Τα μελομακάρονα παιδιά δεν είναι γλυκό, είναι ιδέα! Λίγα, απλά υλικά με μια εύκολη, πίστεψε με, διαδικασία συνθέτουν ένα γλύκισμα που όμοιο του δεν υπάρχει! Μελωμένο ανάλογα με τα γούστα πάντα, εγώ το προτιμώ πιο τραγανό εξωτερικά, και τρομερά αρωματικό, είναι δύσκολο να σταματήσεις στο ένα!
Μελομακάρονα αρωματικά
Υλικά (περίπου 35τεμάχια)
Για το σιρόπι:
350 γρ. νερό
600 γρ. ζάχαρη
100 γρ. μέλι
3 ξύλα κανέλας
3-4 καρφάκια γαρύφαλλο
1 πορτοκάλι κομμένο στη μέση
Για τη ζύμη:
150 γρ. ηλιέλαιο
80 γρ. ελαιόλαδο
150 γρ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι
1 κ.γ μαγειρική σόδα
50 γρ. ζάχαρη
500 γρ. αλεύρι γοχ
100 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
50 γρ. καρύδι αλεσμένο
1 κ.γ κανέλα
Ξύσμα ενός πορτοκαλιού
Σερβίρισμα:
Μπόλικο καρύδι τριμμένο και μέλι
Εκτέλεση
1. Αρχικά βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι σε ένα κατσαρολάκι και αφήνουμε να πάρει μια βράση και να διαλυθεί η ζάχαρη. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
2.Σε ένα μπολ βάζουμε το ηλιέλαιο, το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη και ανακατεύομε μέχρι να διαλυθεί. Βάζουμε τον φρέσκο χυμό πορτοκάλι σε ένα ποτήρι, ρίχνουμε την μαγειρική σόδα, ανακατεύουμε για να αφρίσει και το προσθέτουμε στο μείγμα.
3.Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, προσθέτουμε το σιμιγδάλι, το καρύδι, την κανέλα και το ξύσμα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το μείγμα αυτό στο υγρό μείγμα και με μια κουτάλα ή με τα χέρια μας, ανακατεύουμε για ελάχιστο χρόνο ίσα για να απορροφηθεί όλη η υγρασία. Όχι παραπάνω ζύμωμα γιατί το μείγμα θα βγάλει το λάδι, και θα χαλάσει η ζύμη.
4.Πλάθουμε οβάλ μελομακάρονα 35 γρ. το καθένα, και τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, αντιστάσεις για 20-25 λεπτά μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.
5.Βγάζουμε από τον φούρνο, και όπως είναι καυτά βάζουμε λίγα λίγα στο κρύο σιρόπι για 15-20 δευτερόλεπτα και με ένα πιρούνι τα ακουμπάμε σε πιατέλα. Αν τα θέλετε πιο μαλακά, αφήνετε λίγο περισσότερο στο σιρόπι! Αφού τα σιροπιάσουμε όλα περιχύνουμε με μέλι και μπόλικο καρύδι!
Συνταγή από τον Σάκη Τολίκα. Περισσότερες συνταγές του θα βρεις στο The_coook.
💫 Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!
Αν σας άρεσε το άρθρο αυτό μοιραστείτε το κι ακολουθήστε μας:
–Instagram
–Tik Tok
–Facebook
–Newsletter
Δείτε επίσης
Κουραμπιέδες που μοσχομυρίζουν βούτυρο και ανθόνερο