“Το παράθυρο της Νεφέλης”

Βιβλίο-"Το παράθυρο της Νεφέλης"

Το βιβλίο “Το παράθυρο της Νεφέλης” είναι ένα από τα πιο πρόσφατα μυθιστορήματα που διάβασα μέσα σε λίγες μόνο μέρες! Πρόκειται για ένα αρκετά δυνατό βιβλίο, ζόρικο στην αρχή (ειδικά αν είσαι μαμά) που όμως μου άφησε αρκετά καλές εντυπώσεις!

Υπόθεση

Είναι καλοκαίρι στη Λευκάδα. Δύο μικρά κοριτσάκια (4 και σχεδόν 2 ετών) παίζουν ανέμελα στη θάλασσα με τη μητέρα τους, Ελένη. Λίγες μόνο ώρες τις χωρίζουν από τον πατέρα τους που θα έρθει κι εκείνος στο νησί. Ξαφνικά η μητέρα τους νιώθει να χάνει τη γη κάτω από τα πόδια της! “Το παιδί μου… Βοήθεια! Έχασα το παιδί μου…”. Μέσα σε μια στιγμή η μικρή της κόρη Ιωάννα έχει εξαφανιστεί. Η Ελένη χάνει όχι μόνο το παιδί της αλλά και τον κόσμο ολόκληρο! Ωστόσο κανένας δεν μπορεί να κάνει κάτι, το παιδί πάει, χάθηκε.

Η μικρή Νεφέλη μεγαλώνει σε ένα μέτριο οικογενειακό περιβάλλον με τους ανθρώπους που πιστεύει ότι είναι γονείς της. Δεν γνωρίζει όμως την αλήθεια. Οι δύο αυτοί άνθρωποι αν και λαχταρούσαν ένα παιδί, δυστυχώς δεν το αγαπούν όπως κι όσο του αξίζει! Από τους γονείς της δέχεται ελάχιστη αγάπη, χάδι, στοργή, φροντίδα. Όταν γεννιέται ο αδερφός της τότε χάνει ακόμα και την ελάχιστη αγάπη από εκείνους. Η μητέρα της δεν έχει μάτια παρά μόνο για το αγόρι της, το δικό της παιδί. Ενώ ο πατέρας κατρακυλάει στο πηγάδι του αλκοολισμού.

Μόνη παρηγοριά της Νεφέλης είναι τα πινέλα και οι καμβάδες της. Η φύση την έχει προικίσει με μοναδικό ταλέντο στη ζωγραφική. Μέσα από ένα έγχρωμο ζωγραφισμένο παράθυρο, το κορίτσι καταφέρνει να δραπετεύει νοητά από την ασπρόμαυρη ζωή της.

Ο μόνος άνθρωπος που την νοιάζεται πραγματικά είναι η δασκάλα της, Αντιγόνη. Καθώς μεγαλώνει το κορίτσι, αισθάνεται την ανάγκη να ανοίξει τα φτερά της, να ξεφύγει από την άχαρη ζωή της και να πετάξει μακριά. Όταν το κάνει αυτό τότε όλα ανατρέπονται. Δύο νέες φίλες κι ένας απροσδόκητος έρωτας μπαίνουν στη ζωή της για να την αλλάξουν ριζικά. Άραγε η Νεφέλη θα καταφέρει να βρει την αγάπη που της αξίζει;

Εντυπώσεις

Το βιβλίο “Το παράθυρο της Νεφέλης” του συγγραφέα Σπύρου Πετρουλάκη μιλάει για τον ανθρώπινο πόνο, την αγάπη, τη στοργή, τον έρωτα και τους δεσμούς ψυχής που είναι πιο δυνατοί κι από τους δεσμούς αίματος. Έχει αρκετές εναλλαγές χώρου-χρόνου που προσωπικά μου άρεσαν πολύ (αν και κάποιες στιγμές μπερδεύτηκα ελαφρώς). Μου προκάλεσε έντονα συναισθήματα και πραγματικά αγωνιούσα να διαβάσω παρακάτω!

“Το παράθυρο της Νεφέλης”

Εκδότης: Εκδόσεις Μίνωας 

Συγγραφέας: Σπύρου Πετρουλάκη

Σειρά βιβλίου: Σύγχρονη ελληνική λογοτεχνία

Σελίδες: 496

Μπορείτε να βρείτε το βιβλίο εδώ.

Καλό διάβασμα!

Για να είμαστε σε επαφή, γραφτείτε στο newletter (κλικ εδώ), ακολουθήστε με στο Instagram (κλικ εδώ) και στο Facebook (κλικ εδώ).

Δείτε επίσης

-Μικρές φωτιές παντού

-Το χρονικό ενός πολυταξιδεμένου γάτου

-Σε είδα

*Η ανάρτηση περιέχει affiliate links τα έσοδα των οποίων βοηθούν στη συντήρηση του blog. Δεν σας επιβαρύνουν εξτρά σε περίπτωση που κάνετε κάποια αγορά μέσω αυτών. Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την υποστήριξη.

My Little World

Καλώς ήρθατε στο blog μου! Είμαι η Σωτηρία, μαμά της Ελένης και της Έλλης και σύζυγος του Δημήτρη. Μαζί σας μοιράζομαι στιγμές, σκέψεις, δημιουργίες! Σας ευχαριστώ που επισκεφτήκατε το blog μου. Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link