3 δραστηριότητες για παιδικό πάρτυ

party-activities-for-toddler_mylittleworldgr

Τον προηγούμενο μήνα ήταν τα γενέθλια της Ελένης μου και ετοιμάσαμε παιδικό πάρτυ στο σπίτι μας με λίγα κοριτσάκια. Αν και ήξερα ότι θα παίξουν με ένα σωρό παιχνίδια (φανταστικά και πραγματικά) ήθελα να τους έχω ετοιμάσει κι εγώ κάποιες δραστηριότητες για να τα απασχολήσω. Έτσι, μαζί με τα κορίτσια μου, φτιάξαμε με πολύ απλά υλικά 3 παιχνίδια που άρεσαν στα παιδιά και τα κράτησαν απασχολημένα για αρκετή ώρα!

Και οι 3 δραστηριότητες είναι κατάλληλες για παιδικό πάρτυ σε εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο. Επίσης, είναι παιχνίδια δεξιοτήτων και ταχύτητας που απαιτούν να χωρίσουμε τα παιδιά σε δύο ομάδες. Γι αυτό και κάθε παιχνίδι το φτιάξαμε επί δύο, ένα για την κάθε ομάδα. Πάμε να τα δούμε!

Νο 1 παιχνίδι για παιδικό πάρτυ: Πολύχρωμες κορδέλες

δραστηριότητες-για-παιδικό-πάρτυ

Υλικά

-Πολύχρωμες κορδέλες

party activities

Για το παιχνίδι αυτό χρειαστήκαμε διάφορα κομμάτια από πολύχρωμες κορδέλες που τις δέσαμε μεταξύ τους κόμπο και φτιάξαμε ένα αρκετά μακρύ σχοινί για κάθε ομάδα. Σκοπός του παιχνιδιού είναι κάθε παιδάκι να τυλίξει την κορδέλα γύρω από την παλάμη του. Κερδίζει όποιο παιδάκι τυλίξει πρώτο την κορδέλα στο χέρι του.

Νο2 παιχνίδι για παιδικό πάρτυ: Μπουκάλια με φασόλια και ρεβίθια.

δραστηριότητες-για-παιδικό-πάρτυ

Υλικά (για ένα μπουκάλι)

-2 πλαστικά μπουκάλια από νερό (0,75L)

-πιστόλι σιλικόνης

-διάφανη ταινία 

-ρεβίθια και φασόλια

-δύο χρωματιστά χαρτιά

-ψαλίδι

party activities

Για αυτό το παιχνίδι χρειαστήκαμε 2 πλαστικά μπουκάλια (0,75L) από τα οποία άδειασα το νερό και τα αφήσαμε να στεγνώσουν καλά. Γεμίσαμε το ένα μπουκάλι σχεδόν μέχρι πάνω με φασόλια και ρεβίθια και με το πιστόλι σιλικόνης κόλλησα τα δύο μπουκάλια στόμιο με στόμιο. Έτσι ουσιαστικά έφτιαξα με τα μπουκάλια μια κλεψύδρα. Στο σημείο που τα κόλλησα, τύλιξα αρκετή διάφανη ταινία για να είναι απόλυτα σταθερή η κατασκευή. Πάνω από την ταινία κόλλησα ένα χρωματιστό χαρτί για να ξέρει κάθε ομάδα ποιο είναι το δικό της μπουκάλι.

Σκοπός του παιχνιδιού είναι κάθε παιδί να γυρίσει το μπουκάλι του ανάποδα έτσι ώστε να μεταφερθούν τα φασόλια/ρεβίθια στο άλλο μπουκάλι. Επειδή το στόμιο από τα μπουκάλια είναι σχετικά στενό, το παιχνίδι δεν είναι τόσο εύκολο όσο φαίνεται κι έχει αρκετή αγωνία! Επίσης κάνει αρκετό θόρυβο!

Νο3 παιχνίδι για παιδικό πάρτυ: Πλαστικά ποτήρια

παιδικό-πάρτυ-απασχόληση-παιδιών
Για το παιχνίδι με τα κύπελα ξέχασα να τραβήξω φωτογραφία από το πάρτυ, όμως η Ελένη και η Έλλη το παίζουν συχνά!

Υλικά 

-Πολλά πλαστικά ποτήρια ενός χρώματος (πχ άσπρα)

-1 πλαστικό ποτήρι διαφορετικού χρώματος (πχ κόκκινο)

Το παιχνίδι αυτό παίζεται με δύο τρόπους:

Α΄ τρόπος

Τοποθετούμε τα άσπρα ποτήρια το ένα μέσα στο άλλο (σχηματίζοντας μια κολόνα) και στην κορυφή βάζουμε το κόκκινο ποτήρι. Τα παιδιά καλούνται να παίρνουν πολύ γρήγορα ένα ένα ποτήρι από το τέλος της κολόνας και να τα τοποθετούν στην κορυφή μέχρι να ξαναέρθει στην κορυφή το κόκκινο ποτήρι. Όποιο παιδί το καταφέρει πρώτο κερδίζει.

party activities

Β΄ τρόπος

Τα παιδιά καλούνται με τα διαθέσιμα ποτήρια που έχουν να σχηματίσουν μια πυραμίδα ώστε στη βάση να υπάρχουν τα περισσότερα ποτήρια και στην κορυφή μόνο το κόκκινο. Προσοχή για το παιχνίδι αυτό θα χρειαστείτε ζυγό αριθμό ποτηριών. Κερδίζει το παιδί που θα καταφέρει πρώτο να φτιάξει σωστά την πυραμίδα.

-Αν έχετε κι εσείς κάποιο παιχνίδι που απασχολείτε τα παιδιά σε παιδικό πάρτυ, θα χαρώ να το μάθω!

-Αν όμως σκέφτεστε πιο καλλιτεχνικές δραστηριότητες, στην κατηγορία Craft with kids σας έχω ένα σωρό ιδέες για κάθε εποχή. Ρίξτε μια ματιά εδώ.

-Αν σας άρεσαν τα παιχνίδια μας, κοινοποιήστε για να τα μάθουν κι άλλοι γονείς/εκπαιδευτικοί.

Για να είμαστε σε επαφή, γραφτείτε στο newletter (κλικ εδώ)  ή ακολουθήστε με στο Instagram (κλικ εδώ) και στο Facebook (κλικ εδώ).

Σας φιλώ

My Little World

Καλώς ήρθατε στο blog μου! Είμαι η Σωτηρία, μαμά της Ελένης και της Έλλης και σύζυγος του Δημήτρη. Μαζί σας μοιράζομαι στιγμές, σκέψεις, δημιουργίες! Σας ευχαριστώ που επισκεφτήκατε το blog μου. Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link