Η Μυρτώ και το βουνό: Βιβλίο – πρόταση

i_mirto_kai_to_vouno_mylittleworldgr

“Η Μυρτώ και το βουνό” σε κείμενο και εικονογράφηση της Κιμ Χίλγιαρντ από εκδόσεις Ψυχογιός. Μία τρυφερή ιστορία που είμαι σίγουρη ότι θα λατρέψετε. Μια ιστορία για την πίστη στον εαυτό μας και τις δυνάμεις μας. Ένα βιβλίο που δεν θα αφήσει κανένα μικρό αναγνώστη ανεπηρέαστο.

Πόσο σημαντικό είναι να έχουμε όνειρα και στόχους; Αλλά ταυτόχρονα πόσο εξίσου σημαντικό είναι να μην τα παρατάμε και επηρεαζόμαστε από τις αρνητικές φωνές τριγύρω;

Μέσα από το παιδικό αυτό ανάγνωσμα τα παιδιά παροτρύνονται και παραδειγματίζονται. Γιατί σίγουρα όλα στην αρχή μπορεί να φαίνονται βουνό. Το σημαντικό όμως είναι να γνωρίζουμε πού πηγαίνουμε και τί θέλουμε. Όπως επίσης και ότι δεν θα αγκαλιάσουν όλοι τις ιδέες μας. Ίσως μάλιστα βάλουν και εμπόδια στο δρόμο μας.

Το κλειδί της επιτυχίας όμως βρίσκεται μέσα μας. Στο πείσμα, την υπομονή και την υπομονή μας. Η εικονογράφηση είναι εξαιρετική, με πλούσια χρώματα και μεγάλα σχέδια ώστε να μην βαριέται το παιδικό μάτι.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

“Η Μυρτώ και το βουνό” είναι η ιστορία της Μυρτούς της μύγας. Η μικρή μας φίλη έχει μεγάλα όνειρα για τα οποία όμως την κοροϊδεύουν οι φίλοι της. Παρόλα αυτά εκείνη δεν το βάζει κάτω. Έχει τη λίστα με τα όνειρα της και είναι αποφασισμένη να τα πραγματοποιήσει.

Πρώτο πρώτο στη λίστα της είναι να ανέβει σε ένα βουνό. Ξεκινάει λοιπόν χωρίς καθυστέρηση την αποστολή της. Η μικρή μύγα όμως ούτε να το αναγνωρίσει δεν μπορεί καλά καλά. Ψάχνοντας λοιπόν βρίσκει τελικά ένα πανύψηλο βουνό έτοιμο να το κατακτήσει.

Κατά την ανάβαση θα συναντήσει διάφορα εμπόδια. Όπως και ζωάκια που την κοροϊδεύουν. Εκείνη όμως επιλέγει να συνεχίσει. Και σύντομα βρίσκεται στην κορυφή! Γυρνώντας στους φίλους της βλέπει πως η στάση τους πλέον έχει αλλάξει. Δεν την κοροϊδεύουν πια και μάλιστα κάνουν και εκείνοι με τη σειρά τους μεγάλα όνειρα. Και για τα μεγάλα όνειρα είναι σημαντικό να ξεκινάς αμέσως.

i_mirto_kai_to_vouno_mylittleworldgr

Η Μυρτώ και το βουνό

Συγγραφέας: Κιμ Χίλγιαρντ

Εκδότης: Εκδόσεις Ψυχογιός

Ηλικία: 3-6 ετών

Σελίδες: 32

Γράφει η Εύη Φιλιππίδου. Περισσότερες κριτικές της για βιβλία θα βρείτε στο Bloomymommy_.

Για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, γραφτείτε στο newletter (κλικ εδώ), ακολουθήστε με στο Instagram (κλικ εδώ) και στο Facebook (κλικ εδώ).

Δείτε επίσης

Οι μικροί μου κόσμοι: Βιβλίο – πρόταση

oi_mikroi_mou_kosmoi_mylittleworldgr

.

Το Σκιάχτρο: Βιβλίο – πρόταση

to_skiaxtro_mylittleworldgr

.

Ο Τίμος στον παππού και στη γιαγιά: Βιβλίο – πρόταση

O_Timos_ston_pappou_kai_sti_giagia_mylittleworldgr

My Little World

Καλώς ήρθατε στο blog μου! Είμαι η Σωτηρία, μαμά της Ελένης και της Έλλης και σύζυγος του Δημήτρη. Μαζί σας μοιράζομαι στιγμές, σκέψεις, δημιουργίες! Σας ευχαριστώ που επισκεφτήκατε το blog μου. Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link