Στο Άλσος Συγγρού για βόλτα και άθληση με τα παιδιά

Alsos_suggrou_mylittleworldgr

Το Άλσος Συγγρού ή Δάσος ή Κτήμα Συγγρού, είναι ένα από τα πιο αγαπημένα μας μέρη για βόλτα, πικ νικ, άσκηση και εξερεύνηση με τα παιδιά. Είναι καιρός που θέλω να σου γράψω για αυτό το υπέροχο Δασόκτημα!

Alsos_suggrou_mylittleworldgr

Το Άλσος Συγγρού είναι ένας πράσινος πνεύμονας ιδανικός για όλη την οικογένεια και για όλες τις ηλικίες. Βρίσκεται επί της Λεωφόρου Κηφισίας, στα σύνορα των δήμων Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Μελισσίων. Είναι φυσικό δάσος με έκταση 970 περίπου στρέμματα και αποτελείται κυρίως από Πεύκα, αλλά και Κυπαρίσσια, Σκίνα, Πουρνάρια, κτλ.

Τι μπορείς να κάνεις στο Άλσος Συγγρού

Περίπατο ή πεζοπορία

Μπαίνοντας στο Άλσος Συγγρού νομίζεις ότι είσαι πολύ μακριά από την πόλη! Είναι ένα Δασόκτημα που μπορείτε να κάνετε πάρα πολλά πράγματα όλες τις εποχές του χρόνου.

Alsos_suggrou_mylittleworldgr

Καταρχήν μπορείτε να περπατήσετε και να περιηγηθείτε στα πολλαπλά φυσικά μονοπάτια του με την πλούσια, πυκνή βλάστηση.

Alsos_suggrou_mylittleworldgr

Εμάς μας αρέσει να παρατηρούμε τα πάντα σε αυτό το δάσος και να το εξερευνούμε! Να βλέπουμε τα φυτά, τα δέντρα, τα κλαδιά, ακόμα και τις μυρμηγκοφωλιές!

Alsos_suggrou_mylittleworldgr

Τρέξιμο ή ποδηλασία

Τα πολλά μονοπάτια του ενδείκνυνται εκτός από περπάτημα και για τρέξιμο ή ποδηλασία. Η κυκλική διαδρομή έχει μήκος περίπου 4χλμ και είναι σημαντικής δυσκολίας. Επίσης, το Άλσος Συγγρού το προτιμούν πολλοί για προπονήσεις ανηφόρας αφού διαθέτει όλους τους συνδυασμούς κλίσης και απόστασης. Μάλιστα διαθέτει 4 βασικές διαδρομές (την κόκκινη: 4.100μ, την μπλε: 4000μ, την πράσινη: 2080μ και την κίτρινη: 1250).

Μπάσκετ και ποδόσφαιρο

Alsos_suggrou_mylittleworldgr

Το Δασόκτημα διαθέτει ποδοσφαιρικές εγκαταστάσεις και δύο γήπεδα μπάσκετ. Έτσι μπορείτε να συνδυάσετε απολαυστικές βόλτες και γυμναστική στη φύση!

Τι θα δεις μέσα στο Άλσος συγγρού

Alsos_suggrou_mylittleworldgr

Μέσα στο καταπράσινο τοπίο και την υπέροχη βλάστηση στεγάζονται η διατηρητέα Βίλλα Συγγρού, ο διατηρητέος ναός του Αγ. Ανδρέα, οι εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών (ΙΓΕ) και τα σχολεία των Αναβρύτων.

Ο Πύργος Ανδρέα Συγγρού

Alsos_suggrou_mylittleworldgr

Ο Πύργος Ανδρέα Συγγρού ήταν η εξοχική έπαυλη του Ανδρέα Συγγρού κατά τον 19ο αιώνα. Είναι αρχιτεκτόνημα του Ερνέστου Τσίλλερ και εντός του Πύργου βρίσκεται το Μουσείο μελισσοκομίας. Το Μουσείο αυτό λένε ότι περιλαμβάνει τις πιο σπάνιες και παλιές κυψέλες από όλα τα μέρη της Ελλάδας. Δυστυχώς αυτή τη στιγμή δεν είναι προσβάσιμο από το κοινό.

Για την ιστορία, το Άλσος Συγγρού είναι κληροδότημα της Ιφιγένειας Μαυροκορδάτου – Συγγρού, σύζυγος του Ανδρέα Συγγρού.

Το παρεκκλήσιο του Αγίου Ανδρέα

Alsos_suggrou_mylittleworldgr

Το παρεκκλήσιο του Αγίου Ανδρέα βρίσκεται δίπλα στον Πύργο Ανδρέα Συγγρού και είναι ακόμα ένα έργο του Γερμανού αρχιτέκτονα Ερνέστου Τσίλλερ. Ο ναός αυτός είναι ο μοναδικός ορθόδοξος ναός γοτθικού τύπου στην Ελλάδα.

Το Θεατράκι του Δάσους

Alsos_suggrou_mylittleworldgr

Το Θεατράκι του Άλσους Συγγρού είναι ένα μικρό αρχαίο θέατρο. Βρίσκεται ανάμεσα στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο Αναβρύτων και περιβάλλεται από καταπράσινο τοπίο. Τα καλοκαίρια φιλοξενεί θεατρικές ομάδες.

Οι λίμνες του κτήματος

Alsos_suggrou_mylittleworldgr

Οι λίμνες του κτήματος περιλαμβάνει δύο όμορφες μακρόστενες λίμνες. Οι μόνιμοι κάτοικοι των λιμνών αυτών είναι πάνω από 100 χρυσόψαρα διαφόρων ειδών και χρωμάτων.

Alsos_suggrou_mylittleworldgr

Στο Δασόκτημα Συγγρού θα συναντήσετε οικογένειες με μικρά παιδιά, έφηβους που αθλούνται, ποδηλάτες, ανθρώπους όλων των ηλικιών που κάνουν περίπατο και αρκετούς που πηγαίνουν τα σκυλάκια τους βόλτα. Δυστυχώς δεν είναι όλοι υπεύθυνοι και κάμποσες φορές έχουμε δει ακαθαρσίες σκύλων σε διάφορα σημεία.

Για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, γραφτείτε στο newletter (κλικ εδώ), ακολουθήστε με στο Instagram (κλικ εδώ) και στο Facebook (κλικ εδώ).

Ωστόσο αποτελεί ένα υπέροχο δάσος με πλούσια βλάστηση και μορφολογία, ιδανικό για οικογενειακές εξορμήσεις!

Σας φιλώ…

Δείτε επίσης

Στη Λίμνη Μπελέτσι για πικ νικ με τα παιδιά

Sti_limni_mpeletsi_me_ta_paidia_mylittleworldgr

.

Στον καταρράκτη της Ραπεντώσας με τα παιδιά

Katarraktis_rapentosas_mylittleworldgr

.

Στα Βασιλικά Ανάκτορα για βόλτα με τα παιδιά

Vasilika_anaktora_mylittleworldgr
My Little World

Καλώς ήρθατε στο blog μου! Είμαι η Σωτηρία, μαμά της Ελένης και της Έλλης και σύζυγος του Δημήτρη. Μαζί σας μοιράζομαι στιγμές, σκέψεις, δημιουργίες! Σας ευχαριστώ που επισκεφτήκατε το blog μου. Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link