5 Χριστουγεννιάτικα βιβλία που ξεχωρίσαμε

Τα Χριστουγεννιάτικα βιβλία είναι από τα αγαπημένα μας και φέτος έχουμε διαβάσει πάρα πολλά. Τώρα που η Ελένη και η Έλλη έχουν μεγαλώσει απολαμβάνουμε ακόμα περισσότερο το διάβασμα των παιδικών βιβλίων. Μάλιστα συχνά κάθονται μόνες τους και διαβάζουν. Για την ακρίβεια η Ελένη διαβάζει στην αδερφή της ή μόνη της! Αλλά και η Έλλη κάθεται που και που με ένα βιβλίο στα χέρια και ξεφυλλίζει τις σελίδες του φτιάχνοντας τις δικές της ιστορίες!

Από όλα τα χριστουγεννιάτικα βιβλία που έχουμε διαβάσει μέχρι τώρα, ξεχωρίσαμε τα 5 παρακάτω:

Χριστουγεννιάτικο βιβλία: “Τι τρέχει με τον Αϊ Βασίλη;”

Βιβλίο-τι-τρέχει-με-τον-Αι-Βασίλη

Ο δαιμόνιος ρεπόρτερ Φάνης ο Μπούφος είναι αποφασισμένος να λύσει ακόμα ένα μυστήριο, ίσως το μεγαλύτερο των παιδικών μας χρόνων, και μάλιστα πρέπει να το κάνει σε μία μόλις νύχτα! Τι τρέχει με αυτόν τον Αϊ-Βασίλη;

Βιβλίο-τι-τρέχει-με-τον-Αι-Βασίλη

Τελικά υπάρχει ή δεν υπάρχει; Και αν υπάρχει πώς προλαβαίνει ένας άνθρωπος, έστω και με ιπτάμενους ταράνδους, να μοιράσει τα δώρα σε όλα τα παιδιά του πλανήτη σε ένα βράδυ; Και έτσι… γεματούλης που είναι, πώς περνάει μέσα από την καμινάδα; Kαι το άλλο; Πού ξέρει ποιος είναι καλός και ποιος όχι; Η νύχτα των Χριστουγέννων έφτασε και ο Φάνης δεν θα την αφήσει να περάσει έτσι!
Πρέπει να μάθουμε επιτέλους την αλήθεια.

Βιβλίο-τι-τρέχει-με-τον-Αι-Βασίλη

Είναι ένα υπέροχο βιβλίο που απαντάει με μαγικό τρόπο στο ερώτημα που απασχολεί τα παιδιά σχετικά με την ύπαρξη του Άι Βασίλη. Όμως αγγίζει το όλο θέμα με τρυφερότητα και δείχνοντας και τις δύο όψεις του νομίσματος! Επίσης, μιλάει για τη σημασία της πίστης, τη δύναμη της προσφοράς και το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων.

Η εικονογράφηση του βιβλίου είναι πανέμορφη, ιδιαίτερη και σίγουρα θα κερδίσει και τους πιο απαιτητικούς λιλιπούτειους αναγνώστες!

Εκδότης: Διόπτρα

Συγγραφέας: Μαρίνα Γιώτη

Σελίδες: 64

Ηλικία: 4+

Χριστουγεννιάτικο βιβλία: “Ο Καρυοθραύστης”

Βιβλίο-Ο-Καρυοθραύστης

Την παραµονή των Χριστουγέννων, στο σπίτι της Κλάρας γίνεται ένα μεγάλο πάρτυ. Η Κλάρα δέχεται ένα πολύ ξεχωριστό δώρο -έναν ξύλινο καρυοθραύστη- και τότε όλα αλλάζουν!

Βιβλίο-Ο-Καρυοθραύστης

Η Κλάρα μας μεταφέρει σε έναν µαγiκό κόσµο! Εκεί ξύλινα στρατιωτάκια ζωντανεύουν, μεγάλα ποντίκια δίνουν μάχη με τα στρατιωτάκια και πανέµορφες νεράιδες χορεύουν σε παλάτια από ζαχαρωτά!

Βιβλίο-Ο-Καρυοθραύστης

Η κλασική χριστουγεννιάτικη ιστορία του Καρυοθραύστη παρουσιάζεται μέσα από μια υπέροχη εικονογράφηση που συναρπάζει μικρούς και μεγάλους. Το βιβλίο ζωντανεύει μπροστά στα μάτια των παιδιών και τα παρασύρει σε μια μοναδική διαχρονική ιστορία. Όσες φορές και να διαβάσουμε αυτή την ιστορία πάντα μας συνεπαίρνει!!!

Εκδότης: Εκδόσεις Ψυχογιός

Συγγραφέας: Συλλογικό Έργο

Σειρά: Εικονογραφημένα παιδικά βιβλία

Σελίδες: 32

Ηλικία: 3+

Για να διαβάσετε ένα απόσπασμα του βιβλίου, κάνετε κλικ εδώ.

Χριστουγεννιάτικα βιβλία: “Το ωραιότερο Χριστουγεννιάτικο στολίδι”

Βιβλίο-Το-ωραιότερο-χριστουγεννιάτικο-στολίδι

Είναι παραμονή Χριστουγέννων κι έξω το κρύο είναι τσουχτερό. Στα σπίτια, μέσα στα ζεστά δωμάτια, είναι στημένα χριστουγεννιάτικα δέντρα φορτωμένα με λαμπάκια και πολύχρωμα στολίδια. Πάνω σε ένα από αυτά τα δέντρα κρέμεται το ωραιότερο χριστουγεννιάτικο στολίδι!

Βιβλίο-Το-ωραιότερο-χριστουγεννιάτικο-στολίδι

Την ίδια μέρα ένα αγόρι που, αν κι έμοιαζε με ξωτικό, ντύθηκε στρατιώτης για να πάει να πολεμήσει σε έναν από τους αγριότερους πολέμους. Πρόκειται για τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Στη διάρκεια αυτού του πολέμου, τα Χριστούγεννα του 1914, η χριστουγεννιάτικη μαγεία απλώθηκε στο Δυτικό Μέτωπο και οι άνθρωποι έκαναν πράξη το μήνυμα για αδελφοσύνη κι επί γης ειρήνη.

Βιβλίο-Το-ωραιότερο-χριστουγεννιάτικο-στολίδι

Είναι ένα καλογραμμένο βιβλίο από την αγαπημένη μου συγγραφέα, Αγγελική Δαρλάση, με σπουδαία μηνύματα για τα παιδιά και μια ιδιαίτερη κι αξιοπρόσεκτη εικονογράφηση.

Συγγραφέας: Αγγελική Δαρλάση

Εκδότης: Εκδόσεις Μεταίχμιο

Εικονογράφος: Αλέξια Οθωναίου

Σελίδες: 36

Ηλικία: 6 ετών

Για να διαβάσετε τις πρώτες σελίδες του βιβλίου, κάνετε κλικ εδώ.

Χριστουγεννιάτικο βιβλία: “Ο Άγιος Τερατοσίλης και τα χαμένα γράμματα”

Βιβλίο-Ο-Άγιος-τερατοσίλης-και-τα-χαμένα-γράμματα

Μια κάτασπρη, χιονισμένη και στολισμένη μέρα στην Τερατοχώρα, όλοι έχουν βάλει τα γιορτινά τους κι ετοιμάζονται για τα Τερατούγεννα! Ο Άγιος Τερατοσίλης ετοιμάζεται να μοιράσει τα δώρα των παιδιών. Όμως κάποιος έκλεψε τα γράμματα των παιδιών και τώρα πως θα παραδώσει τα σωστά δώρα στα σωστά τερατάκια;

Βιβλίο-Ο-Άγιος-τερατοσίλης-και-τα-χαμένα-γράμματα

Άραγε το Σπάταλο, το Στρουμπουλό, το Ζηλιάρικο, το Διαφορετικό και το Καλόκαρδο Τερατάκι θα καταφέρουν να βοηθήσουν τον Άγιο Τερατοσίλη να σώσει τα Τερατούγεννα… ή θα τον μπλέξουν σε νέες περιπέτειες;

Βιβλίο-Ο-Άγιος-τερατοσίλης-και-τα-χαμένα-γράμματα

Είναι μια υπέροχη χριστουγεννιάτικη ιστορία με πολύ χιουμορ και διασκεδαστική εικονογράφηση. Ένα βιβλίο που μιλάει για τη σημασία του να μοιράζεσαι και να συνεργάζεσαι με τους γύρω σου αρμονικά!

Εκδότης: Διόπτρα

Συγγραφέας: Μαρκαδάκη Κατερίνα

Εικονογράφηση: Ιωάννης Σκουλούδης

Σελίδες: 40

Ηλικία: 4+

Το τελευταίο, αλλά εξίσου υπέροχο, από τα Χριστουγεννιάτικα βιβλία που ξεχωρίσαμε είναι το:

Χριστουγεννιάτικο βιβλία: “Αγαπημένε μου Αϊ Βασίλη περαστικά!”

Βιβλίο-αγαπημένε-μου-Αι-Βασίλη-περαστικά!

Φέτος ο Αϊ-Βασίλης δεν είναι καθόλου καλά. Τον έχει ρίξει στο κρεβάτι ένα πολύ βαρύ κρυολόγημα. Έχει τα χάλια του και δεν θέλει ούτε να σηκωθεί! Tο ξωτικό των Χριστουγέννων, που είναι υπεύθυνο να προσέχει τον Αϊ-Βασίλη, ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΒΟΗΘΕΙΑ! Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν κι ακόμα μένουν τόσα πολλά να γίνουν!

Βιβλίο-αγαπημένε-μου-Αι-Βασίλη-περαστικά!

Μέσα στην απόγνωσή του το ξωτικό των Χριστουγέννων αποφασίζει να ζητήσει βοήθεια από ένα κοριτσάκι που αγαπάει πολύ τις γιορτές, τη Νεφέλη. Έτσι, ο Χάρβει, το ξωτικό των Χριστουγέννων, και η Νεφέλη ξεκινούν μια αλληλογραφία με αληθινά γράμματα και δώρα! Άραγε η Νεφέλη και ο Χάρβει θα καταφέρουν να σώσουν τα Χριστούγεννα;

Αγαπημένε-μου-Αι-Βασίλη-Περαστικά-2

Τα κορίτσια μου λάτρεψαν το βιβλίο αυτό γιατί περιέχει γράμματα που βγαίνουν από τους φακέλους τους και τα διαβάζαμε. Επίσης περιέχουν μικροδωράκια για τα παιδιά αλλά και δυο Χριστουγεννιάτικες συνταγές του Χάρβει του ξωτικού! Στο τέλος του βιβλίου ξεπηδά ο Άγιος Βασίλης με το έλκηθρο, τα ξωτικά και το σπίτι των ξωτικών σε υπέροχες τρισδιάστατες εικόνες!

Εκδότης: Εκδόσεις Ψυχογιός

Συγγραφέας: Durant Alan

Εικονογράφηση: Vanessa Cabban

Σειρά: Εικονογραφημένα Χριστουγεννιάτικα βιβλία

Σελίδες: 28

Ηλικία: 3+

Για να διαβάσετε ένα απόσπασμα του βιβλίου κάνετε κλικ εδώ.

Για να είμαστε σε επαφή, γραφτείτε στο newletter (κλικ εδώ), ακολουθήστε με στο Instagram (κλικ εδώ) και στο Facebook (κλικ εδώ).

Καλές γιορτές να έχετε με υγεία κι αγάπη!

Σας φιλώ…

Για να είμαστε σε επαφή, μη ξεχάσετε να κάνετε like στη σελίδα του My Little World  ή συμπληρώστε το e-mail σας στην αρχική σελίδα του blog ή ακολουθείστε με στο instagram

My Little World

Καλώς ήρθατε στο blog μου! Είμαι η Σωτηρία, μαμά της Ελένης και της Έλλης και σύζυγος του Δημήτρη. Μαζί σας μοιράζομαι στιγμές, σκέψεις, δημιουργίες! Σας ευχαριστώ που επισκεφτήκατε το blog μου. Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link