγκάτο που αρέσει σε όλους τους καλεσμένους μας! Κι όταν λέω ότι αυτά τα μακαρόνια φούρνου αρέσουν σε όλους τους (μέχρι σήμερα) καλεσμένους μας το εννοώ (το έχω τσεκάρει, ναι)! Πρόκειται για μια συνταγή που μου έχει μάθει η πεθερά μου, εύκολη, καθόλου βαριά, δοκιμασμένη και κυρίως εύγευστη, που μπορείτε να την κάνετε ως συνοδευτικό πιάτο σε ένα πιο επίσημο τραπέζι ή ως κυρίως πιάτο σε μια βραδιά με φίλους και πιτσιρίκια.
Πάμε να δούμε τα υλικά που θα χρειαστούμε και πως θα φτιάξουμε μακαρόνια φούρνου με σάλτσα βασιλικού, κρέμα γάλακτος και τριμμένο ρεγκάτο!
Υλικά
-500 γρ. ζυμαρικά- κοχύλια
-250-300 γρ. τυρί ρεγκάτο τριμμένο
-500 γρ. κρέμα γάλακτος για ζυμαρικά (εγώ χρησιμοποιώ με 15% λιπαρά)
-κόκκινη σάλτσα βασιλικού (φρέσκια ντομάτα, λάδι, αλάτι, πιπέρι, φρέσκο βασιλικό)
Ξεκινάμε βράζοντας τα μακαρόνια και αφήνοντάς τα να κρατάνε λίγο (ή όπως λένε οι Ιταλοί al dente). Φτιάχνουμε τη σάλτσα βασιλικού με φρέσκια τριμμένη ντομάτα, λαδάκι, αλάτι, πιπέρι και όσο βασιλικό προτιμάμε. Στη συνέχεια λαδώνουμε ένα πυρέξ και πασπαλίζουμε με λίγο τυρί ρεγκάτο. “Στρώνουμε” τα μισά κοχύλια, τα περιχύνουμε με τη μισή σάλτσα βασιλικού, πασπαλίζουμε με τη μισή ποσότητα τυριού ρεγκάτο και ρίχνουμε από πάνω τη μισή κρέμα γάλακτος.
Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία για τα υπόλοιπα υλικά με την ίδια ακριβώς σειρά, δηλαδή “στρώνουμε” από πάνω τα υπόλοιπα κοχύλια, τα περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα βασιλικού, πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη ποσότητα τυριού ρεγκάτο και ρίχνουμε από πάνω την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς στις αντιστάσεις πάνω/κάτω για περίπου 45 λεπτά. Αν χρειαστεί σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο για να μην στεγνώσουν τα κοχύλια. Σερβίρουμε τα μακαρόνια μας ζεστά.
Καλή μας όρεξη!
Συμβουλές:
-Αν δεν προλαβαίνετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έτοιμη σάλτσα βασιλικού αλλά να περιέχει μόνο βασιλικό γιατί αλλιώς τα μακαρόνια φούρνου γίνονται “βαριά”.
-Προσοχή στο ψήσιμο γιατί κάθε φούρνος είναι διαφορετικός και μπορεί να χρειαστείτε λιγότερη ή περισσότερη ώρα για να έχετε νόστιμα και ζουμερά μακαρόνια κι όχι στεγνά και σκληρά.
-Αν χρησιμοποιήσετε κρέμα γάλακτος με περισσότερα λιπαρά η γεύση θα είναι πιο πλούσια και πιο εύγευστη
Για να είμαστε σε επαφή, γραφτείτε στο newletter (κλικ εδώ), ακολουθήστε με στο Instagram (κλικ εδώ) και στο Facebook (κλικ εδώ).
Σας φιλώ!
Τι συνταγή είναι αυτή και είμαι νηστική!!!! Κρέμα γάλακτος με κόκκινη σάλτσα δεν έχω δοκιμάσει ποτέ… Τα ζυματικά στο φούρνο όμως μου αρέσουν πολύ!
Καλή μας όρεξη!
Αλεξάνδρα μου είναι φοβερός ο συνδυασμός και το αποτέλεσμα αρέσει σε όλους!!!! Δοκίμασέ το και θα με θυμηθείς! Φιλιάααα
It looks so delicious!! Have a great day!! Big hugs 🙂
Lisa
A Mermaid’s Crafts
Thank you Lisa! Big hugs to you too!
Σωτηρία μου άνοιξες την όρεξη βραδιάτικα!! Αγαπάμε τα ζυμαρικά στο φούρνο και θα την δοκιμάσω σίγουρα μιας και από καιρό ψάχνω κάτι διαφορετικό από το ογκρατεν και το σουφλέ που κάνω συνήθως!!Ευχαριστούμε!!!!!!
Χαχα, χαίρομαι που τη βρίσκεις ενδιαφέρουσα συνταγή.Είναι όντως διαφορετική από τις συνηθισμένες συνταγές για μακαρόνια φούρνου. Όταν τη δοκιμάσεις πέσμου πως σου φάνηκε! Εμείς την τιμούμε ιδιαιτέρως! Φιλιαάα
Ως γνήσιοι μακαρονάδες και εμείς λατρεύουμε τα μακαρόνια φούρνου οπότε θα δοκιμάσω σίγουρα τη συνταγή με την πρώτη ευκαιρία! Γεια στα χέρια σου!
Μακαρονάδες κι εσείς, ε? Ε, τότε θα σας αρέσουν σίγουρα! Σε ευχαριστώ πολύ Κατερίνα μου!
Την δοκίμασα και ήταν φοβερή!
Πραγματικά είναι “εγγύηση” αυτή η συνταγή! Χαίρομαι που σας άρεσε!