Τερίνα λαχανικών, εύκολη και πεντανόστιμη

terina_lahanikon_mylittleworldgr

Τερίνα λαχανικών! Τα λαχανικά είναι νόστιμα και υγιεινά κι όσο ακόμα τα βρίσκουμε σε αφθονία τα χρησιμοιούμε όσο περισσότερο γίνεται! Ετοίμασα λοιπόν αυτή την υπέροχη τερίνα λαχανικών, ένα μπριάμ ουσιαστικά αλλιώτικο! Δοκίμασε το και θα ξετρελαθείς!

Τερίνα λαχανικών

3 μεγάλες μελιτζάνες σε φέτες
1 μεγάλη μελιτζάνα σε κύβους
2 κολοκυθάκια σε κύβους
1 πράσινη και 1 κόκκινη πιπεριά σε κύβους
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
200 γρ. χυμό ντομάτας
20 φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
1/4 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κ.γ ρίγανη
2 κεφάλια (περίπου 400 γρ.) φρέσκια μοτσαρέλα σε φέτες
Αλάτι και πιπέρι
Ελαιόλαδο

terina_lahanikon_mylittleworldgr

Εκτέλεση

1.Αρχικά βάζουμε τις μελιτζάνες σε φέτες σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και αλάτι και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου.

2.Στο ενδιάμεσο σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Μόλις γυαλίσει το κρεμμύδι προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα λαχανικά σε κύβους και σοτάρουμε καλά μέχρι να μαλακώσουν καλά.

3. Προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας, τον βασιλικό, μαϊντανό, ρίγανη, αλάτι και πιπέρι και ένα ποτήρι νερό.

4.Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και μαγειρεύουμε μέχρι τα λαχανικά να μελώσουν και να μην μείνει καθόλου υγρασία στο τηγάνι.

Στήσιμο

5.Για να στήσουμε, παίρνουμε μια φόρμα του κέικ, λαδώνουμε και καλύπτουμε τη βάση και τα πλαϊνά της με τις ψημένες φέτες μελιτζάνας. Φροντίζουμε να περισσεύουν από τα πλαϊνά για να μπορέσουμε να τις διπλώσουμε καλύπτοντας την γέμιση.

6.Βάζουμε στο εσωτερικό την γέμιση λαχανικών μέχρι να καλύψει τη μισή φόρμα, από πάνω την φρέσκια μοτσαρέλα και την υπόλοιπη γέμιση. Διπλώνουμε και κλείνουμε με τις μελιτζάνες, βάζοντας λίγες ακόμη φέτες από πάνω για να είμαστε σίγουροι ότι έχουμε καλύψει εντελώς τη γέμιση.

7. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς με αέρα για 30 λεπτά, βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει καλά μέχρι να ξεφορμάρουμε, γιατί αλλιώς το φαγητό θα διαλυθεί. Ιδανικά βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες και στην συνέχεια αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα, και σερβίρουμε το φαγητό κρύο με ωραία πράσινη σαλάτα.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Συνταγή από τον Σάκη Τολίκα. Περισσότερες συνταγές του θα βρεις στο The_coook.

Για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, γραφτείτε στο newletter (κλικ εδώ), ακολουθήστε με στο Instagram (κλικ εδώ) και στο Facebook (κλικ εδώ).

Δείτε επίσης

Σαλάτα οσπρίων με σάλτσα ταχινιού

salata_osprion_me_saltsa_tahini_mylittleworld.gr

.

Μακεδονικό τσομπλέκι στο πήλινο

makedoniko_tsompleki_mylittleworldgr

.

Χορταστική πατατοσαλάτα με μανιτάρια

patatosalata_mylittleworldgr

My Little World

Καλώς ήρθατε στο blog μου! Είμαι η Σωτηρία, μαμά της Ελένης και της Έλλης και σύζυγος του Δημήτρη. Μαζί σας μοιράζομαι στιγμές, σκέψεις, δημιουργίες! Σας ευχαριστώ που επισκεφτήκατε το blog μου. Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives