Γλυκό τσαμπί σταφύλι: Βιβλίο – πρόταση

βιβλίο γλυκό τσαμπί σταφύλι

Το βιβλίο “Γλυκό τσαμπί σταφύλι” ανήκει στην πολυγραφότατη και πολυβραβευμένη συγγραφέα Μαρία Γουναροπούλου. Πρόκειται για ένα κλασικό έργο με το οποίο μεγάλωσαν πολλές γενιές παιδιών. Πρόσφατα επανεκδόθηκε από τις εκδόσεις Σαίτη με σκοπό να συντροφεύσει ακόμα περισσότερες γενιές παιδιών.

Ένα μικρό αγόρι, ο Πετρής, κρατάει το χέρι της Φαντασίας του και ταξιδεύει στη χώρα των τριών Γιγάντων. Εκεί, με τη βοήθεια της μαγικής τους σφαίρας θα συναντηθεί με τα παιδιά όλης της γης. Θα γίνουν μεταξύ τους φίλοι, θα ανταλλάξουν απόψεις και όλοι μαζί θα ενωθούν για να διώξουν μακριά τον πόλεμο. Για να το καταφέρουν αυτό θα φτιάξουν ένα “ζωντανό” τσαμπί σταφύλι. Πώς θα γίνει αυτό; Ε δεν μπορώ να σας το μαρτυρήσω, θα σας αφήσω να το διαβάσετε στο βιβλίο!

βιβλίο γλυκό τσαμπί σταφύλι

Το βιβλίο “Γλυκό τσαμπί σταφύλι” είναι μια πλούσια και διαχρονική ιστορία για την ειρήνη, την αλληλεγγύη, τη φιλία, την ισότητα, τη συντροφικότητα. Είναι ένα βιβλίο που περνάει σπουδαία αντιπολεμικά μηνύματα στα παιδιά και τα προτρέπει να γίνουν υπέρμαχοι της ειρήνης. Η υπέροχη, ξεχωριστή εικονογράφηση από την κα Έφη Κοκκινάκη το κάνει ακόμα πιο όμορφο βιβλίο.

Επίσης, στο τέλος του βιβλίου θα βρείτε και το ομώνυμο ποίημα “Γλυκό Τσαμπί Σταφύλι” που έχει βραβευτεί από τη UNICEF σε διεθνή διαγωνισμό. Το ποίημα αυτό έχει μεταφραστεί και κυκλοφορήσει σε πολλές χώρες του κόσμου. Σας παραθέτω ένα μικρό μέρος του:

“Εγώ με τ΄Αραπάκι και τ΄Αμερικανάκι

και τον μικρό Κινέζο, τρελαίνομαι να παίζω.

Μ΄αφού μας εμποδίζουν, κι αφού μας ξεχωρίζουν,

θα μπούμε σ΄ενα πύραυλο να πάμε σ΄άλλο αστέρι,

μια μέρα μεσημέρι.

Τι τάχα κι αν δεν έχουμε το ίδιο χρώμα όλοι

στο “γύρω γύρω όλοι”;?

Το θέλουμε και θα ΄μαστε αχώριστοι και φίλοι,

γλυκό τσαμπί σταφύλι!”

βιβλίο γλυκό τσαμπί σταφύλι


Γλυκό τσαμπί σταφύλι

Εκδότης: Εκδόσεις Σαίτη

Συγγραφέας: Μαρία Γουναροπούλου

Εικονογράφηση: Έφη Κοκκινάκη

Σελίδες: 40

Ηλικία: 5+

Μπορείτε να βρείτε το βιβλίο εδώ.

βιβλίο γλυκό τσαμπί σταφύλι

Για να είμαστε σε επαφή, γραφτείτε στο newletter (κλικ εδώ), ακολουθήστε με στο Instagram (κλικ εδώ) και στο Facebook (κλικ εδώ).

Καλό διάβασμα!

Δείτε επίσης

-Fingerprint Activities: Βιβλίο δραστηριοτήτων

-Αρμστρονγκ, το περιπετειώδες ταξίδι ενός ποντικού στο φεγγάρι

-Βιβλίο-πρόταση: Ανέβα επίπεδο

-Το κουτί της νύχτας


My Little World

Καλώς ήρθατε στο blog μου! Είμαι η Σωτηρία, μαμά της Ελένης και της Έλλης και σύζυγος του Δημήτρη. Μαζί σας μοιράζομαι στιγμές, σκέψεις, δημιουργίες! Σας ευχαριστώ που επισκεφτήκατε το blog μου. Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link