Φωτιζόμενος καμβάς Hello Kitty

Hello Kitty φωτιζόμενος καμβάς
Το φθινόπωρο είναι για εμένα η πιο όμορφη εποχή! Συνοδεύεται πάντα από αισθηματα πληρότητας, αναζωογόνησης,  δημιουργικότητας και ανανέωσης! Νιώθω ότι κάτι καινούργιο θα ξεκινήσει (απωθημένο να το πω από τα σχολικά χρόνια???) και πάντα έχω πολλές ιδέες για δραστηριότητες, εξόδους, χειροτεχνίες, βόλτες, κτλ. Γενικώς είναι η πιο δημιουργική μου περίοδος!
Είχα λοιπόν εδώ και καιρό αυτή την ιδέα στο μυαλό μου και έφτασε ο καιρός να την υλοποιήσω! Αυτό το κάδρο θα μπορούσε να είναι ένα πολύ όμορφο δώρο για παιδικά γενέθλια, γιορτή ή και βαφτίσια. Φυσικά απευθύνεται σε ανθρώπους που εκτιμούν το χειροποίητο!

Τα υλικά τα είχα όλα στο σπίτι, εκτός από τα φωτάκια που ομολογώ πως τέτοια εποχή δυσκολεύτηκα κάπως να βρω.

Θα χρειαστούμε:
Καμβά στο μέγεθος που θέλουμε
Φώτο με την εικόνα που θα ζωγραφίσουμε στον καμβά (εδώ η Hello Kitty)
Ακρυλικό χρώμα (εγώ χρησιμοποίησα βυσσινί απόχρωση που το αραίωσα με λίγο άσπρο) και πινέλο λεπτό
Καλώδιο με φωτάκια “ψείρες” που θα δέχονται μπαταρία (όχι για την πρίζα)
Κορδέλα σε ότι χρώμα θέλουμε και αντίστοιχο κορδελάκι λεπτό
Τούλι λευκό
Κρεμαστράκι (ή όπως αλλιώς το λένε) για να κρεμάσουμε τον καμβά στον τοίχο (αν θέλουμε)
Χαρτοταινία
Κοπίδι
Πιστόλι σιλικόνης
Διάφανη ταινία

Hello Kitty φωτιζόμενος καμβάς

Αρχικά σχεδίασα τη διάσημη γατούλα στον καμβά με μολύβι γιατί φοβήθηκα μη κάνω λάθος και όπως ξέρετε ο καμβάς δε συγχωρεί τα λάθη! Μετά το πέρασα από πάνω με μαύρο λεπτό μαρκαδοράκι και έγινε όπως παρακάτω. Εντάξει έχει κάποιες ατέλειες αφού δεν είμαι και ζωγράφος!

Hello Kitty diy

Μέτρησα την πίσω και πάνω πλευρά του καμβά και κάρφωσα στη μέση το κρεμαστράκι. Φυσικά μπορείτε να το τοποθετήσετε πάνω σε ένα ράφι και να μη χρειαστεί να το κρεμάσετε (όπως έκανα κι εγώ στο τέλος).

Έβαλα πάνω στον καμβά χαρτοταινία και τον χώρισα σε τμήματα όπως μου άρεσε. Η χαρτοταινία (μπλε ή μπεζ) έχει το πλεονέκτημα ότι όταν την αφαιρείς δεν αφήνει υπολείμματα.

Έβαψα με το πινέλο τα σημεία που δεν κάλυπτε η χαρτοταινία. Αρχικά χρησιμοποίησα ένα πινέλο με μέτρια μύτη όμως δυσκολευόμουν στις λεπτομέρειες και για αυτό μετά χρησιμοποίησα ένα με λεπτή μύτη.

Κι αφού αφαίρεσα την χαρτοταινία ο καμβάς ήταν έτοιμος, δηλαδή έτοιμος από πλευράς χρωμάτων! Στο σημείο αυτό μπορεί κάποιος να σταματήσει και να έχει έναν πολύ όμορφο χειροποίητο καμβά!

Αλλιώς συνεχίζουμε! Με ένα κοπίδι έκανα στη πίσω πλευρά του καμβά δύο σχισμές στο ύψος του ζωγραφισμένου φιόγκου της γατούλας και μετά πέρασα την κορδέλα μου και έδεσα έναν αληθινό φιόγκο!

Έβαλα κι ένα φιογκάκι στα ίδια χρώματα και στο αρκουδάκι αλλά επειδή ήταν πολύ μικρό απλά το κόλλησα με το πιστόλι σιλικόνης. Επίσης πρόσθεσα κι ένα κουμπάκι για τσαχπινιά!

Στη συνέχεια σημάδεψα στην πίσω μεριά του καμβά τα σημεία που ήθελα να εφαρμόσω τα φωτάκια και έκανα μικρές τρυπούλες με το κοπίδι μου, δέκα στο σύνολο όσα και τα λαμπάκια. Έκοψα το τούλι σε μικρούς κύκλους, τύλιξα κάθε λαμπάκι με το τούλι και το έβαλα σε κάθε τρυπούλα. Το τούλι το έβαλα για να μη γλιστράνε τα λαμπάκια στην τρυπούλα του καμβά αλλά και για ματ αποτέλεσμα φωτισμού. Σταθεροποίησα με το πιστόλι σιλικόνης.

Κι έτσι έγινε η πίσω πλευρά του καμβά αφού σταθεροποίησα και το καλώδιο με διάφανη ταινία!

Ενώ από μπροστά ο καμβάς δείχνει όπως παρακάτω:

Σαν διαδικασία φαίνεται μεγάλη, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι! Οι ζουζούνες μου ενθουσιάστηκαν όταν το είδαν και ακόμη περισσότερο όταν τους άναψα τα φωτάκια!!! Το βάλαμε πάνω στο ράφι της βιβλιοθήκης της μεγάλης μου ζουζούνας και προσθέσαμε και την υπόλοιπη οικογένεια της γατούλας!! Φυσικά τώρα εκκρεμεί να φτιάξω αντίστοιχη κατασκευή για το δωμάτιο της μικρής ζουζούνας μου!

Λοιπόν, πως σας φάνηκε???

Tip:  Μπορείτε φυσικά να το φτιάξετε χωρίς τούλι αν φοβάστε μήπως αυτό αλλοιωθεί από τη θερμότητα. Δοκιμαστικά, άφησα τα φωτάκια αναμμένα έως 2 ώρες και το τούλι δεν έπαθε τίποτα! Εξάλλου είναι φωτάκια όπως αυτά που χρησιμοποιούμε τα Χριστούγεννα που ακόμα κι αν τα πιάσεις δεν καίνε!
Καλές κατασκευές!

Για να είμαστε σε επαφή, γραφτείτε στο newletter (κλικ εδώ), ακολουθήστε με στο Instagram (κλικ εδώ) και στο Facebook (κλικ εδώ).

Σας φιλώ!

8 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link