Πρόσφατα έφτιαξα Χειροποίητη σοκολάτα καθώς ήμουν πολύ επηρεασμένη από το πρόσφατο
ταξιδάκι μας στο Βέλγιο . Μετά από τις δεκάδες σοκολάτες που δοκίμασα (μιλάμε για έρωτα με τη σοκολάτα) σκέφτηκα να αναζητήσω νέες γεύσεις και γιατί όχι να φτιάξω μόνη μου χειροποίητη σοκολάτα! Όταν είδα την εναλλακτική
συνταγή του Άρη από το
neanikon είπα “εδώ είμαστε, πρέπει να τη δοκιμάσω”! Και λέω εναλλακτική γιατί περιέχει πολύ καλής ποιότητας αγνά υλικά! Άρα ότι πρέπει για να δώσω και στα κοριτσάκια μου!
Πάμε να δούμε τα υλικά που θα χρειαστούμε για τη χειροποίητη σοκολάτα μας.
-130 γρ. ακατέργαστο βούτυρο κακάο
-46 γρ. σκόνη κακάο
-46 γρ. χαρουπάλευρο
-4 κοφτές κουταλιές βιολογικό μέλι
-1/2 κ. γλυκού κανέλα
-1 κ. γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
-4 κουταλιές αμύγδαλα (τεμαχισμένα στο multi)
Αρχικά συγκέντρωσα τα υλικά μου και τεμάχισα το βούτυρο κακάο.
Έπειτα έβαλα το βούτυρο κακάο μέσα σε ένα ανοξείδωτο μπολ τοποθετημένο μέσα σε μία κατσαρόλα με λίγο νερό (μπεν μαρί). Κράτησα τη θερμοκρασία του νερού σχετικά χαμηλή και ανακάτευα συνεχώς για να λιώσει το βούτυρο κακάο.
Μόλις έλιωσε το βούτυρο κακάο πρόσθεσα σιγά σιγά το μέλι και ανακάτεψα μέχρι να λιώσει κι αυτό. Χρησιμοποιώντας το μηχανικό κόσκινο, πρόσθεσα το κακάο και το χαρουπάλευρο
Τέλος, έβαλα την κανέλα, το ξύσμα πορτοκαλιού και τα αμύγδαλα και έριξα το μείγμα μου σε μία φόρμα σιλικόνης.
Με ανυπομονησία περίμενα να πήξει η χειροποίητη σοκολάτα μου για να την δοκιμάσω! Κι όταν επιτέλους ήταν έτοιμη τη γεύτηκα και ήταν πολύ νόστιμη!
Ιδιαίτερη σοκολάτα, διαφορετική από τις συνηθισμένες, που με κέρδισε με τη “γεμάτη” γεύση της, την υφή της και τα αγνά υλικά της!
Εννοείται ότι δεν έμεινε ούτε ψιχουλάκι και οι μικρές μου τη βρήκαν πολύ νόστιμή!
Για να είμαστε σε επαφή, γραφτείτε στο newletter (κλικ εδώ), ακολουθήστε με στο Instagram (κλικ εδώ) και στο Facebook (κλικ εδώ).
Σας φιλώ…
Τί όμορφο περιτύλιγμα! Μου άρεσε πολύ που έχει και ξύσμα πορτοκαλιού. Την κάνει λίγο πιο χειμωνιάτικη και γιορτινή. Θα μου άρεσε πολύ αν έπαιρνα τέτοιο δωράκι για τις γιορτές.
Το ξύσμα πορτοκαλιού πραγματικά της πάει πολύ! Της δίνει το κάτι παραπάνω που χρειάζεται! Εύχομαι να σε ακούσει ο Αγιος Βασίλης και να σου φέρει όλα όσα θέλεις! 🙂 Φιλιάαααα
Φαίνεται πολύ νόστιμη Σωτηρία μου, αλλά και η επιλογή των υλικών είναι αφορμή για να κάνω και εγώ μια τέτοια σοκολάτα..Τη συνταγή δεν την είχα δει.. και καλά που της ξαναπόσταρες γιατί είναι ότι πρέπει και για παιδάκια με παιδικό διαβήτη!!!
Τώρα αν πω ότι αυτό θα είναι το επόμενο κέρασμα για το σχολείο μας δεν θα είναι ψέμα!! Τι ωραία συνταγή! Αποθηκεύεται και μπαίνει σε λίστα προτεραιότητας.
Αχ την εχω βάλει στο μάτι καιρό τώρα! Που θα μου πάει θα την φτιάξω!
Φιλιά πολλά Σωτηρία μου!
Σωτηρία μου, την είχα ξανά δει αυτή τη συνταγή σου! Ήθελα να σε ρωτήσω από που μπορούμε να προμηθευτούμε τα βούτυρο κακάο και το χαρουπάλευρο? Υπάρχουν και στο super market? φιλάκια
Είναι λίγο διαφορετική από τις συνηθισμένες αλλά πολύ νόστιμη Εφη μου! Σε πρώτη ευκαιρία δοκίμασε τη! Φιλιαααααα
Χαχα, και πολυ καλά θα κάνεις να την φτιάξεις! Καλή επιτυχία! Φιλιαααααα
Μαρία μου θα τα βρεις σε μαγαζιά με βιολογικά προϊόντα ή σε εξειδικευμένα super market όπως ο Θανοπουλος στην Κηφισια. Φιλιαααααα
Χαχα, που θα πάει… Είναι ωραίο να δοκιμάσουμε νέες γεύσεις! Όταν την φτιάξεις πες εντυπωσεις;! Φιλιααα