Ότι κι αν συμβεί θα σας αγαπώ…

Θα σας αγαπώ

Ότι κι αν συμβεί θα σας αγαπώ… Είναι μια κουβέντα που λέω πολύ συχνά στα παιδιά από όταν ήταν πολύ μικρούλια! Κι όσο το σκέφτομαι ούτε που κατάλαβα πως πέρασε ο καιρός!

Μα πως πέρασαν έτσι τα χρόνια και να που η Ελένη θα πάει στην Τρίτη Δημοτικού και η Έλλη θα πάει στο νηπιαγωγείο! Τώρα που η Έλλη τελειώνει τον παιδικό σταθμό είναι σαν να κλείνει ένας κύκλος για πάντα! Εντάξει, έχω ξαναζήσει όλο το σκηνικό με την «αποφοίτηση» από τον παιδικό σταθμό (και μάλιστα από τον ίδιο) όταν τελείωσε η Ελένη μου. Όμως η συγκίνηση είναι εξίσου μεγάλη, ίσως και μεγαλύτερη γιατί τώρα ξέρω ότι δεν θα το ζήσω κι άλλη φορά!

Ότι κι αν συμβεί θα σας αγαπώ…

Το κορίτσια μου μεγαλώνουν και κάποιες φορές τρέχω να προλάβω τις εξελίξεις, τα χάδια και οι αγκαλιές αρχίζουν να μειώνονται. Τα πατούσια της Έλλης γίνονται πια πατούσες (για της Ελένης ας μη συζητήσουμε με 35 Νο παπούτσι)! Τα μικρά χεράκια δύσκολα πια κλείνονται στη δική μου παλάμη. Ακόμα και να τις σηκώσω αγκαλιά δυσκολεύομαι πια! Κι από τη μια πλευρά χαίρομαι γιατί σιγά σιγά τα παιδιά μου γίνονται όλο και πιο ανεξάρτητα. Με χρειάζονται όλο και λιγότερο για να ικανοποιήσω βασικές τους ανάγκες. Γενικά συνεννοούμαστε κι επικοινωνούμε καλύτερα.

Θα σας αγαπώ

Όμως έχω και μια γλυκιά στενοχώρια που σε λίγο δεν θα χωράνε πια να τις κλείσω στην αγκαλιά μου. Που δεν θα με έχουν τόση ανάγκη, που θα έχουν νέα ενδιαφέροντα και νέους φίλους. Ας είναι, σημασία έχει μόνο να γίνουν δυνατές κι ανεξάρτητες. Να ανοίξουν τα φτερά τους και να πετάξουν όσο ψηλότερα μπορούν, να πραγματοποιήσουν όλα τα όνειρά τους. Κι εγώ με τον μπαμπά τους θα είμαστε πάντα δίπλα τους, να τις στηρίζουμε και να τις αγαπάμε όποιο δρόμο κι αν ακολουθήσουν. Όποιες αποφάσεις κι αν παίρνουν στη ζωή τους και γενικώς ό,τι κι αν κάνουν, διαλέξουν, αποφασίσουν,  ό,τι κι αν συμβεί!

Ότι κι αν συμβεί θα σας αγαπώ…

Αυτό το τελευταίο τους το λέω συνέχεια! και η Ελένη έχει ήδη αρχίσει να ρολάρει τα μάτια της και να λέει με ύφος «μας το έχεις ξαναπεί μαμά», όμως εγώ θέλω να χαραχτεί βαθιά στο μυαλό τους και στην καρδιά τους και να μην το ξεχάσουν ποτέ!

Έχει μεγάλη αξία να το νιώθουν. Θέλω να συντροφεύει τις σκέψεις τους ακόμα κι όταν θα είναι πια μεγάλες! Να είναι ένα σ΄αγαπώ από αυτά που εννοούν οι μανούλες και κλείνει μέσα του τα πάντα!

Για να είμαστε σε επαφή, γραφτείτε στο newletter (κλικ εδώ), ακολουθήστε με στο Instagram (κλικ εδώ) και στο Facebook (κλικ εδώ).

Πείτε το κι εσείς όσο πιο συχνά μπορείτε στα παιδιά σας, κι ας ρολάρουν τα μάτια τους όπως η Ελένη!

Ό,τι κι αν συμβεί θα σας αγαπώ…

Δείτε επίσης

-Το ομαδικό παιχνίδι και η σημασία του

-Πως θα ενισχύσουμε την αυτοπεποίθηση των παιδιών μας

-Καλοκαίρι στην πόλη και πως να περάσουμε όμορφα

Photo via pexels.com

My Little World

Καλώς ήρθατε στο blog μου! Είμαι η Σωτηρία, μαμά της Ελένης και της Έλλης και σύζυγος του Δημήτρη. Μαζί σας μοιράζομαι στιγμές, σκέψεις, δημιουργίες! Σας ευχαριστώ που επισκεφτήκατε το blog μου. Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

2 Comments
  1. Έτσι είναι αυτές οι στιγμές, γλυκές και πικρές! Και η αγάπη τις κάνει μεγάλες!
    Κι ας κουράζονται να το ακούν τώρα, να το λες, θα γραφτεί μέσα τους για όταν το χρειαστούν…
    Καλό καλοκαίρι να έχετε!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link