Το γεμιστό κοτόπουλο με καραμελωμένα κρεμμύδια και ουίσκι είναι ένα φαγητό που θα σε βγάλει ασπροπρόσωπη σε οποιοδήποτε οικογενειακό τραπέζι ή σε οποιοδήποτε τραπέζι με φίλους! Το κοτόπουλο γίνεται νόστιμο, ζουμερό, ελαφρώς πικάντικο που θα ικανοποιήσει ακόμα και τους πιο εκλεπτισμένους ουρανίσκους! Πάμε να δούμε τη συνταγή αναλυτικά.

Γεμιστό κοτόπουλο με καραμελωμένα κρεμμύδια
Υλικά:
- 1 στήθος κοτόπουλου
- 2 κρεμμύδια
- 1 κ.γλ.σκόνη Σκόρδο
- 2 κ.σ.ζαχαρη
- 1 κομμάτι τυρί γκούντα ή κασέρι ή άλλο της αρεσκείας σας
- 2 φέτες μπέικον
- 1 κ.γλ. λεμόνι
- 1 κ.γλ. μέλι
- Μισό ποτήρι ουίσκι
- Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα γλυκιά, σκόρδο σε σκονη
- Ελαιόλαδο
- Οδοντογλυφίδες
Εκτέλεση:
1.Κόβουμε τα κρεμμύδια, τα ρίχνουμε σε ένα τηγάνι με την σκελίδα σκόρδου, την ζάχαρη και τα αφήνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά να καραμελώσουν για 20′ με 30′.
2. Καθαρίζουμε το στήθος, το κόβουμε στη μέση και ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, σκόρδο σκόνη κ ελαιόλαδο. Αφήνουμε στην άκρη για 15′ .

3. Αφού έχουμε τσιγαρίσει το μπέικον, παίρνουμε το στήθος το ανοίγουμε στη μέση και βάζουμε το μπέικον και ένα κομμάτι τυρί. Κλείνουμε με οδοντογλυφίδες και τοποθετούμε σε μεγάλο τηγάνι. Προσθέτουμε νερό, το μέλι, το λεμόνι και βράζουμε για 1 ώρα.
4. Όταν εξατμιστεί το νερό χαμηλώνουμε την φωτιά και προσθέτουμε 5 κ.σ. ελαιόλαδο. Τσιγαρίζουμε τα στήθη μας και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.

5. Προσθέτουμε τα καραμελωμένα κρεμμύδια, σβήνουμε με το ουίσκι και το αφήνουμε να εξατμιστεί.
6. Τέλος, σβήνουμε την φωτιά ρίχνουμε τυρί τριμμένο ή σε κυβάκια, ανακατεύουμε ελαφρά με μαριζ τα κρεμμύδια με το λιωμένο πλέον τυρί.
.

.
Συνοδεύουμε με ρύζι ή πατάτες και σως γιαουρτιού!
Καλή όρεξη και καλή απόλαυση!
Συνταγή από τη Νίκη Αραβαντινού. Περισσότερες συνταγές της και ιδέες θα βρεις στο Nicky_ar_ .
Για να είμαστε σε επαφή, γραφτείτε στο newletter (κλικ εδώ), ακολουθήστε με στο Instagram (κλικ εδώ) και στο Facebook (κλικ εδώ).
Δείτε επίσης
Κοτομπουκιές παναρισμένες με πίτουρο βρώμης

.
Γαριδομακαρονάδα με κρέμα και σπανάκι

.
Μουσακάς ο αγαπημένος – η πιο εύκολη εκδοχή
