Βιβλίο-πρόταση: Στα κύματα της Έλλης

Τι βιβλίο κι αυτό, πραγματικά το αγάπησα! Ίσως επηρεάστηκα και λίγο από τον τίτλο του “Στα κύματα της Έλλης”, καθώς έχει το όνομα της μικρής μου κόρης, της Έλλης! Όταν όμως το διάβασα με τα κορίτσια μου σκέφτηκα ότι είναι παραμύθι με όλη τη σημασία της λέξης, καθώς μας ταξίδεψε με τα λόγια και τις εικόνες του, μας έκανε να φανταστούμε τους ήρωες της ιστορίας μας και να συναισθανθούμε τις αγωνίες τους.

Να σας πω κι ένα μυστικό, κάθε φορά που διαβάζουμε ένα βιβλίο με τα κορίτσια μου, τους λέω ότι για να το καταλάβουν καλύτερα και να το “ζήσουν”,  να προσπαθούν να σκεφτούν την ιστορία του σαν ένα θεατρικό έργο, δηλαδή να φανταστούν το που διαδραματίζεται η ιστορία αυτή, πως είναι τα πρόσωπά της, να “δουν” το πως κινούνται, τρέχουν, χορεύουν και να “ακούσουν” τα λόγια που θα πουν! Ε λοιπόν αυτό το βιβλίο το “ζήσαμε”! Σε αυτό βοήθησε βέβαια η υπέροχη εικονογράφηση της πολυβραβευμένης Ίριδας Σαμαρτζή που έντυσε υπέροχα τις λέξεις που διάλεξε ο επίσης πολυβραβευμένος κι αγαπημένος μας παραμυθάς Αντώνης Παπαθεοδούλου.

“Αυτό το βιβλίο θα μπορούσε να είναι μια ιστορία για ένα κορίτσι, την Έλλη. Για τα συναισθήματά της που όλο αλλάζουν και τα βιώνει όπως κάθε παιδί υπερβολικά, για τα ταλέντα και τις δυσκολίες της, για τα πάνω και τα κάτω της, για όσα τη θυμώνουν και όσα την ενθουσιάζουν. Όμως όχι. Δεν είναι. Είναι απλώς ένα βιβλίο για ναυτικές περιπέτειες και θαλασσινά ταξίδια!”

Το βιβλίο “Στα κύματα της Έλλης” των εκδόσεων Παπαδόπουλος, είναι μια φανταστική περιπέτεια με πρωταγωνίστρια ένα μικρό κορίτσι, την Έλλη που ζει κάθε πτυχή της ηλικίας της, με τα πείσματα και τους θυμούς της, με τις χαρές και τις τρέλες της. Όλα αυτά αποδίδονται υπέροχα μέσω της φανταστικής ιστορίας του Καπτανίκ, του έμπειρου και πολυταξιδεμένου ναυτικού που με το καράβι του ταξιδεύει πάνω στα κύματα της Έλλης, δηλαδή στα υπέροχα μακριά και σγουρά μαλλιά της. Το ταξίδι του άλλοτε είναι φουρτουνιασμένο, όπως εκείνες τις ημέρες που η Έλλη τρέχει, παίζει και γελά ή θυμώνει και  είναι ανήσυχη, κι άλλοτε είναι ήσυχο ειδικά όταν μετά τη φουρτούνα έρχεται η νηνεμία, αφού η Έλλη κατάκοπη από το πολύ παιχνίδι, θα έχει έναν ήρεμο και μακρύ ύπνο!

Στα κορίτσια μου άρεσε πολύ αυτό το βιβλίο και ειδικά στην Έλλη, αφού μιλούσε για το όνομά της! Το διάβασαν ξανά και ξανά και ταξίδεψαν μαζί με τον Καπτανίκ και το καράβι τους στα φανταστικά μονοπάτια της μικρής Έλλης, απολαμβάνοντας τη μικρή έκπληξη στην τελευταία σελίδα του!

Συγγραφέας: Παπαθεοδούλου Αντώνης

Εκδότης: Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Εικονογράφηση: Σαμαρτζή Ίρις

Σελίδες: 40

Ηλικία: 4

Μπορείτε να διαβάσετε το πρώτο κεφάλαιο του βιβλίου εδώ  και να το παραγγείλετε εδώ.

Καλό διάβασμα!

Για να είμαστε σε επαφή, μη ξεχάσετε να κάνετε like στη σελίδα του My Little World  ή συμπληρώστε το e-mail σας στην αρχική σελίδα του blog ή ακολουθείστε με στο instagram

-Βιβλίο-πρόταση: Οι μοίρες

My Little World

Καλώς ήρθατε στο blog μου! Είμαι η Σωτηρία, μαμά της Ελένης και της Έλλης και σύζυγος του Δημήτρη. Μαζί σας μοιράζομαι στιγμές, σκέψεις, δημιουργίες! Σας ευχαριστώ που επισκεφτήκατε το blog μου. Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link