Βοηθήματα για το Γυμνάσιο – Χρειάζονται άραγε;

voithimata_gia_to_gumnasio_mylittleworld.gr

Βοηθήματα για το Γυμνάσιο – Χρειάζονται άραγε; Από όταν η μεγάλη μου κόρη πήγε στο Γυμνάσιο, το επίπεδο δυσκολίας των μαθημάτων αυξήθηκε. Το δίλημμά μας ως γονείς είναι αν πρέπει να αγοράσουμε βοηθήματα για το σχολείο προκειμένου να βοηθήσουμε το παιδί μας σε όποια τυχόν δυσκολία συναντήσει ή όχι.

Πλεονεκτήματα βοηθημάτων

Κατά την προσωπική μου άποψη, τα βοηθήματα είναι πολύ χρήσιμα για ένα παιδί καθώς έχουν τρία βασικά πλεονεκτήματα τα οποία και σας γράφω παρακάτω:

  1. Βοηθάνε το παιδί να εμπεδώσει το μάθημα καθώς ακολουθούν τα σχολικά βιβλία και περιέχουν συμβουλές, παραδείγματα, ασκήσεις για εξάσκηση αλλά και μεθοδολογίες επίλυσης.
  2. Φανερώνουν την διασκεδαστική πλευρά της μάθησης, καθώς είναι σχεδιασμένα με τέτοιο τρόπο ώστε να ελκύουν τον μαθητή, να τον εντυπωσιάζουν και να του δίνουν κίνητρο να προχωρήσει.
  3. Αυξάνουν την αυτοπεποίθηση των μαθητών, καθώς μέσω της εξάσκησης και της κατανόησης νιώθουν πιο “δυνατοί”, ικανοί και περήφανοι για τον εαυτό τους.

Μειονεκτήματα βοηθημάτων

  1. Το μόνο μειονέκτημα που βρίσκω είναι όταν ένα παιδί αντιμετωπίζει το βοήθημα ως “λυσάρι” κι όχι ως μέσω για την πρόοδό του. Εκεί βέβαια, μπορεί να βοηθήσει ο γονιός με τον τρόπο του.
  2. Επίσης, αρκετοί γονείς κάνουν λόγο για το κόστος των βοηθημάτων, όμως είναι σίγουρα πολύ πιο οικονομική λύση από τα ιδιαίτερα μαθήματα ή τα φροντιστήρια.

Pin this for later

Ποια βοηθήματα να επιλέξω

Στα βιβλιοπωλεία θα βρείτε μεγάλη πληθώρα βοηθημάτων, τα οποία είναι καλογραμμένα, καθώς συντάσσονται συνήθως από έμπειρους εκπαιδευτικούς ή ομάδες αυτών. Εμείς προτιμήσαμε και φέτος τα βοηθήματα των εκδόσεων Μεταίχμιο γιατί δεν είναι αποστειρωμένα και βαρετά. Τουναντίον, είναι καλογραμμένα, δημιουργικά και βοηθάνε στην πρόοδο του παιδιού. Συγκεκριμένα επιλέξαμε τα παρακάτω βοηθήματα:

Αν σας άρεσε το άρθρο αυτό μοιραστείτε το κι ακολουθήστε μας:
Instagram
Tik Tok
Facebook
Newsletter

Σας φιλώ…

Δείτε επίσης

Ναι στις οθόνες όταν κάνουν καλό! Βιβλίο – πρόταση

nai_stis_othones_otan_kanoun_kalo_mylittleworldgr

Graphic novel – Δρ.Παπ & Κωνσταντίνος Καραθεοδωρή

DrPap_karatheodori_books_mylittleworldgr

Άλκη Ζέη – 100 χρόνια από τη γέννησή της

Alki_zei_mylittleworldgr

My Little World

Καλώς ήρθατε στο blog μου! Είμαι η Σωτηρία, μαμά της Ελένης και της Έλλης και σύζυγος του Δημήτρη. Μαζί σας μοιράζομαι στιγμές, σκέψεις, δημιουργίες! Σας ευχαριστώ που επισκεφτήκατε το blog μου. Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link