Τι κολατσιό θα μου βάλεις μαμά??? Είναι μια ερώτηση που ακούω (όπως οι περισσότερες μαμάδες φαντάζομαι) αρκετά συχνά, κυρίως από όταν ξεκίνησε το σχολείο και οι απογευματινές δραστηριότητες και γι΄αυτό προσπαθώ στον λιγοστό ελεύθερο χρόνο μου να φτιάχνω σπιτικές λιχουδιές για τα παιδιά, είτε γλυκές είτε αλμυρές, εύκολες, με σχετικά λίγα υλικά και όσο πιο υγιεινές γίνεται. Μία τέτοια συνταγή είναι και η σημερινή, το αλμυρό κέικ με καπνιστή γαλοπούλα και ρεγκάτο, που αποτελεί ιδανικό και χορταστικό κολατσιό για το σχολείο ή τις απογευματινές εξορμήσεις αφού μεταφέρεται εύκολα, τρώγεται σε θερμοκρασία περιβάλλοντος και αρέσει σε όλη την οικογένεια! Πάμε να δούμε τη συνταγή.
Κέικ αλμυρό
Υλικά
250γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
100 γρ τριμμένο ρεγκάτο (ή όποιο τυρί προτιμάτε)
3-4 φέτες καπνιστή γαλοπούλα
1 αβγό
100γρ γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά
70 γρ. βούτυρο λιωμένο
50γρ. γάλα
1/2 κουταλάκι αλάτι
1/2 κουταλάκι πάπρικα
πιπέρι στη μύτη του κουταλιού
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αβγό, το γιαούρτι, το γάλα και το λιωμένο βούτυρο. Χτυπάμε με το μίξερ για να ομογενοποιηθούν τα υλικά και προσθέτουμε το τριμμένο τυρί και τη γαλοπούλα κομμένη σε μικρά κομμάτια. Ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι, την πάπρικα και στη συνέχεια το αλεύρι σιγά σιγά έχοντας το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα. Δουλεύουμε το μείγμα (που τώρα είναι αρκετά σφιχτό) με το μίξερ ή το χέρι μέχρι να ομογενοποιηθεί. Βάζουμε τη ζύμη σε φόρμα (αντικολλητική ή στρωμένη με λαδόκολλα) και ψήνουμε για 50-60 λεπτά στους 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο ή μέχρι το μαχαίρι να βγαίνει καθαρό. Αφήνουμε να κρυώσει καλά το κέικ και μετά το ξεφορμάρουμε.
Tip: Μπορείτε να προσθέσετε πράσινη ή κόκκινη ψιλοκομμένη πιπεριά καθώς και να αντικαταστήσετε το ρεγκάτο με τυρί μίλνερ ή οποιοδήποτε άλλο κίτρινο τυρί σας αρέσει.
Για να είμαστε σε επαφή, γραφτείτε στο newletter (κλικ εδώ), ακολουθήστε με στο Instagram (κλικ εδώ) και στο Facebook (κλικ εδώ).
Παρακάτω θα βρείτε μερικές ακόμα προτάσεις για κολατσιό του παιδιού στο σχολείο ή για εσάς στη δουλειά.
Σας φιλώ…
Δείτε επίσης
Κολατσιό για το σχολείο: Εύκολες και υγιεινές συνταγές
.
Κέικ με φρούτα του δάσους και ξηρούς καρπούς
.
Σφολιατίνια με γιαούρτι, κίτρινα τυριά και καπνιστή γαλοπούλα
Thanks most sincerely for this so lovely recipe and the beautiful comment you left on ~ My little old world ~, indeed, forgive my delay, but I had to be absent from the web since at the end of Summer I’m far too busy with my work ( I manage a Short Lets ).
Wishing you all my best,
I’m sending hugs & love to you,
with utmost gratitude
XOX Daniela
Thank you very much Daniela! I m happy you came to my little corner!
Hugs and love to you,too!
xxx
Τα αλμυρά κέικ είναι η μεγάλη αδυναμία μου, Σωτηρία, οπότε η συνταγή σου καταχωρείται για να εκτελεστεί αμεσότατα!! Φιλάκια πολλά!
Σε ευχαριστώ Ευγενία. Χαίρομαι που σου αρέσει και θα χαρώ να μάθω εάν σου άρεσε όταν τη δοκιμάσεις! Φιλιάαααα
Μου άρεσε η ιδέα του αλμυρού κεικ με ρεγκάτο (ωραίο αλμυρό τυρί) και γαλοπούλα!! Βολεύει ειδικά κάτι πρωινά που βιάζεσαι να φύγεις.. Βουτάς ένα κομμάτι και τέλειωσε η υπόθεση!! 🙂 Φαίνεται εύκολο και νόστιμο!!
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου Ελεάννα μου, είναι νόστιμο, εύκολο και χορταστικό! Φιλιάαα
λατρευουμε τα αλμυρά κέικ και είναι ότι πρέπει για κολατσιό στο γραφείο και στο σχολείο! ευχαριστώ για τη συνταγη 🙂
Εγώ σε ευχαριστώ Ζήνα μου. Χαίρομαι που σου αρέσει κι αναμένω να την δοκιμάσεις και να μου πεις. Φιλιάαα
Μου αρέσουν πολύ τα αλμυρά κέικ και έχω πολύ καιρό να φτιάξω! Πολύ καλός ο συνδυασμός και θα το δοκιμάσω!
Σε ευχαριστώ Κατερίνα μου! Θα κάνεις πολύ καλά να δοκιμάσεις τη συνταγή γιατί πιστεύω ότι θα σου αρέσει πολύ! Φιλιάαα
Βρε τι ωραίο κεικ που είναι αυτό…. για κάτι λιγουρίτσες στο γραφείο μιας και εγώ δεν έχω μικρά παιδιά! Ευχαριστούμε για την συνταγή Σωτηρία μου & καλό μήνα!
Είναι ότι πρέπει για τις λιγουρίτσες Χριστίνα μου! Καλό μήνα και σε εσένα!
Τέλειο φαίνεται! Θα το δοκιμάσουμε!!!
Ευχαριστώ! Καλές μαγειρικές!