Αγιοβασιλέματα: Βιβλίο – πρόταση

Agiovasilemata_mylittleworldgr

Αγιοβασιλέματα” είναι ο τίτλος του πιο πρόσφατου βιβλίου της συγγραφέως Μαριέττας Κόντου και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Η Ερμιόνη ψάχνοντας στο πατάρι του σπιτιού της για να βρει το κουκλόσπιτο που έπαιζε όταν ήταν πιο μικρούλα, έπεσε πάνω σε μια παλιά βαλίτσα. Στην αρχή νόμιζε ότι η βαλίτσα είχε μέσα ένα παλιό κόκκινο φουστάνι, αλλά όχι. Στην παλιά βαλίτσα υπήρχε μέσα ο σκούφος και οι μπότες του Αι Βασίλη. Η Ερμιόνη φαντάστηκε ότι ξεχνάει κι εκείνος τα πράγματά του από εδώ κι από εκεί όπως και η ίδια.

Μετά σκέφτηκε ότι πλησιάζουν τα Χριστούγεννα και τι θα κάνει ο Άγιος Βασίλης χωρίς τις μπότες και τον σκούφο του; Έτσι πήρε την απόφαση να πάει να τον βρει για δύο λόγους. Πρώτον για να του επιστρέψει τα πράγματά του μιας και είναι ακατάστατος και τα παράτησε στο σπίτι της. Και δεύτερον για να τον συναντήσει και να τον ευχαριστήσει που της φέρνει δώρα τόσα χρόνια!

Αγιοβασιλέματα

Πήρε λοιπόν η Ερμιόνη τον σκούφο και τις μπότες του Άι-Βασίλη, έβαλε και τα δικά της πράγματα και σκεφτόταν το ταξίδι που θα ξεκινούσε. Ένα ταξίδι που θα της έμενε αξέχαστο! Ένα ταξίδι που ξεκίνησε από τα πιο γλυκά και ανέμελα παιδικά όνειρα, γέμισε ένα παιδικό σακίδιο, έβαλε σαγιονάρες, λίγα βότσαλα στην τσέπη για τον γυρισμό, καβάλησε ποδήλατο και προσγειώθηκε σ’ έναν κόσμο αλλιώτικο!

Εκεί που τα ρολόγια μετρούν τις ώρες τεμπέλικα, ενώ τα αηδόνια, οι ελέφαντες, τα ποντίκια, οι κούκλες και οι χιονάνθρωποι μιλούν ανθρώπινα και περιμένουν κι αυτά τον Άι-Βασίλη. Και η Ερμιόνη θ’ ανακαλύψει μυστικά κρυμμένα από το παρελθόν, που θα της λύσουν απορίες για το μέλλον που ούτε καν φανταζόταν…

Agiovasilemata_mylittleworldgr

Είναι ένα υπέροχο παραμύθι, πασπαλισμένο με αρκετή δόση μαγείας που θα κάνει τους μικρούς αναγνώστες να ταξιδέψουν στα σοκάκια της φαντασίας τους.

Αγιοβασιλέματα

Συγγραφέας: Μαριέττα Κόντου

Εικονογράφος: Βασίλης Κουτσογιάννης

Εκδότης: Εκδόσεις Μεταίχμιο

Σελίδες: 72

Ηλικία: 7+

Για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, γραφτείτε στο newletter (κλικ εδώ), ακολουθήστε με στο Instagram (κλικ εδώ) και στο Facebook (κλικ εδώ).

Σας φιλώ…

Δείτε επίσης

5 Χριστουγεννιάτικα βιβλία που ξεχωρίσαμε

5-xristougenniatika_biblia_pou_xehorisame_mylittleworldgr

.

Κλασική λογοτεχνία για παιδιά από τις εκδόσεις Φουρφούρι

klasiki_logotehnia_gia_paidia_fourfouri_mylittleworldgr

.

Αστερόσκονη: Βιβλίο-πρόταση

asteroskoni_book_mβylittleworldgr
My Little World

Καλώς ήρθατε στο blog μου! Είμαι η Σωτηρία, μαμά της Ελένης και της Έλλης και σύζυγος του Δημήτρη. Μαζί σας μοιράζομαι στιγμές, σκέψεις, δημιουργίες! Σας ευχαριστώ που επισκεφτήκατε το blog μου. Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link