Η γλώσσα ψάρι με λαχανικά στον ατμό είναι ένα από τα πιο αγαπημένα μας καλοκαιρινά φαγητά. Είναι πολύ νόστιμο πιάτο, ελαφρύ, υγιεινό, οικονομικό, που με την πολυχρωμία του εντυπωσιάζει τα παιδιά, αλλά και τους μεγάλους!
Γενικώς, σαν μαμά που προσέχω τη διατροφή των παιδιών μου, προσπαθώ να εντάξω στη διατροφή μας και το ψάρι τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Ευτυχώς με αυτή τη συνταγή, για την ώρα, το έχω καταφέρει να τρώνε και ψάρι και λαχανικά! Μέχρι να τη βαρεθούνε βέβαια και να αναζητήσω νέα συνταγή, χαχα!
Πάμε να δούμε τι θα χρειαστούμε για τη συγκεκριμένη συνταγή και πως φτιάχνεται!

Γλώσσα ψάρι με λαχανικά στον ατμό
Υλικά
-2 φιλέτα γλώσσας κατεψυγμένα
-1-2 καρότα
-1-2 κολοκύθια
-ξύλινες οδοντογλυφίδες
Για τη σος
-2 κ σούπας λάδι
-1 κ μουστάρδα
-λίγο κολιανδρο
-μισό λεμόνι
-αλάτι
Εκτέλεση
1)Κόβω κάθε φιλέτο γλώσσας κατά μήκος και στη μέση. Κόβω τα καρότα και τα κολοκύθια σε μπαστουνάκια.
2)Τυλίγω κάθε φιλέτο γλώσσας σε ρολό και σταθεροποιώ με μία ή δύο οδοντογλυφίδες.
3)Μέσα σε κάθε ρολό βάζω μερικά μπαστουνάκια καρότο και κολοκύθι και τα τοποθετώ στο σκεύος για μαγείρεμα στον ατμό.
4)Μαγειρεύω για περίπου 20-30 λεπτά. Εν τω μεταξύ σε ένα μπολ ανακατεύω όλα τα υλικά για τη σος.
5)Όταν είναι έτοιμο το φαγητό τοποθετώ προσεκτικά τα φιλέτα γλώσσας σε ένα πιάτο, αφαιρώ τις οδοντογλυφίδες, περιχύνω με τη σος και σερβίρω!
Δείτε επίσης

.
Στραπατσάδα – το αγαπημένο καλοκαιρινό φαγητό

.
Καλοκαιρινή μακαρονάδα με μελιτζάνες και κολοκύθια
