Όταν ήρθαν οι γλάροι: βιβλίο -πρόταση

Όταν ήρθαν οι γλάροι

Το βιβλίο “Όταν ήρθαν οι γλάροι” είναι μια τρυφερή ιστορία που μαθαίνει στα παιδιά να μοιράζονται. Συγκεκριμένα μιλάει για τη χαρά που αισθάνεται όποιος μοιράζεται κάτι δικό του και πως αυτή η χαρά πολλαπλασιάζεται!

Όταν ήρθαν οι γλάροι

Κατά την προσωπική μου άποψη τα παιδιά χρειάζεται να μαθαίνουν από μικρά τη μοιρασιά ως έννοια και πράξη. Γενικώς τα παιδιά έχουν τη φυσική τάση να δρουν πιο εγωιστικά και να τα θέλουν όλα για τον εαυτό τους. Αυτός είναι ένας ακόμα λόγος που χρειάζεται να τους διδάξουμε από νωρίς τι σημαίνει να μοιράζομαι.

Όταν ήρθαν οι γλάροι

“Σε ένα νησί του Αιγαίου κατοικούν δύο οικογένειες γλάρων: οι Ασημόγλαροι και οι Αιγαιόγλαροι. Ζουν σε αντίθετα μέρη η μια από την άλλη και δεν έχουν μάθει να μοιράζονται τίποτα. Δυο γλαρόπουλα, όμως, η Αριάδνη και ο Μάρκος, αποφασίζουν να γίνουν φίλοι, κι ας μην το επιτρέπουν οι δικοί τους. Όταν έρχονται τα κρύα, οι οικογένειες πετούν για τη μεγάλη πολιτεία. Εκεί τους περιμένει μια δυσάρεστη έκπληξη κι ένα μεγάλο πρόβλημα! Με τη βοήθεια των μαθηματικών θα βρεθεί η λύση και έτσι γλάροι και παιδιά θα καταλάβουν πόσο σημαντικό είναι το μοίρασμα και πόση χαρά νιώθουν όλοι από αυτή τη μοιρασιά.”

βιβλίο για τη μοιρασιά

Το βιβλίο αυτό μας ταξίδεψε με την υπέροχη, θαλασσινή εικονογράφησή του και μας έδωσε την αφορμή να μιλήσουμε για το πόσο καλό κάνει σε όλους μας η μοιρασιά! Δηλαδή για το πόσο χαρούμενους κάνουμε τους άλλους όταν τους προσφέρουμε κάτι δικό μας, αλλά και πόσο όμορφα νιώθουμε και οι ίδιοι!

Όταν ήρθαν οι γλάροι

Εκδότης: Εκδόσεις Ψυχογιός

Συγγραφέας: Γλυκερία Γκρέκου

Σειρά: Βατόμουρο

Εικονογράφηση: Έφη Κοκκινάκη

Σελίδες: 56

Ηλικία: 7-8

Καλό διάβασμα!

Για να είμαστε σε επαφή, γραφτείτε στο newletter (κλικ εδώ), ακολουθήστε με στο Instagram (κλικ εδώ) και στο Facebook (κλικ εδώ).

Δείτε επίσης

-Βιβλίο-πρόταση: Ο φανταστικός κόσμος της Ντόρι

-Fingerprint activities: Βιβλίο Δραστηριοτήτων

-Βιβλίο-πρόταση: Που πήγε ο παππούς;

-Βιβλίο-πρόταση: Πότε λέμε “φτάνει”;

My Little World

Καλώς ήρθατε στο blog μου! Είμαι η Σωτηρία, μαμά της Ελένης και της Έλλης και σύζυγος του Δημήτρη. Μαζί σας μοιράζομαι στιγμές, σκέψεις, δημιουργίες! Σας ευχαριστώ που επισκεφτήκατε το blog μου. Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link