Βιβλίο-πρόταση: Τα 101 σκυλιά της Δαλματίας

Η ιστορία του βιβλίου “Τα 101 σκυλιά της Δαλματίας” είναι γνωστή σχεδόν σε όλους μας, πολύ επιτυχημένη και σίγουρα πολύ αγαπημένη! Είχα πρωτοδιαβάσει την ιστορία αυτή όταν τα ανίψια μου (18 και 22 ετών σήμερα) ήταν μικρά παιδιά και φυσικά είχα δει και την ταινία που μου άρεσε πολύ. Το βιβλίο γράφτηκε από τη συγγραφέα Dodie Smith το 1956 παρακαλώ και μπορώ να πω ότι η τελευταία του έκδοση από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος είναι από τις πιο καλές που έχω δει και σίγουρα αποτέλεσε την κατάλληλη ευκαιρία να γνωρίσουν και οι κόρες μου τη διαχρονική αυτή ιστορία που έχει αγαπηθεί από πολλές γενιές παιδιών.

Ο Πόνγκο και η Μίσις είναι δύο αγαπημένα σκυλιά Δαλματίας. Μένουν σε ένα μεγάλο σπίτι στο Λονδίνο με τον κύριο και την κυρία Ντίαρλι και αναμένουν να γεννηθούν τα κουτάβια τους. Η Μίσις θα γεννήσει όχι 1, ούτε 2 αλλά 101 χαριτωμένα σκυλάκια που τριγυρνούν μέσα στο σπίτι. Όταν κάνει την εμφάνισή της η Κρουέλα Ντε Βιλ, που ονειρεύεται να φτιάξει ένα παλτό από τη γούνα των πανέμορφων κουταβιών ο Πόνγκο και η Μίσις δεν χαίρονται καθόλου. Τα κουτάβια τους εξαφανίζονται και σίγουρα γι΄αυτό ευθύνεται η Κρουέλα Ντε Βιλ, όμως ο Πόνγκο και η Μίσις δεν θα ησυχάσουν αν δεν ανακαλύψουν τι συνέβη στα κουτάβια τους και που βρίσκονται!

Η διασκευή έχει γίνει από τον Peter Bently και η μετάφραση από την Αργυρώ Πιπίνη που με απλά και περιεκτικά λόγια έχουν αποδώσει την κλασική ιστορία. Ενώ, ο εικονογράφος Lenton Steven με την πολύχρωμη ολοσέλιδη εικονογράφησή του κατάφερε να εντυπωσιάσει τα κορίτσια μου και να ζωντανέψει τις εικόνες μπροστά στα μάτια τους!

Συγγραφέας: Dodie Smith

Εκδότης: Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Εικονογράφος: Lenton Steven

Μετάφραση: Αργυρώ Πιπίνη

Σελίδες: 40

Ηλικία: 4+

Μπορείτε να διαβάσετε το πρώτο κεφάλαιο του βιβλίου εδώ και να το παραγγείλετε εδώ.

Καλό διάβασμα!

Για να είμαστε σε επαφή, μη ξεχάσετε να κάνετε like στη σελίδα του My Little World  ή συμπληρώστε το e-mail σας στην αρχική σελίδα του blog.

My Little World

Καλώς ήρθατε στο blog μου! Είμαι η Σωτηρία, μαμά της Ελένης και της Έλλης και σύζυγος του Δημήτρη. Μαζί σας μοιράζομαι στιγμές, σκέψεις, δημιουργίες! Σας ευχαριστώ που επισκεφτήκατε το blog μου. Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link