“Τα σημειωματάρια των συναισθημάτων”: Φόβοι – Αυτοπεποίθηση – Φιλία

Ta_simiomataria_ton_sinaisthimaton_mylittleworldgr

Η σειρά “Τα σημειωματάρια των συναισθημάτων” των εκδόσεων Παπαδόπουλος αποτελείται από τρία βιβλία, το ένα καλύτερο από το άλλο! Φόβοι, Αυτοπεποίθηση, Φιλία! Τρία βιβλία που στοχεύουν στο να βοηθήσουν τα παιδιά να αναζητήσουν, να αμφισβητήσουν αλλά και να απαντήσουν σε ερωτήσεις, ιδέες και αντιλήψεις που τα αφορούν. Απευθύνονται σε παιδιά από 5 έως 12 ετών και είναι πραγματικά αυτό που λέμε “to the point”!

Η συγγραφέας των τριών βιβλίων και ψυχοθεραπεύτρια, Ιζαμπέλ Φιλιοζά, και η ομάδα της προσπαθούν μέσα από πολύπτυχες δραστηριότητες και εκπλήξεις, συμβουλές και παραινέσεις, να προσφέρουν το ιδανικό πλαίσιο ώστε το παιδί να ανακαλύψει και να μάθει παίζοντας. Επίσης, και τα τρία βιβλία περιλαμβάνουν στο τέλος παράρτημα με συμβουλές για τους γονείς.

Φόβοι: Φίλοι ή εχθροί;

Ta_simiomataria_ton_sinaisthimaton_mylittleworldgr

Όλα τα παιδιά έχουν φόβους, άλλα περισσότερους κι άλλα λιγότερους. Ορισμένοι φόβοι είναι ιδιαίτερα χρήσιμοι και μας προστατεύουν, ενώ άλλοι είναι εντελώς άχρηστοι και απλά μας δημιουργούν πρόβλημα.

Ta_simiomataria_ton_sinaisthimaton_mylittleworldgr

Είναι πολύ φυσιολογικό να φοβούνται τα παιδιά, εξάλλου ακόμα και οι μεγάλοι πολλές φορές έχουν φόβους. Το βιβλίο αυτό είναι γεμάτο δραστηριότητες που βοηθούν το παιδί να αισθάνεται δυνατό, σίγουρο και ικανό ώστε να φοβάται λιγότερο.

Αυτοπεποίθηση

Ta_simiomataria_ton_sinaisthimaton_mylittleworldgr

Η αυτοπεποίθηση, δηλαδή η εμπιστοσύνη στον εαυτό μας, είναι κάτι που καλλιεργείται. Έτσι, το βιβλίο εστιάζει σε 4 διαφορετικά είδη εμπιστοσύνης και βοηθάει το παιδί να τα εξελίξει. Συγκεκριμένα, μιλάει για τη βασική εμπιστοσύνη, την προσωπική εμπιστοσύνη, την εμπιστοσύνη στις σχέσεις και την εμπιστοσύνη στις ικανότητες.

Ta_simiomataria_ton_sinaisthimaton_mylittleworldgr

Πάλι μέσα από παιχνίδια και δραστηριότητες το παιδί καλείται να “δουλέψει” πάνω στα 4 είδη εμπιστοσύνης και να τα καλλιεργήσει.

Φιλία

Ta_simiomataria_ton_sinaisthimaton_mylittleworldgr

Η φιλία είναι πηγή ευτυχίας και αυτοπεποίθησης. Αλλά το να κάνεις φίλους δεν είναι πάντα τόσο εύκολο! Πολλά παιδιά αισθάνονται δύσκολο να πλησιάσουν κάποιο άλλο παιδί, δεν βρίσκουν τα κατάλληλα λόγια, ντρέπονται, φοβούνται, κτλ.

Ta_simiomataria_ton_sinaisthimaton_mylittleworldgr

Αισθάνονται ότι υπάρχουν εμπόδια που πρέπει να υπερπηδήσουν, παγίδες που πρέπει να αποφύγουν και δυσκολίες που πρέπει να ξεπεράσουν.

Στο βιβλίο αυτό, μέσα από αστεία και διασκεδαστικά παιχνίδια τα παιδιά θα καταλάβουν τι ακριβώς είναι η φιλία και πως να την καλλιεργήσουν.

Για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, γραφτείτε στο newletter (κλικ εδώ), ακολουθήστε με στο Instagram (κλικ εδώ) και στο Facebook (κλικ εδώ).

Ta_simiomataria_ton_sinaisthimaton_mylittleworldgr

Τα σημειωματάρια των συναισθημάτων

Συγγραφέας: Filliozat Isabelle

Εκδότης: Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Μετάφραση: Παπαδιά Πελιώ

Σας φιλώ….

Δείτε επίσης

Το Πλεξικό της φανταστικής: Βιβλίο – πρόταση

To_plexiko_tis_fantastikis_mylittleworldgr

.

Αστερόσκονη: Βιβλίο – πρόταση

asteroskoni_book_mylittleworldgr

.

Ταξίδι: Βιβλίο – πρόταση

Taxidi_foufoyri_mylittleworldgr

My Little World

Καλώς ήρθατε στο blog μου! Είμαι η Σωτηρία, μαμά της Ελένης και της Έλλης και σύζυγος του Δημήτρη. Μαζί σας μοιράζομαι στιγμές, σκέψεις, δημιουργίες! Σας ευχαριστώ που επισκεφτήκατε το blog μου. Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link