Το μικρό σπίτι της Νίνας: Βιβλίο – πρόταση

Το-μικρό-σπίτι-της-Νίνας-mylittleworldgr

“Το μικρό σπίτι της Νίνας” είναι ένα χαρούμενο παραμύθι με πολλά και διαφορετικά ζωάκια! Μυρμηγκοφάγοι που κυνηγούν άτακτα μυρμήγκια, λαίμαργα μαντρόσκυλα, βραζιλιάνες τίγρεις που τρελαίνονται για καφέ και δυο ελέφαντες, παγκόσμιοι πρωταθλητές χορού. Μα πώς γίνεται όλοι αυτοί να χωρέσουν στο σπιτάκι της Νίνας, που είναι τόσο, μα τόσο, μικρό;

Το-μικρό-σπίτι-της-Νίνας-mylittleworldgr

Υπόθεση βιβλίου

Το σπίτι της Νίνας είναι μικρό τόσο δα μικρούλι, αλλά είναι πάντα καθαρό και στολισμένο. Ώσπου μια ημέρα ξαφνικά καθώς έπινε τον καφέ της εμφανίστηκαν δυο μυρμήγκια κάτω από το τραπέζι. Η Νίνα δεν συμπαθούσε τα ζώα ούτε τα μικρά, ούτε τα μεγάλα. Αναστατώθηκε από τα μυρμήγκια και τα έδιωξε αμέσως. Αυτά έφυγαν, όμως κάθε ημέρα ερχόντουσαν καινούρια μυρμήγκια.

Έτσι αποφάσισε να πάρει δραστικά μέτρα και αφού ρώτησε εδώ κι εκεί για να δει τι θα κάνει, η φίλη της η Μαριορή της είπε να πάρει δυο μυρμηγκοφάγους. Οι μυρμηγκοφάγοι ήρθαν και για μία εβδομάδα δεν εμφανίστηκε κανένα μυρμήγκι. To σχέδιο της Μαριορής για τους μυρμηγκοφάγους ήταν τέλειο!

Το-μικρό-σπίτι-της-Νίνας-mylittleworldgr

 Λίγες μέρες μετά, είδε την Νίνα στεναχωρημένη και την ρώτησε τι έχει. Αυτή την φορά το πρόβλημα ήταν πως δεν μπορούσε να διώξει τους μυρμηγκοφάγους, όμως η Μαριορή είχε πάλι την λύση “θα σου στείλω δύο μαντρόσκυλα και οι μυρμηγκοφάγοι θα γίνουν καπνός” έτσι και έγινε.

“Το μικρό σπίτι της Νίνας”

Μα τα προβλήματα της Νίνας δεν τελείωσαν εκεί, γιατί κάθε εβδομάδα έψαχνε τρόπους για να διώξει τα ζωάκια από το μικρό της σπίτι. Πρώτα τα μυρμήγκια, μετά τους μυρμηγκοφάγους, τα μαντρόσκυλα, δυο βραζιλιάνες τίγρεις που έπιναν καφέ και τέλος δύο ελέφαντες, που χόρευαν σάμπα.

Είμαστε οι καλύτεροι είπαν οι ελέφαντες από την χαρά τους που έδιωξαν τις δύο τίγρεις, όμως έκαναν ένα μεγάλο λάθος….. άρχισαν να χορεύουν σάμπα και το σπίτι της Νίνας γκρεμίστηκε μέσα σε δυο λεπτά.

Το-μικρό-σπίτι-της-Νίνας-mylittleworldgr

Πλέον, χωρίς σπίτι αλλά και χωρίς ζωάκια η Νίνα δεν ήξερε τι να κάνει, αν θα ξανά κτίσει το σπίτι της η αν θα βρει άλλο. Και μετά βρήκε μια αγγελία, ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΦΥΛΑΚΑΣ για να προσέχει και να ταΐζει τα ζώα του ζωολογικού κήπου και προσφέρεται το σπίτι του φύλακα μα είναι λίγο μικρό. Έτσι η Νίνα βρήκε ένα καινούριο, όμορφο και πολύ πολύ μικρούλι σπιτάκι, δίπλα στους νέους φίλους της, τα ζώα!

“Το μικρό σπίτι της Νίνας” είναι ένα πολύ όμορφο παραμύθι με φρέσκια και χαρούμενη εικονογράφηση που αρέσει πολύ στα παιδιά!

Το-μικρό-σπίτι-της-Νίνας-mylittleworldgr

“Το μικρό σπίτι της Νίνας”

Συγγραφέας: Εύα Ιεροπούλου

Εικονογράφηση: Ελίνα Στελετάρη

Εκδόσεις: Επόμενος Σταθμός

Ηλικία: 3-7 ετών

Σελίδες: 36

Γράφει η Λευκή Εκατό, απόφοιτος ΙΕΚ Προσχολικής Αγωγής. Περισσότερες κριτικές της για βιβλία θα βρείτε στο Lefkisbooks.

Καλό διάβασμα!

Για να είμαστε σε επαφή, γραφτείτε στο newletter (κλικ εδώ), ακολουθήστε με στο Instagram (κλικ εδώ) και στο Facebook (κλικ εδώ).

Δείτε επίσης

Το λιοντάρι που έλεγε πάντα ΌΧΙ!

Το λιοντάρι που έλεγε πάντα όχι

.

Το μεγάλο βιβλίο της φύσης

Το μεγάλο βιβλίο της φύσης

.

Παρακαλώ μπαμπά φέρε μου το φεγγάρι

Παρακαλώ μπαμπα φέρε μου το φεγγάρι

My Little World

Καλώς ήρθατε στο blog μου! Είμαι η Σωτηρία, μαμά της Ελένης και της Έλλης και σύζυγος του Δημήτρη. Μαζί σας μοιράζομαι στιγμές, σκέψεις, δημιουργίες! Σας ευχαριστώ που επισκεφτήκατε το blog μου. Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link